Třicet dva minut •Loki, Bucky, Peter

2.1K 190 19
                                    

Avengers tower už zdálky vypadala jako přistávací plošina pro Santa Clause, jelikož byla ověšená vánočními světélky, které oslnivě zářily celý den a celou noc. Jenže uvnitř to vypadalo snad ještě hůř; kam jste se podívali, tam byla nějaká dekorace. A mnohdy navíc příšerně kýčovitá.

Steve, Tony, Thor, Clint, Natasha a Bruce se vydali na neodkladnou misi a tak v sídle Avengers zůstali jen Bucky a Loki, kteří dostali za úkol hlídat malého Petera. Říkali si, že ohlídat osmileté dítě bude hračka, ale to by to nesměl být malý zvědavec se spoustou energie, láskou k Vánocům a ještě k tomu všemu Tonyho syn. Po nějaké době už byli ti dva příšerně vyčerpaní z toho, jak Petera pronásledovali na každém kroku, aby si neublížil, a snažili se mu zabránit v rozvěšování svítících řetězů a příšerných ozdob. Začali si říkat, že by bylo mnohem jednodušší čelit Thanosovi a jeho armádě.

,,Tohle je příšerný," poznamenal tupým hlasem Bucky, když už jen nehybně seděli v křeslech naproti sobě a přemítali o své neschopnosti, zatímco Peter poletoval všude kolem a vysokým hláskem si prozpěvoval koledy.

,,Nesnáším Vánoce," zamumlal Loki, vyčerpaně si sundal svou helmu s rohy a začal z nich odmotávat vánoční řetěz a sundal i cukrové hůlky, jež tam Peter v zápalu vášně pověsil. Bucky si zaraženě uvědomil, že má na hlavě Santovu čepici, a nedokázal si vzpomenout, kdy mu ji to dítě vnutilo.

,,Co budeme dělat?" zeptal se Bucky zoufale a šlehl pohledem po Peterovi, který seděl na zemi v kuchyni a třídil vánoční ozdoby.

,,Nemůžeme ho někam zavřít...?"

,,To ne, Tony by nás zabil!"

,,Tak ho někam připoutat?" Bucky po něm vrhl zděšený pohled a raději už po něm nechtěl další návrhy. Roztržitě bubnoval prsty o opěrku křesla. ,,Jak dlouho už jsou pryč?" zeptal se Loki.

Bucky rychle mrkl na hodinky a zarazil se. ,,Třicet dva minut." Oba dva muži zbledli a vyměnili si vyděšený pohled. Tohle bude ještě dlouhé a náročné odpoledne.

•••

Asi je jasné, že inspirací mi byl fanart v médiích😂 a hrozně jsem se u psaní culila. Ta představa je vážně úsměvná😄
Před námi je konečně víkend! Jaké máte plány? Já už se dnes vrhla na pečení a zítra mířím i k babi🙈
Millie🍪

Christmas is all around ✔ | ᵃᵛᵉⁿᵍᵉʳˢ ᵃᵈᵛᵉⁿᵗWhere stories live. Discover now