BÖLÜM -5

1.3K 1.3K 112
                                    

Elbet birgün uyuşur bedenim
Silikleşir hislerim
Biter nefesim
Sonsuzluğu bulur acılarım

Kapıyı evin yardımıcısı Nur açtı

"Merhaba İz hanım" kafamla selâmladım.

"Günaydın Nur " dedim tebessüm etti . Hızlı adımlarla yukarı kata çıktım elimi yıkadıktan sonra aşağıya indim .

Özenle hazırlanmış kahvaltı masasına baktım fazla gösterişliydi.
Merdivenden gelen topuk sesiyle kafamı yukarıya kaldırdım Ecem geliyordu .
Koyu yeşil bir etek , üstüne ise kırmızı salaş bir kazak , siyah topuklu kadife bot ,bal rengi saçlarını serbest bırakmıştı, Beyaz tenine oldukça uygun hafif bir makyaj yapmıştı .

Göz göze gelince beni gördüğüne mutlu olduğu her hâlinden belliydi.
Geldi  boynuma sarıldı bende karşılık verdim .

"Güzel kızlarım benim "diyen babamın sesiyle ayrıldık birbirimizden her zaman ki gibi şıktı atletik vücudu ile yaşındaki adamların çoğuna taş çıkarırdı harika tam bir aile tablosu olurdu bizden ama sadece 'TABLO" Dahası olmazdı  . Sahte gülüşler tam bize göreydi sarılmak için babamın bana yöneldiğini gördüm.

En son ne zaman sarılmıştık sahi, hatırlanmayacak kadar önce belki dokuz on yıl önce içim bir tuaf olmuştu bir anlığına sarılmak için hamle yaptığında elini tutup tokalaştım afalladı gibi oldu ama bozmadı oynamaya devam etti .

"Günaydın güzeller " dedi masaya otururken kimse yemek boyunca konuşmadı yemeğimi yedikten sonra Ecem'in odasına çıktım .

İçeride yatağında oturmuş elinde telefonu ile ilgileniyordu kapının sesini duyunca telefonunu bıraktı Kafasını kaldırıp ne diyeceğimi merak ederek yüzüme baktı yüzünde merak vardı Ben de yanına oturdum nereden başlayacağımı bilemeden yüzüne baktım.

" Abla bir sorun mu var?" dedi

" Hayır bir sorun yok Ama sormak istediğim bir takım şeyler var. "

"Yüzünde anlamlandıramadığım bir ifade oluştu Buyur abla seni dinliyorum."

"Öncelikle nereden başlasam bilmiyorum  pek bir şeyler paylaşmak seninle  ama belki sen bir şeyler fark etmişsindir kaza geçirmeden önce hayatımda bir değişiklik fark ettin mi birisi olabilir ya da benim hâl  ve hareketlerimde,  yaşam tarzımda herhangi göze batan bir şey?"

Ecem gözlerime çok tuhaf baktı, gözlerindeki ifadeyi çözemedim korku mu yoksa endişe miydi önce bir süre gözlerime baktı sonra bir şeyler söyleyecek gibi oldu , sonra tekrar sustu.

"Böyle bir soruyu neden sordun ki abla ?nereden çıktı Sen kolay kolay hayatına birini almazsın yani bunca yıldır aldığını hiç görmedim hoş ,alsan da bize söylemezsin. "

Haklıydı ama bir değişiklik olmalıydı
"Özellikle bir kişi demiyorum herhangi bir farklılık hiç sezmedin mi?"

"Hayır abla hem dediğin gibi bir farklılık olsaydı Sen uyandıktan sonra da olurdu değil mi ? Aklına takılan soruları paylaşmak ister misin , neden bu soruyu sordun mesela aklına nereden geldi böyle bir soru? "

"Boşver sormam gerekti sordum neyse benim çıkmam lazım diyeceğin bir şey var mı?"

"Hayır kendine iyi bak artık bir daha ne zaman gelirsin Allah bilir "

Kafamı salladım" Sende kendine iyi bak" dedim ve Kapıyı kapatıp dışarı çıktım hızlı adımlarla evden ayrıldım buda işe yaramadı şimdi ne yapıcaktım .

HİSLER  MEZARLIĞI Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin