31. Misschien dan toch..?!

3.4K 67 4
                                    

Pov Julia

*zucht
*zucht
*zucht
Waarom?
Waarom in vredesnaam heeft Mason me nog steeds niet gevraagd voor het feest?
Er is nu 1 week voorbij, dus hij heeft nog twee weken om me te vragen... zou hij het dan toch nog doen? Z'n gezicht zag er niet echt enthousiast uit toen ik het vroeg. Het lijkt me gewoon zo gezellig om samen te gaan.

Afgelopen week is er niet heel veel bijzonders gebeurt, buiten dat ik weer ruzie heb met m'n ouders, ze vinden het perse nodig om me nog steeds naar de psycholoog te sturen. Nou ik niet. Ik vind het onzin, ze zijn zo blind. Ze hebben niet eens door dat ik een vriendje heb. Dat ik nu gelukkig ben en dat ik m'n leven redelijk goed op orde heb.
Marije was drie dagen geleden weer naar haar huis terug gegaan, gelukkig komt ze twee dagen voor het feest weer hiernaartoe en gaat dan op de avond van het feest weer weg. Ze moet tegenwoordig wat vaker hiernaartoe voor haar werk. Wat ik natuurlijk erg fijn vind aangezien ik Marije zo leuk mens vind!
Tussen Zara, Liz en ik gaat het wel oké. Dat klinkt niet positief en is het ook niet. Er hangt een beetje een aparte sfeer maar we doen normaal tegen elkaar. Ik wil echt dat het weer goed komt maar ik weet niet hoe ik het goed moet maken, voor mijn gevoel heb ik namelijk niet echt iets fout gedaan. Misschien gaat het in de loop der tijd wel weer goed. We gaan het zien.

'Julia! We gaan eten!'
'Ja ik kom er aan!' Roep ik terug naar m'n vader die in de keuken staat. Ik klap m'n laptop dicht, het idee was om huiswerk te maken maar ik ben helemaal in gedachte verzonken geraakt.
Ik loop de keuken binnen, er komt een heerlijke geur me tegemoet. Pizza! M'n vader maakt heel héél af en toe zelf gemaakte pizza en als hij het maakt dan is dat zo heerlijk! Het lijkt dan net alsof je in Italië zit. Gezellig in een restaurantje, aan een helder blauw watertje, met leuke mensen om je heen...

'Julia! Julia! Hallooooo! Aarde aan Julia!'
'Oh sorry! Ik was even in gedachte verzonken!'
'Ja dat was te merken' zegt m'n moeder.
'Waar was je over aan het denken?'
'Hmmm, Italië.' Zeg ik met een zucht
'Het is bijna vakantie, we kijken wel wat we gaan doen.' Zegt m'n moeder
'Julia? Je moeder en ik wilden nog zeggen dat we met ons tweeën een weekje weg gaan, voor werk. Dus dan ben je alleen, vind je dat heel erg? Het is wel pas over een tijdje hoor' zegt m'n vader.
'Nee hoor, het zal wel. Wanneer?'
'Over zeven weken.'
Ik reken even in m'n hoofd uit wanneer dat is.
'Maar dan ben ik jarig!'
'Ja klopt, maar je kunt toch met vrienden iets leuks gaan doen.'
'Menen jullie dit? Gaan jullie serieus weg op mijn verjaardag?'
'Sorry liefje het kan niet anders!'
'Aaarg wat voor ouders zijn jullie!' Ik schuif hard m'n stoel naar achter en loop weg. Ik bedenk me dan dat ik de overheerlijke pizza heb laten staan en loop met een boos hoofd terug en gris m'n bord van tafel waarna ik snel weer wegstamp. Misschien is het een beetje kinderachtig hoe ik reageer, maar ik vind het gewoon belachelijk dat ze ten eerste weg gaan en ten tweede zeggen ze ook nog eens "je kunt toch met vrienden afspreken". Ja hallo! M'n ouders bij m'n verjaardag hebben zou op zich ook nog wel prettig zijn.

