KAPITEL 3

149 13 20
                                    

Dagen därpå skulle vårt avtal börja. Clifford skulle hjälpa mig vinna Chloes hjärta. Samtidigt som jag nu på något sätt få med Cifford i mitt så kallade "populära" kompisgäng. Ett gäng på sex pers, mig inräknad, som kan se ner på varenda kotte i denna byggnad även kallad skola. Det är rätt chill att aldrig behöva oroa sig för att bli utanför eller mobbad. Jag har ju alltid gänget på min sida. Jag förstår att Clifford vill hänga med oss, men jag tvivlar på att de andra grabbarna kommer godkänna det. Jag är såklart deras ledare, eftersom att jag är det allra populäraste killen på hela skolan. Inte ens jag kan göra mirakel, men jag ska i alla fall försöka. 

"Tja broos!"ropar jag ut över korridoren när jag nästa dag kommer in i skolbyggnaden. Hela mitt gäng kommer gående mot mig. 

"Tjaa bro!" säger de i kör och vi gör vårt speciella handskak. Då kommer Clifford in i byggnaden och precis när Jonas, en av killarna i mitt gäng ska slänga ur sig en taskig kommentar stoppar jag honom. 

"Jonas, seriöst... Det är sååå 2013 att mobba Clifford..." slänger jag ur mig. Jonas möter min blick som om jag vore något av en idiot.

"Sen när?" säger han spydigt tillbaka. 

"Sen nu."

Jonas bara rycker på axlarna och accepterar, precis som han alltid gör när jag stiftar nya regler för gänget. De andra i gänget gör det samma. I´m the boss.

När ett nytt samtalsämne i gänget inleds smiter jag diskret iväg, jag måste leta upp Clifford. Jag smyger efter honom och när det blir läge så drar jag med honom in i en städskrubb. Han ser först rädd ut som om han tror att jag planerar att mörda honom, men sedan så lugnar han sig igen.

"Så vad har vi för plan?" säger jag nyfiket.

"Jo, som du säkert vet så faller Chloe för smarta och mogna killar, sådana som inte bara bryr sig om att knulla. Du är inte den killen, men kan kanske bli. Lyssna nu. Du måste visa din bästa sida för Chloe, svårare än så blir det inte..."

"Hur ska jag göra det då?" säger jag och höjer ögonbrynen. Den sidan finns inte ens hos mig.

Clifford fortsätter...

"Du kan kanske göra det genom att exempelvist fråga om hon vill hjälpa dig med att plugga. Liksom visa att du faktiskt bryr dig om skolan och om din framtid."

"Bra idé." säger jag. Det är faktiskt en riktigt bra idé. 

"Så, vad har du för plan då, Nick?" säger han.

Jag har faktiskt ingen genomtänkt plan... Heheh. 

"Jo, jag ska försöka få in dig i mitt gäng, hur det nu ska gå till. Så först måste du helt enkelt imponera på grabbarna. En ny klädstil, ny frisyr, en go killparfym... Och så vidare. Samtidigt som jag pratar gott om dig för dem."

"Det låter ytligt."

"Det är ytligt också, men du kommer inte ångra dig och du kommer definitivt få många brudar."

Han ser ner i marken men nickar, han tvekar men backar i alla fall inte ur. Så vi lämnar skrubben och märker att vi redan är fem minuter försenade.

"O neej! Jag har aldrig varit sen förut!" piper den töntiga versionen av Clifford ur sig. Han är så desperat så att det är löjligt. Han springer bort till sitt skåp, plockar ut engelska boken och skyndar bort till vår lektionssal.

"Chilla... Jorden går inte under..." ropar jag efter honom, men då har redan lektionssalens dörr stängts igen efter honom. Själv har jag inte ens hunnit öppna skåpet. Han är verkligen pinsam.

Jag tar fram boken och går lugnt till klassrummet. Clifford ursäktar sig fortfarande för läraren när jag kommer in i salen, han håller som ett långt tal för henne och hon hör utråkat på. Jag smyger bara diskret in och hon märker inte ens något.

"Clifford kan du snälla ta och sätta dig." säger hon tillslut, då gör han som hon säger och sätter sig på sin bestämda plats bredvid mig.

När lektionen är slut ska jag göra ett nytt försök med Chloe. Jag ska följa Cliffords plan och hoppas på att den funkar. Min blick faller som vanligt på Chloe, hon är vacker. Hon är inte bara snygg, hon är inte bara söt. Hon är vacker också. Det är verkligen något speciellt med henne och jag vill så gärna veta vad det är som gör mig så galen i henne. Om det är hennes motvilja till mig? Eller hennes intelligenta personlighet? Något är det i vilket fall.

 ******************

Tack för all positiv creed! Är sjukt glad över att ni faktiskt orkat kommentera! Nu hoppas jag på att fler hittar denna lilla bok så att läsar antalet även ökar. Ni betyder otroligt mycket för mig.

Kram

The DivaWhere stories live. Discover now