15

176 20 9
                                    

Oswald se zadíval do svého diáře a zhrozil se. ,,Bože! Ede, pojď sem!" zavolal. Ed vyběhl z kuchyně, v ruce držel naběračku a tvářil se rozjukaně. ,,Nemůžeme se zabíjet v úterý," pronesl vážným hlasem Oswald. Ed se zatvářil zamyšleně.
,,Pročpak?" zeptal se. ,,Nepřišel jsi na dobrý způsob, jak bys mě mohl zabít? Nebo se bojíš, že bych mohl vymyslet lepší plán? Anebo jsi snad přišel na to, že bys o mě nechtěl přijít?"
,,Tvé ego dosahuje vzdálených hvězd!" poznamenal nevěřícně Oswald. ,,Nejde o tebe. Teda... Jde i o tebe. Hlavně mi teprve teď došlo, že bychom se neměli v úterý zabíjet, protože oba máme něco na práci," ujasnil situaci Oswald na pravou míru. Ed zapřemýšlel.
,,Máme nějaké setkání?" Oswald zakroutil hlavou. ,,Máme plán?" Oswald přikývl. ,,Aha..." hlesl zamyšleně Ed. ,,Jde o něco důležitého?" Oswald se zamyslel, zatvářil se znechuceně, ale nakonec přikývl. ,,Takže důležité," odtušil Ed. ,,Máme to v plánu oba?" Oswald přikývl. Ed se dal znovu do úporného uvažování. ,,Nejde o zabíjení?"
,,Ne," odpověděl Oswald. ,,Aspoň doufám." To Eda zmátlo.
,,Takže jde o nás dva?" vyptával se dál Edward.
,,Zejména," přitakal Oswald. Ed se chtěl poškrábat na hlavě, místo toho se však udeřil naběračkou. Nespokojeně sebou otřásl a předstíral, že se nic nestalo. ,,Mohl by sis vzpomenout," poznamenal Oswald.
,,Tobě se to říká, když máš u sebe diář," pravil Ed nevrle. ,,Měl bych to vědět?" Oswald přikývl. ,,Nemohl bys vymyslet nějakou hádanku, kterou bys mi pomohl?" požádal Ed.
,,Dobrá," přikývl Oswald a zamyslel se. ,,Dva se stane jedním. Tvé bude mé a mé bude tvé. Nic špatného už nebude v cestě stát. Staneme se tím samým." Když to Oswald dořekl, Ed se zastyděl.
,,To už je v úterý?" zeptal se se skloněnou hlavou. Neviděl, že Oswald přikývl, ale ani to nepotřeboval vidět. ,,Máš pravdu," řekl Ed a pohlédl na Oswalda. ,,Není moudré plánovat své vraždy na den svatby."
,,Souhlasím," řekl Oswald a trochu se pousmál. Jen lehce, aby si Ed nemyslel, že tím jejich vzájemné pokusy o vraždu končí.

K smrti zamilovaní ✔️Where stories live. Discover now