Pov Mason
'Oké heb ik alles geregeld? Plek? Ja. Vervoer? Ja. Setting? Zeker. Nou dan ben ik er klaar voor'
'Eeey, ben je nou tegen jezelf aan het mompelen?' Roept Noah naar me.
'Hou je bek!' Roep ik terug. Ik zie Noah op de bank hangen met een game controller in z'n hand. Ik zelf zit aan de bar met een notitie blok voor m'n neus. Daarop staat allemaal wat ik moest regelen voor de soort van date of hoe je het ook wilt noemen met Julia. Ik ga haar vragen voor dat spring gala gedoe. Ik hoef er echt niet naartoe maar Julia wilt zo graag. Bovendien is dit een goed moment om een beetje bekend te maken dat Julia en ik een "ding" zijn.
'Wat ben je aan het doen?' Vaagt Noah terwijl hij een biertje uit de minikoelkast pakt.
'Ik moet gewoon iets regelen'
'En heeft dat iets regelen te maken met een meisje?'
'Hoezo dat dan?' Vraag ik verontwaardigd
'Nee niks zomaar...' zegt Noah met een grijnsje om z'n mond, ik zie ook al z'n pretoogjes...
'Ja het heeft iets te maken met een meisje.' Zeg ik met een zucht.
'Oké en vertel nu ook maar meteen wie.'
'Julia'
'Julia? De nieuwe?' vraagt hij met opgetrokken wenkbrauwen
'Ja de nieuwe'
'Hoe? Wat? Waar? Hoe heb je haar gekregen?'
'Rustig maar!' Lach ik. 'Ik ga niet alles uitleggen maar we zitten nu in een relatie, of nou ja we hebben nu iets meer dan twee weken.'
'Zozo en waarom heb je ons dat niet verteld?'
'Omdat jullie dit waarschijnlijk niet leuk gaan vinden.'
'Hmm, daar heb je wel gelijk in. Jason zal dit zeker niet leuk vinden.' Zegt Noah met ernst in z'n ogen
'En jij??' vraag ik aan hem
'Ik, ik vind dat je het zelf moet weten. Het was niet onze afspraak maar waarom zou je niet gelukkig zijn met een vriendin. Als je ons maar niet laat vallen.'
'Dat zal niet gebeuren.'
'Nou dat hebben we dan ook weer besproken. Wat ben je nu aan het doen?' Vraagt Noah.
'Ik ga Julia mee vragen naar dat feest gedoe'
'Dit meen je toch niet! Je wilt daar serieus toch niet heen?'
'Ik hoef er inderdaad niet naartoe maar Julia wel en zo kunnen we onze relatie een beetje bekend maken.'
'Ja oké dat snap ik wel. Ik zal de jongens vragen om ook te komen dan zijn er niet alleen saaie jongens haha'
'Is goed haha, dankje!'
'Wat heb je tot nu toe geregeld?'
'De plek is al klaar, daar hoef ik niks aan te doen, de auto ook al, ik ga met onze nieuwste. Dan hebben we nog de setting, ik denk dat ik de kok ga vragen om een picknick diner klaar te maken en dan gaan we eten en op een gegeven moment vraag ik het haar.'
'Ik wist niet dat je een romanticus was' grapt Noah.
'Ha.ha, wat zijn we weer leuk vandaag.' Zeg ik sarcastisch.

Hoihoi lieve mensen,
Sorry dat het zo lang heeft geduurd totdat er weer een nieuw hoofdstuk was! Er komen een paar leuke hoofdstukken aan, ik heb geloof ik wel leuke ideeën haha. Ik hoop dat ik vaker een hoofdstuk erop kan zetten maar ik kan niks beloven!
Xxx

My problems and the badboy -voltooid- Where stories live. Discover now