klipler part 2

152 6 29
                                    

Bu kitap çok aşırı düzensiz oldu. İnsanlar nasıl kitap yazıyor? Çok zormuş he.

Şimdi Trench'ten geriye 3 klip kaldı. Zaten bi tweette Trench hakkında •••/••• diye bahsediyolar. İlk üçlü Jumpsuit, NATN ve Levitate. İkinci üçlü de My Blood, Chlorine ve The Hype. Başlıyom o zaman.

My Blood

My Blood'un bundan önce bir klibi daha çıkmıştı, kaldırıldı sonra. Ona klip de denemez aslında. Tyler stüdyosunda arkası dönük bir şekilde elinde gitarla oturuyor. My Blood çalıyor. Bu kadar. Her neyse biraz hayal kırıklığına uğramıştık. Sonra bu klip geldi.

Sanırım Trench'ten en sevdiğim klip bu. Aşırı plot twist. Yani çocuk var. Abisi var. Her şeyde onu koruyup kolluyor. Annesi ölünce babası depresyona giriyo içiyo ama olsun abisi var. Abisiyle tøp konserine gidiyolar falan. En son abisi dayak yiyince abisini kurtarmaya gidiyo. Sonra bi bakıyoruz abisi gerçek değil. Josh gibi (anlamayanlar için bkz. Forest fic, ya da bakmayın, kudurursunuz). Neyse yine boş yaptım.

Chlorine

Chlorine çok tatlı bir klip. İlk defa Ned'i görüyoruz. Şu beyaz tüylü tatlış yaratık. Adı Nedmiş Tyler öyle söyledi. Ayrıca Tyler bu klip için bacaklarını tıraş etmiş çünkü CGI yaparken bacaklarındaki kıllar sıkıntı olmuş JELEMDŞÖWLDKWLFMD

Bu klipte anlatılmak istenen şey biraz karışık. Chlorine şarkısı biraz karışık hatta. Klor havuzlarda sterilizasyon için kullanılır ama saf klor içmek öldürür, klorun fazlası zehirli çünkü. Buna rağmen şarkıda "sipping on straight chlorine (dosdoğru/saf klor yudumluyorum)" diyor. Ayrıca şarkıyı Nico'ya söylüyor sanırım. Çünkü "you in my life is like sipping on straight chlorine" diye bir kısım da var.

Sonra "rebel red carnations grows while i decay (ben çürürken asi kırmızı karanfiller büyür" diye bir kısım var. Kırmızı karanfil Ohio'nun simgesiymiş. Misss.

Bazıları diyor ki Ned bizi temsil ediyor. Fandom olarak yani. Olabilir bilmiyom.

Özet olarak havuzu suyla doldurunca Ned beğenmiyor. Sonra klorla dolduruyolar yüzüyor. Ama son kısımda havuz klor gazıyla dolu. Sonra Tyler Ned'e alır mısın bi dal diye bardak uzatıyor. Ned beğenmiyor. Tuhaf.

Klipte de Tyler bütün işi Josh'a yüklemiş he.

Fun fact: Chlorine 23 Ocakta çıkmıştı galiba. Chlorine çıkmadan 1 ay önce falan clique olmayan Avusturalyalı biri beyler buraya bakın galiba tøp bizim evin önünde klip çekiyo diye tweet attı. Fotoğraflarda da Tyler ve Josh klor tankını itiyor. Sonra clique durur mu 5 sn içinde her yere yayıldı bu. Tyler de çocuğun kapısını çalıp kibarca onları silmesini istemiş. Şu kadar şanslı olsak yeter be.

Chlorine çıktıktan sonra dmaorg'da yeni bir mektup yayınlandı.

Dosyanın adı 17-35

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Dosyanın adı 17-35.4527 fark ettiyseniz. 17 klorun atom numarası. Klorun ortalama atom kütlesi de 35.4527 akb. Yani atomun kütlesi normalde böyle buçuklu olmaz da izotop atomların kütlesini doğada bulunma yüzdesiyle çarpıp toplayınca böyle oluyor.

Mektupta bazı harfler işaretli. İşaretli harfleri birleştirirseniz sodeepnedbayou oluyo. Bak şimdi bak bak. Sodeepnedbayou NATN'ın sonunda söylenen şey, ters çevirince we are banditos oluyor. ULAN ÇOK GĞZELLL

Ayrıca Nisandaydı sanırım dmaorgun ilk açıldığı zamanlar, sodeepnedbayou diye bir ses yayınlandı. Düşündüm de sadece dmaorgla ilgili bir yb atayım.

The Hype

Bu da en sevdiğim kliplerden biri. Geçişler eraları temsil ediyor. İlk başta sadece Tyler ve Josh var. Sonra birkaç kişi, yani ilk konserleri, ama hâlâ çok az kişi var. Gittikçe fanların sayıları artıyor. Çatıdan düştüğü yer de hiatus/silence/sessizlik zamanını temsil ediyor. Ama biz her zaman yanındayız, vurgulamaya çalıştıkları şey bu. Zaten şarkıda " nice to know my kind will be on my side (benim türümün benim tarafımda olacağını bilmek güzel)" diyor. :'))

Bu klipte gerçek fanlar oynadı. Duyuru yaptılar Columbus Ohio'da olan fanlar bize ulaşabilir mi diye. Güzel zamanlar. Herkesin kareli giyinmesinin sebebi kareli giyinmek güven, aile, mutluluk gibi şeyleri temsil ediyormuş.

Öyle işte.

twenty øne piløts hakkında Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin