Πρωτοχρονιάτικο όνειρο.

110 21 52
                                    

Εννιά το βράδυ- κανονικά έξω θα επικρατούσε ένα βαθύ σκοτάδι, αλλά είναι πρωτοχρονιά! Τα φωτάκια και τα λοιπά διακοσμητικά εκπέμπουν φως ώστε να τραβούν την προσοχή των κατοίκων.

Κατοίκων όπως την Κλέλια, η οποία ετοιμάζεται να βγει έξω. Κοιτάει τα φωτάκια του δέντρου της πλατείας καθώς κλείνει τα παντζούρια της.

Μα είναι πρωτοχρονιά, φυσικά και θα βγει έξω. Έχει σχεδιάσει να πάρει το τελευταίο λεωφορείο για την Αθήνα, για να αλλάξει το χρόνο με εύθυμη διάθεση στο πιο γνωστό κέντρο νυχτερινής διασκέδασης.

Σφαλίζει τα παντζούρια και κάνει μια βόλτα στο σπίτι, να σιγουρευτεί ότι κάθε πόρτα, κάθε παράθυρο και κάθε άνοιγμα είναι κλειστό.

Ύστερα, επιστρέφει στο σαλόνι. Κοιτάζεται μια τελευταία φορά στον καθρέφτη- τα μαλλιά της είναι ομοιόμορφες μπούκλες, το δέρμα της ενυδατωμένο, φωτεινό, καθαρό. Ολόκληρο το σώμα της αναδύει μια ευχάριστη μυρωδιά λουλουδιών, η οποία είναι φυσικά τεχνητή.

Μαζεύει την τσάντα της και τα κλειδιά της και βγαίνει από το σπίτι.

Στο δρόμο κυκλοφορούν ελάχιστοι άνθρωποι- φαίνεται να είναι η μόνη που βγαίνει τέτοια ώρα. Οι υπόλοιποι θα βγουν αργότερα για να ζήσουν τη δική τους "νέα αρχή" όπως αποκαλείται συχνά η πρωτοχρονιά.

Η στάση είναι ένα τετράγωνο μακριά- δεν θα αργήσει, είναι στην ώρα της όπως πάντα.

Καθώς προχωράει, συναντά μια ζητιάνα να κοιμάται στο πάτωμα. Χωρίς να την ξυπνήσει, ανοίγει το πορτοφόλι της και αφήνει ένα τάλιρο στο χάρτινο ποτηράκι.

Πρωτοχρονιά είναι έτσι και αλλιώς, σκέφτεται και χαμογελάει. Αυτό είναι το πνεύμα των γιορτών, να βοηθάς τους άλλους.

Με τη βοήθεια προς τους άλλους σκέφτεται τον αδερφό της στενάχωρα. Τις προάλλες της έστειλε μήνυμα, λέγοντάς της ότι χρειαζόταν οικονομική βοήθεια, δήθεν επειδή απολύθηκε. Μα γιατί απολύθηκε; Όλοι ψιθυρίζουν ότι έμπλεξε με ουσίες- για αυτό τον χώρισε κιόλας η κοπέλα του.

Όταν τον ρώτησε σχετικά, εκείνος το αρνήθηκε. Έκλαιγε στο τηλέφωνο, η φωνή του έτρεμε. Το τελευταίο όμως είναι όμως σύνηθες σύμπτωμα κάθε ναρκομανή, για αυτό δεν ασχολήθηκε πολύ. Ποτέ δεν ασχολούνταν μαζί του αφότου πέθανε ο πατέρας τους- τι να έκανε; Μα ήταν αναπόφευκτο να διαλυθούν ως οικογένεια.

Η μάνα τους στην Ήπειρο, ο αδερφός της Αθήνα, εκείνη Κόρινθο. Οι ζωές τους κυλούσαν σε διαφορετικούς ρυθμούς.

The Right Midnight ✔Where stories live. Discover now