Tot ce-şi doreşte Emily de Crăciun

153 3 0
                                    

Vineri, spre sfarsitul dupa-amiezii, Emily Fields se afla in camera de zi si scotea podoabele de Craciun din cutiile aduse de mama ei din pivnita. Din boxele combinei se auzeau incet colinde, in camin ardea focul, iar mireasma bradului pe care il cumparasera de la pepiniera locala umplea aerul. Fratele si sora mai mare, Jake si Beth, venisera acasa de la liceu si intreaga familie era adunata in camera de zi , ca sa ajute la decorat.

- Of, Emily, nu-l pune pe Snoopy acolo! Doamna Fields se duse imediat la brad si lua globul imprimat cu Snoopy de pe creanga de jos, unde il atarnase Emily. Trebuie sa stea aproape de Garfield, vezi?

Arata spre un Garfield de ceramica, pus mai aproape de varful bradului.

Carolyn, sora lui Emily, chicoti scotand din cutia veche un ornament de hartie groasa sclipitoare, mazgalit cu creioane colorate.

- Ce este asta?

- E toba facuta de Jake la gradinita ! Doamna Fields flutura ornamentul in fata lui Jake. Iti mai aduci aminte, scumpule ?

Jake se holba tâmp la doamna Fields de sub sapca de baseball pe care scria ARIZONA SWIMMNG, tragandu-se de suvitele roscate, decolorate cu clorul din bazin.

- Ăăă... nu.

Emily isi ascunse zambetul. Mama ei era o fanatica a Craciunului si voia ca totul sa fie perfect, ca pe o felicitare de sezon. In fiecare an, mergeau la slujba de la miezul noptii si aprindeau betigase de tamaie. Intotdeauna pregateau un ospat pentru ziua de Craciun, care includea friptura de curcan, diverse chestii cu umpluturi două feluri de sos de coacaze, un bol cu peltea proaspata din coacaze si portocale , pe langa borcanele cumparate de la magazin, batate, piufe de cartofi si patru feluri de placinta. Pe urma se asezau si urmareau toate emisiunile de Craciun de la televizor, inclusiv Craciunul familiei Brady, in drum spre casa bunicii cu gemenii Olsen, si un concert cu Justin Bieber, care canta absolut toate melodiile de craciun cunoscute.

Doamna Fields se prabusi pe canapea si admira bradul.

- O sa petrecem cel mai frumos Craciun de pana acum!

- Hai sa nu exageram. Domnul Fields isi incrucisa mainile peste abdomenul proeminent. Anul asta am primit o prima putin mai mica decat de obicei.

O expresie de incordare trecu peste chipul Doamnei Fields.

- Ne descurcam noi. Anul asta avem nevoie de o sarbatoare speciala. Am trecut cu totii prin multe.

Arunca o privire privire spre Emily, iar aceasta isi cobori ochii spre papucii Ugg uzati, de culoare bej , pe care ii primise anul trecut de Craciun de la cea mai buna prietna a ei , Alison DiLaurentis, inainte de disparitia ei. Familia lui Emily trecuse intr-adevar prin multe anul acela, mai ales din cauza ei. Primul semnal de alarma in familie fusese tras cand Emily declarase ca se lasa de inot, sportul la care excelau toti copiii familiei Fields. In timp ce se certau din cauza asta, cearta al carei rezultat a fost ca Emily nu s-a mai lasat de inot, parintii ei aflasera despre ea ca iesea cu Maya St. Germain, o fata noua de la Rosewood Day. Domnul si doamna Fields erau genul de oameni care ridicau din sprancene cand cineva de la Scoala Metodista Roswood iesea cu cineva de la Abatia Rosewood, deci e de la sine inteles ca lucrurile nu decursera prea lin.

Dupa ce Emily participase la un program pentru fosti homosexuali, dupa o sede in Iowa, in regiunea de purificare biblica, imrepuna cu toata familia ei extinsa, si dupa o excursie cu masina in care parintii ei crezusera ca fata lor era iremediabil pierduta, se impacasera, in sfarsit, cu gandul ca Emily era asa cum era.]

- Hei, Em, avem ceva pentru tine.

Beth ii oferi lui Emily un zambet linistitor. Apoi fugi in bucatarie si se intoarse cu un cadou ambalat.

Secretul lui EmilyWhere stories live. Discover now