2.Bölüm

1.5K 63 10
                                    

Media: Barlas Ateş

Sinirle kafeden çıkıp boş boş yürümeye başladım. Nereye gittiğimi bilmiyordum. Ne kadar bağırıp çağırıp çıksamda kafeden ne yapacağımı düşünüyordum başka bir iş nasıl bulacağımı.

Tüm bu düşüncelerimden sıyrılıp biraz düşünmek ve yeni iş bulmak için bir gazete aldım ve bir kafeye oturdum. Kozalak kafe. Güzel bir isimdi.

İçeri girdim boş olan masalardan birine oturdum ve bir çay istedim.
Elimdeki ilanlara umutsuzca bakıyordum. Hiçbiri bana uygun işler değildi çocuk bakıcılığı, temizlikçilik falandı hepsi derken gözüm son ilana takıldı.

ATEŞ HOLDİNG 'te sekreterlik mi!
Gözlerim yerinden çıkacak gibi oldu daha fazla dayanamadım ve hemen iş görüşmesi için holdingi aradım. Heyecanlı ve titreyen ellerimle numarayı tuşlarken tek istediğim bu işe kabul edilmekti.

Telefonu kulağıma götürdüm birkaç çalıştan sonra telefon açıldı ve "merhaba iyi günler Ateş Holding" dedi sesinden bile yapmacıklık akan kadın "merhaba şey ben iş ilanı için aramıştım" dedim. " şirketimize gelip 1 hafta deneme süresi için başlayabilirsiniz hanımefendi" dedi karşıdaki kadın ve telefonu kapattı.

Hayret içinde kalmıştım. Ateş Holdinge girmek bu kadar kolay mıydı? Kalktım ve telfonumdan Ateş Holding'in yerine baktım. Hemen bir otobüse atladım.

İşte kaşrımda kocaman tabelasıyla duran holding kalbimin heycandan durmasına neden oluyordu. Derin bir nefes aldım ve içeri adımımı attım. Girişteki sekretere iş için geldiğimi söyledim. Yüzüme bile bakmadan 15.kat dedi soğuk ve tok sesiyle. Gözlerimi devirdim ve asansöre doğru ilerledim.

Peki şimdi ne mi olmuştu? Gerekli olan belgeler imzalanmış ve yarın gelip deneme süresi için başlamamı söylemişlerdi.

Ne yapacağımı sorduğumda ise Barlas Bey'in özel asistanlığını yapacağımı söyleyip acıyarak bakmıştı genç kadın bana. Her ne kadar bunun nedenini anlamasamda mutluluk içinde eve doğru yol aldım.

Eve geldiğimde Gizem çoktan eve gelmişti. Tabiki ona bugün olanlardan bahsetmeyecektim. Çünkü ona bir söz vermiştim dik başlılığımdan vazgeçip ayak uyuduracağımı ve bu işten kovulmayacağımı falan zırvalamıştım. Neyse Gizemin yanına gittim. Morali bozuktu.
" Hayırdır bebeğim neyin var?" dedim. "Yok bir şey" diye geçiştirdi üstüne gitmeyip onu yalnız bıraktım ve odama çıktım.

Bornozumu ve kıyafetlerimi ayarlayıp banyoya doğru yol aldım. Günün yorgunluğunu atmak istercesine kendimi ılık suyun altına soktum.

Ve gözlerimi kapatıp düşünmeye başladım. Nasıl bir kızdım ben? Hiç aşık olmamış, farklı şeyler hissetmemiştim. Aşık olmak istiyordum ama bunun bana acıdan başka bir şey getirmeyeceğini de çok iyi biliyordum. Düşüncelerime ara verip duştan çıktım.

Yarın için heyecanlıydım. Daha fazla oyalanmadan kendimi yatağa, uykunun kollarına bıraktım.

Rahat rahat sıcacık yatakta yatarken aklıma gelen şeyle gözlerim fal taşı gibi açıldı. Saate baktığımda 11 e geliyordu ve ben 9 da orada olmalıydım. İçimden kendime bildiğim bütün küfürleri sayarken kalkıp hazırlanmaya başlamıştım bile. Sarı etek ve ceket takımımı giyip hemen evden çıktım.

Kesin işe başlamadan kovulmuştum. Lanetler okuyarak yürümeye devam ettim.

Holdinge geldiğimde 15. Kata çıktım ve kadına dünki iş için geldiğimi söyledim.

Kadın saate bir suratıma bakıp bağırmaya başladı "saatten haberin var mı senin bide utanmadan iş için geldim diyor Barlas Bey duymasın seni yaşatmaz vallahi". Evet tam da tahmin ettiğim gibi başlamadan bitmişti yeni işim. Ben kadına bağırıp çağırıp açıklamalar yaparken kadın da bana bağırıyordu.

"Selda ne oluyor?" duyduğum sesle arkama döndüm ve öylece kaldım. Bu adam fazlasıyla yakışıklıydı. Kimdi aceba? "B-Barlas Bey hanımefendi iş ilanı için dün gelmişti ama bugün çok geç geldi onu kesinlikle işe alamayacağımızı anlatmaya çalışıyorum fakat beni anlamak istemiyor." 1 dakika ne Barlas Bey bu kadar yakışıklı mıydı? Ve adının Selda olduğunu yeni öğrendiğim kadın kekelemişmiydi daha yeni.

Barlas Bey bana döndü ve birkaç saniye suratıma baktıktan sonra "işe başlayabilirsin" dedi. Selda karısı şok olmuş Bi şekilde Barlas Bey'e bakarken ben zafer kazanmış bir gülümsemeyle "teşekkür ederim Barlas Bey" dedim.

(Ateş Holding)

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

(Ateş Holding)

Eeeee devamı gelsin mi? ❤️❤️

ASİSTANIM Where stories live. Discover now