Szeptember 17., Kedd

15 5 0
                                    

Szia naplóm!
Igazán kellemes volt a mai napom. Bár, igazán rosszul indult.

Reggel a sci-fi ébresztőmre keltem, ami azt jelenti, hogy 5 perces késésben vagyok. Gyorsan magamra kaptam az új NASA feliratú fekete kapucnis felsőm, és egy szűk fekete nadrágot. Bedobáltam a tancuccaimat a táskámba, felhörpintettem a kakaómat, és rohantam a suliba. Az iskola előtt Sam várt rám szokásához híven, és amikor meglátott, vad integetésbe kezdett. Amikor odaértem, lepacsiztunk, és bementünk az iskolába. Az első óránk asztronómia. Szuper! Gyorsan kipakoltunk, és az osztály várta a tanárnőt. Csengetéskor tűpontosan berobogott, és elkezdte az órát.
-Gyerekek! Ma a fekete lyukakról tanulunk. Kinek nincs kész a házija?-kérdezte. Ezúttal egy kéz sem lendült a levegőbe.
-Nagyszerű- nyugtázta.- Akkor kezdjük is. Sam, Chris! Hozzátok a házitokat.
Engedelmesen felálltunk, és kivittük a füzetünket.
- Rendben van, leülhettek. Illetve Chris, te maradj- döntött a tanárnő. Én megfordultam, és kiálltam a tábla elé.
- Nos, feleli nekem a fekete lyukakból-nézett rám a tanárnő.- De gondolom ez nem fog gondot okozni- mosolyodott el.
És nem is okozott gondot! Beszéltem a fekete lyukak kialakulásáról, a fajtáikról, és a térgörbületről, amit okoznak. Kihasználtam a felelést, hiszen Sam, vagy én csak akkor felelünk asztronómiából, ha a tanárnő kedvenc témáit vesszük. Amikor feleletem végéhez értem, a tanárnő bólintott, és befirkantott egy jegyet a naplóba. Gondolom ötöst. Ezután a tanárnő beszélt még asztronómia versenyről, hármas csoportokban, és ennél a megjegyzésnél Sammel egymásra pillantottunk. Mi biztos indulni fogunk! A kérdés csak az, hogy ki lesz a harmadik. Kaptunk házinak a könyvben pár feladatot, és kicsengettek. A következő óránk biológia, az osztályfőnökünkkel. Ilyenkor mindig csempész egy kis osztályfőnökit a bioszba. Elkérte a házikat, és unszolásomra Sam megmutatta a rajzát. Hatalmas elismerést keltett!
Most a fontos bejelentenivalója az volt, hogy az új lány jövőhét hétfőn érkezik meg. Senki nem tud róla semmit, ezért ez nagy susmorgást váltott ki. Én személy szerint nagyon kíváncsi vagyok rá. Még az is lehet, hogy ért az asztronómiához. Ki tudja?
A biosz óra végére hulla voltam a sok körmöléstől. Kaptunk egy rakat házit, majd kicsöngettek. Mindenki kitódult az ajtón, egyenesen a büfébe.
- Ezt nézd haver!- szaladt oda hozzám a szünetben Sam. A kezembe nyomott egy tervrajzhoz hasonlító papírt. Miután beálltunk a büféhez vezető sorba, hogy vegyek magamnak ebédet, izgatottan kihajtogattam a lapot. Sam egyik szokásos műalkotása volt. Alaposan áttanulmányoztam, majd elismerően néztem fel rá.
-Ez már nekem is eszembe jutott, remek ötlet. És milyen szép tervrajz!- dicsértem meg. A tervrajza egy speciális kamerát ábrázol. Van benne ultra, és infra filter is. Miután megvettem a croissantomat és a kakaómat, visszamentünk a terembe. A nap többi része nyugisan telt, de most megyek olvasni, ha megbocsátasz. Jó éjt!

Egy távoli bolygónWhere stories live. Discover now