Kulomety...

415 34 3
                                    

Seděl jsem u Joeyho a četl jsem mu dopis.

"Chybíš Albertovi i Leon".Řekl jsem a usmál se.Pohladil jsem ho po krku.Procházel kolem mě Jamie.

"Nachystat koně!Jedeme do kavalerie!"A sakra a je to tady.Nahlas jsem polk a přišel k Joeymu.

"Tak a je to tady kamaráde.Jedeme.Neboj...vlastně já se bojím".Řekl jsem a podíval se na šavli.

Byli jsme v ječmeném poli a čekali jsme dokud Jamie nedá rozkaz.

"Útok".Zakřičel a my vyrazili na Němce.Sekal jsem kolem sebe a Joey běžel jako vítr.Najednou jakoby se kolem mě všechno spomalilo.Cítil jsem jak mě bolévá bolest.Schytal jsem to a padl na zem.Všechno jsem slyšel tlumeně.Před očima mi prolétl celý život.Schytal jsem to do nohy a do ramene.

"Jamesi....vrať se mi...prosím".Najednou mi hlavou prolétl hlas,které jsem moc dobře znal.

"Vrátím se...to ti slibuju...i kdybych se měl připlazit..."Otevřel jsem oči a pomalu se plazil zpátky.Měl jsem víc sil.Najednou jsem slyšel kolem mě dupod.Někdo mě vzal přes koně a někam odnášel.Jediné co si vzpomínám bylo bílé světlo a pípání.A pak už nic...

----------------------------------------

Seděla jsem a koukala z okna.Někdo zaklepal na dveře a já letěla a málem jsem se rozmázla o futra.Otevřela jsem dveře a byl tu pošťák.

"Mám pro tebe dopis".Usmála jsem se a s radostí ho převzala.Vzala jsem ho a utíkala na louku.Posadila jsem se a dala se do čtení.Vypadl nějaký papír.Otevřela jsem ho a málem jsem se rozplakal.On mě nakreslil.Můj James mě nakreslil!Bylo to nádherné.Zvýraznil mi mé oči.Všechno bylo černobílé,jen ty oči byly vybarvené.Položila jsem to vedle a začala číst..

Má nejdražší Leonko....

Moc ti děkuju za dopis.Moc mě potěšil a hlavně mi zahřál u srdce.Dal jsem ho přečíst Joeymu a ten byl spokojený,hlavně,když jsem se zmínil o Albertovi.Stále mě nepovolali.Strašně se těším až ta blbá válka skončí.Abych tě mohl zase vidět.Také na tebe myslím.Když jsem tvůj dopis četl stéklo mi pár slz.Doufám že si neplakala.Miluju tě a navždy to tak bude.Líbí se ti obrázek?Kreslil jsem ho a máš taky něco napsané...Miluju tě a moc mi chybíš.

PS-Joey nezlobí...je hodný

PSS - Miluji tě...

Usmívala jsem se jako sluníčko a do rukou jsem vzala ten obrázek.

Dole bylo napsáno něco mi vhrklo slzy do očí.

Má milovaná Leon....James Nicholls.

Vzala jsem obrázek a běžela domů.Zasklila jsem ho a dala do rámu.Byl krásný a pověsila jsem si ho vedle koupelny.Zavřela jsem oči a před očima se mi objevil můj James....snad mi zase napíše...Chybí mi...je teprve několik týdnů pryč.Snad se vrátí....

Oh Captain...my CaptainWhere stories live. Discover now