♥16♥

97 15 3
                                    

Stoupli si před obrovské dubové dveře. Oswald přiložil ucho ke dveřím a zaposlouchal se. ,,Sluší ti to," zašeptal Edward. Oswald protočil oči v sloup a připravil si revolver.
,,Sklapni, zlatíčko," odvětil tiše. ,,Tři..."
,,Dva..." špitl Ed.
,,Jedna," řekli naráz a vrazili do kostela. Kněz, který zrovna kráčel uličkou strnul hrůzou a zvedl ruce nad hlavu. Oba muži k němu došli.
,,Oddáte nás," pravil Oswald.
,,Vychování, Oswalde," napomenul ho Ed.
,,Omlouvám se. Oddáte nás, prosím?"
,,Já... Já... Římskokatolická církev nepovoluje..." breptal kněz rozpačitě.
,,Vidíš! Proto se neptám!" začal se vztekat Oswald. ,,Prostě nás oddáte. Žádný řečičky o tom, co by si Ježíš přál a nepřál! Jeho nejlepší kámoška byla prostitutka, takže těžko by nám dvěma mohl něco vyčítat!"Kněz vzal do třesoucích se rukou modlitební knížku a začal odříkávat vše, co se při svatbách říká.


Po pár minutách se však znovu rozletěly dveře a do kostela naběhlo minimálně osm mužů s kulomety, revolvery a jeden dokonce nesl harpunu. ,,Jaká nádherná svatba! Miluju svatby!" zvolal radostně Victor Szasz.
Edward se nahnul k Oswaldovi a zašeptal mu do ucha: ,,Tys ho pozval?"
,,Myslíš, že jsem psychopat?" odvětil Oswald a následně se zatvářil otráveně. ,,Dobře, psychopat jsem, ale blázen ne - už ne, mám listinu, která to dokládá. Nezval jsem ho."
,,V klidu, šéfe. Přišel jsem vám pouze poblahopřát," odvětil sladce Victor. ,,A zabít vás, samozřejmě," dodal a odjistil svou zbraň.

Během přestřelky se farář schovával za křtitelnicí a modlil se. Když se zbavili prvních dvou protivníků, Edward uznal za vhodné, aby obřad probíhal dál podle plánu. ,,Pokračujte!" nařídil Edward, když se snažil zabít jednu ,,gorilu" ze Szaszova týmu. Kněz zaúpěl, ale vstal a došel před skupinku mlátících se chlápků.
,,Tak tedy..." odkašlal si nervózně kněz. Kolem něj prolétla kulka. Farář se skrčil a zakryl si hlavu rukama. ,,Berete si zde přítomného muže za svého Tučňáka?"
,,Ano, beru!" zahulákal Edward. Chybu, kterou kněz řekl, neopravoval, protože musel podřezávat hrdlo dalšímu padouchovi.
,,A vy, pane Tučňáku, berete si zde přítomného Hlavolama?" hlesl kněz, který se už skoro plazil po zemi, jak moc se o svou hříšnou duši bál.
,,Hádankář! Je to sice pitomá přezdívka, ale je to Hádankář!" opravil ho Oswald a usekl ruku cizímu muži.
,,Nyní jste manželé. Můžete se políbit, až na vás přestane stříkat ta krev od pana svědka," pravil kněz. Oswald zastřelil dalšího chlápka a tím donutil Zsasze k útěku. Osaměli. Edward z kapsičky na hrudi vytáhl kapesník a podal ho Oswaldovi. Ten si otřel zakrvácenou tvář a s poděkováním kapesník Edovi vrátil.
,,Dokud nás smrt nerozdělí," zašeptal Edward a políbil Oswalda.
,,Dokud nás smrt nerozdělí, mizero," odvětil jeho manžel.

K smrti zamilovaní ✔️Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora