Kapitola V. Rada |Wolfstar, Dorlene|

238 11 3
                                    

Pozor: nic pro homofoby.

*

27.12.1978 Nebelvírská společenská místnost

Lily zvedla oči od knihy. Nejprve se otočila napravo, kde se James který seděl vedle ní dožadoval její pozornost. Dala mu pusu na nos, doufaje při tom, že ho to alespoň na chvíli zklidní. Potom sklouzla pohledem na Remuse, který se ,stejně jako ona předtím, věnoval knize. Vypadal velmi špatně a měl velké kruhy pod očima (ne, neblížil se úplněk a ano Lily o jeho chlupatém tajemství věděla snad jako první, samozdřejmě až po učitelském sboru- to že James a Sirius jsou zvěromágové se ale dozvěděla teprve nedávno). Lily usoudila, že to je nejspíš kvůli Dorcas. Když už je řeč o této dívce, Lily k ní svůj pohled stočila taky. Dorcas seděla a při tom objímala Marlene. Ano tyto dvě Lilyiny kamarádky, se konečně daly dohromady. Pokukovaly po sobě už dlouho. Poté Lilyin pohled sklouzl na třetího a posledního pobertu ( taky si vzpoměla na bývalého čtvrtého pobertu, Petera Pettigrewa, který ale zbylé tři jednou udal Minnie, tak ho okamžitě vyhodili a on musel požádat o změnu ložnice). Sirius tam seděl byl kompletně mimo a nejspíš, jak se Lily domnívala, myslel na Remuse. To jí taky nebylo tajemstvím. O Siriusovi věděla už hodně dlouho, že pokukuje po Remusovi. Myslel si ale, že jeho minulost se m vůbec nebude zamlouvat a tak raději nic nezkoušel. Lily ho bylo líto.

*

28.12.1978 Nebelvírská společenská místnost

Marlene už po několikáté zkontrolovala čas. Sirius už tu měl dávno být. A hle, právě tento cassanova, který podle některých, měl v posteli snad celý hrad, až na profesory, samozřejmě (i když v jednom období byly docela dost populární klepy, že měl Sirius pletky s profesorkou Sinistrovou) a to včetně mužského obyvatelstva hradu. Z úvah ji vytrhlo až zakašlání. Pan Black se konečně dostavil. ,,Vidím Marlene, že už mi konečně věnuješ pozornost, tak abych začal. Víš že už jsem dlouho neměl žádnou holku, a to ani na jednu noc. Což logicky znamenaá, že se mi asi přestaly líbit. A z toho vyplývá, že jsem na kluky." No to rozhodně logicky nezní, ale kývnutím hlavy jsem ho vybídla aby pokračoval. ,, No a začal se mi líbit jeden kluk. Mám ale strach, že se mu nebude líbit moje minulost, však víš..." ,, A do je to?" odvážila jsem se promluvit. ,, Před tím než ti to řeknu, musíš mi slíbit, že mi pomůžeš, jelikož ani Lily mi nedokázala nějak poradit." Lily to ví... asi mu slíbila, že to nikomu neřekne ( na tu holku je fakt zpoleh). ,, Slibuju," tak a teď to příjde. ,,Remus Lupin". 

Tak tohle bude těžký oříšek.

*

29.12.1978 Nebelvírská společenská místnost

Asi víte jaké to je, když sedíte ve společence, absolutně nic se neděje a jste jen v klidu. Tak to nebyl můj případ, jelikož jen jedna ze tří položek byla pravdivá. Klidná jsem rozhodně nebyla a rozhodně se něco děje. Za pár minut se tu totiž mám sejít s Remusem. Nikomu, tedy alespoň většině nebelvírských sedmáků, totiž nebylo tajemstvím, že se mu minimálně líbila. A teď po tom co začala chodit s Marlene...                                                                                                Remus přišel v čas, samozřejmě. ,,Víš Dorcas, vždycky ses mi líbila, ale teprve před nedávnem mi došlo proč. Máš tmavé, skoro černé vlasy a velmi světle-modré oči,a proto ses mi líbila, až těď mi došlo, že v tobě vidím podobu někoho jiného," pronesl jen jak si sedl. Celkem mi spadl kámen ze srdce, když jsem zjistila, že mi nepřišel vyznat lásku... ,, A kdo je ta šťastná?" odvážila jsem se zeptat. ,,Spíš šťastný..." zamumlal Remus. ,,Přísahej mi, že mi poradíš, jak na něj." No dobrá zvládla jsem Marleninu romantickou duši, zvládnu i Remuse s jeho neznámým.  Kývla jsem hlavou na souhlas. ,,Je to Sirius Black".

Čas se nezastaví  [jednodílovky ,HP ,FF]Where stories live. Discover now