Kapitola IV. Harry Potter |Au|

250 3 3
                                    

Zas takovej kratičkej úvod: v tomhle nečekejte žádný shipy . Bude to jen popis Bradavic, studentů a učitelů, akorát, že v mudlovské škole.

Užijte si tu blbost!

Jo a jen na dodatek, bude se to odehrávat ve třetím ročníku, ale let's předstírat, že Sirius byl bez viny, ale Brumbál mu nepovolil si Harryho vzít do péče.

*

Harry Potter se probudil když mu do pokoje vtrhly první sluneční paprsky. Nejdřív se chtěl ještě trošičku dospat, ale pak si vzpomněl, že je 1. září, tedy den kdy odjíždí do jeho internátní školy, kterou i přes všechny její vady miloval.

Hodil jen pár posledních věcí do svého kufru, a pak už hned vyběhl za strýcem Vernonem, aby ho už konečně odvezl na nádraží King's Cross. Strýc mu v tom nikdy nechtěl nijak moc vyhovět, jelikož opravdu nenáviděl všechno co by mu udělalo radost, nicméně věděl, že když ho odveze, tak bude mít po celý rok pokoj.

Kdyby jste se ptali proč Harry bydlí u své tety a strýce, vysvětlení je jednoduché: jeho rodiče byli tajní špioni a velmi dobří. Celé to společenství, i jeho škola jeho (a jeho spolužáky)připravovala na to, že jednou buďto budou opravdoví špioni, lékaři, pracovníci na utajeném ministerstvu špionáží, profesionální hráči ukradni míče (Harryho oblíbený sport ve kterým byl opravdu dobrý) a spoustu dalších profesí které se točily okolo špionáží. Ale odešli jsme od první otázky. Harryho rodiče zabil obávaný Lord Voldemort. A chtěl zabít i Harryho, ale už to nedokázal. Laserovým paprskem, kterým ho chtěl zabít, se netrefil do něj, nýbrž do zrcadla za ním, které paprsek přirozeně odrazilo. Jemu jako památka na ten hrůzný večer zbyla jen jizva ve tvaru blesku, kterou způsobil odlamek paprsku a vletěl mu přímo na čelo. Jediný problém je, že nikdo neví co jsou následky, jelikož nikdo ještě smrtící laser nepřežil. Zpět do reality.   

Harry zamumlal tiché díky a zmizel z toho auta jak nejrychleji uměl. Když už doběhl na nástupiště 9 a nastoupil do spěšného vlaku do Bradavic, jal se hledání jeho dvou kamarádů, Rona Weasleyeho a Hermiony Grangerové. Ron pocházel z čistokrevného rodu špionů, naproti tomu Hermiona se narodila mudlům (normálním lidem, kteří jsou zatraceně špatní ve všem co se špionáží týče- Hermiona na proti tomu byla ale velice talentovaná). Ne, že by Harrymu na krvi snad nějak záleželo, ale byli tu i tací kteří by ani slovo neprohodili s někým z rodiny mudlů.

Harry si vzpomněl na Malfoye. Vysokého blonďáka kterého z celé duše nenáviděl. Pařil zrovna do té skupiny lidí co nenáviděli všechny mudly a jejich potomky.

Harry se zamračil. Touhle osobou si fakt nechtěl hned kazit nový školní rok, na který se tak těšil (on se spíš těšil, že vypadne od tety a strýce...).

Harry si ještě opakoval pravidla ukradni míče, před jeho prvním tréninkem. Byla i celkem jednoduchá: hraje 7 hráčů na každé straně. Ve hře jdou čtyři míče: camrál, se kterým si házejí střelci a snaží se ho prohodit mezi obručemi, které brání brankář, čtyři stopy nad zemí, dva potlouky, se kterými si házejí dva odrážeči a snaží se 'vybít' hráče z protějšího týmu, (když se do nich strefí na chvíli jsou znehybnění) a se zlatonkou, která je ještě před zápasem někam schovaná a chytač ji musí najít. Celkem jednoduché, jak jsem si jen kdysi mohl myslet, že jsou těžká prolétlo Harrymu hlavou. Ale to už vcházel do šaten.

*

Harry právě odcházel z chemie, kterou vedl profesor Snape, což byl podle Harryho mínění nejhorší učitel na škole. Když s Ronem a Hermionou mířili směrem na obranu (povinný předmět, kde se učili o sebeobraně či o nebezpečných laserech).

Po obraně jsme měli dějiny špionážství a po nich maskování, které vyučovala velmi přísná profesorka McGonagallová. Její předmět spočíval v tom, že se studenti učili jak se správně zamaskovat nebo zamaskovat něco jiného. Maskovací název toho předmětu byl Přeměňování.

Potom měli sport, ve kterém si vlastně jen zlepšovali kondičku, tu ale měl Harry díky ukradni míč dobrou. Pak jim končila škola, za což byl Harry snad úplně nejvděčnější. 

Následující ráno když jim jejich tajné, zamaskované a robotické sovy přinesly poštu, Harry byl štěstí bez sebe. Sirius, jeho kmotr a, alespoň dle Harryho mínění, jediná rodina kterou kdy měl, mu napsal. 

*

,,Hermiono, to nemůžeš myslet vážně!" Harry byl velice naštvaný, když mu Hermiona předložila svůj výtvor. ,,Jak jako špioni, laserové paprsky nebo , u Merlinových ponožek, ukradni míč! To má být nějaká náhražka za famfrpál! Kdyby tohle viděl Wood!"

Harry seděl ve společenské místnosti Nebelvíru, s pergamenem pod nosem a byl kouzelník.

 To jen mu Hermiona dala přečíst její text, který byl podle jeho mínění opravdu příšerný. Hermiona však svoje dílo hájila dál: ,, Ale noták, vždyť by to tak úplně mohlo být kdyby jsme byli mudlové. Neříkej, že ne..."

🌻🌻

|Alohomora|

Toto. Je. Příšerný.

Moc se omlouvám jestli jste v průběhu čtení měli nějakou smyslovou poruchu. 

Ale asi bych měla dodat, že čtete na vlastní nebezpečí.

👑 Anniee 👑

|Coloportus|







Čas se nezastaví  [jednodílovky ,HP ,FF]Donde viven las historias. Descúbrelo ahora