▒1▒

348 27 0
                                    

It's not easy having yourself a good time,
greasing up those bets and betters,
watching out they don't four-letter.

Oswald Cobblepot se probudil do nádherného rána. Venku svítilo sluníčko a švitořili ptáci. Oswald se rozkošnicky protáhl a na tváři se mu vytvořil přihlouplý úsměv. Už si plánoval, jak si uvaří čaj a udělá si sendvič. Pro sendvič by vraždil. Byl to nádherný svět! Nevěděl, jestli je to tou rozespalostí, ale cítil se skutečně skvěle. Jako kdyby se všechno spravilo jediným ránem, ze dne na den vše bylo naprosto dokonalé. A přitom ještě včera, když Oswald usínal, měl pocit, že se kolem něj všechno hroutí. V tu chvíli se otřásl celý dům a zdí proletěla demoliční koule, prosvištěla půl metru nad Oswaldovým obličejem, zhoupla se a zmizela. ,,Co to, sakra...?" zašeptal šokovaně Oswald. Vstal z postele a podíval se dírou ve zdi ven. V demoličním voze seděl Edward Nygma, i na dálku bylo poznat, jak se skvěle baví. ,,Co to, ty mizernej...?" zahulákal Oswald.
,,Dobré ráno, broučku!" zahlaholil radostně Ed do megafonu. ,,Chtěl jsem tě mile překvapit. Doufám, že se mi to podařilo."
,,Ty zatracenej...!" řval Oswald.
,,Pozor, zlatíčko," skočil mu do řeči Ed, ,,přijde další rána!" upozornil a rozhoupal kouli. Oswald skočil na zem a rychle se odplazil z ložnice. Za chvíli se ozvalo rachocení a padání cihel.
,,Můj nádhernej dům, ten hajzl..." šeptal výhružně Oswald, když se jako had sunul po schodech. Teprve u dveří se postavil na nohy. Došel k Edwardovi a křikl: ,,Co to děláš?"
,,Promiň, neslyším tě, protože ničení tvého domu je hrozně hlučné!" řekl do megafonu Ed a zasmál se.
,,Zabiju tě!"
,,Co, prosím?" zeptal se Ed.
,,ZABIJU TĚ! NEJDŘÍV TĚ ZABIJU, OŽIVÍM A PAK TĚ ZNOVU ZABIJU!" řval Oswald jako smyslů zbavený a skákal na místě.
,,Říkal jsi něco o tom, že jsi bezdomovec? Nebo jsem se přeslechl?" provokoval sladkým hlasem Ed.
,,Usmažím tě v použitým oleji, ty mizero!" vztekal se Oswald. ,,Okamžitě mi přestaň bourat dům!"
,,Znáš tu pohádku o třech prasátkách?" pokračoval Ed se samolibým výrazem. ,,Já být vlk, tak zbořím všechny domečky. Hlavně ten tvůj."


K smrti zamilovaní ✔️Where stories live. Discover now