4. rész Újra Roxfort!

76 4 3
                                    

A tömeg besodorta őket a nagyterembe. Elverekedték magukat a Griffendél asztaláig, és helyet foglaltak a már ott ülő Alicáékkal szemben.

Egy kis idő után megérkezett McGalagony a gólyákkal, majd felálította őket egy sorba úgy, hogy a diákok felé nézzenek. Olyan megszeppent arcot vágtak, hogy az ikrekből kitört a nevetés.
-Mi is így néztünk.
-Hát te biztos George, de én nem!- vigyorgott Fred.
-Csendet kérek!- McGalagony mágikusan felerősített hangján tájékoztatta az elsősöket, miközben elöhozott egy sámlit, rajta a teszlek süveggel.- Akit szólítok menjen ki, és tegye a fejére a süveget! Abby Axim!- egy göndör barnahajú kislány kibotorkált a sámlihoz, majd fejébe húzta a kalapot.
-MARDEKÁR!- hirdette ki a süveg. A kislány elsétált az ujjongó mardekárosok asztalához. A süveg kihirdette a következőtt, majd az utánajövőt, és így tovább. A griffénél 5 új gólyával lett gazdagabb, ami viszonylag kevés. Miután elhangzott az utolsó név is (Christopher Walker, hollóhát), Dumbledore felállt. Felemelte a kezét es a következő pillanatban csend lett.

-Köszöntök minden régi és új diákot. Remélem mindannyian élveztétek a nyarat, és frissen, tanulás vággyal telve érkeztetek ide. Frics úr megkért, hogy idén is szóljak, a folyosókon, illetve a tanórák közti szünetben tilos a varázslás. Éjszaka a kastélyban mászkálni szigorúan tilos, a Tiltott rengetegbe se szabad bemenni, de remélem ezt nem is kell mondanom. Sajnálattal közlöm továbbá, hogy  professzor Large professzor súlyosan megbetegedett a nyáron, így idén William Green professzor lesz a Sötét varázslatok kivédése tanár.- a Dumbledore bal oldalán ülő fiatal férfi lelkesen integetett.- Nem is húzom továbba szót, mert tudom, hogy egy ilyen fárasztó nap után mindannyian éhesek vagytok már. Jó étvágyat!- az igazgató leült, és a tálakban megjelentek az ételek.

Egy ideig csak evőeszközök csörömpölését lehetett hallani. Amikor nagyjából mindenki befejezte az evést, megjelentek a desszertek. Az ikrek rávetették magukat kedvenc málnaszószos csokitortájukra.
-Karamell torta!- kiáltott fel James.
-Nekünk is hagyj belőle kérlek!- szólt oda egy negyedéves vigyorogva.

Miután mindenki pukkadásig tömte magát finomabbnál- finomabb sütikkel, tortákkal, pudingokkal és még ki tudja mivel, eltűntek maradékok és Dumbledore ismét felállt.
-Ilyenkor egy igazgató hosszas beszédet szokott mondani, úgyhogy kezdjük is: Irány az ágy!

A diákok vidáman hátralökték a székeiket, majd megindultak a klubbhelységük felé.

Mire az ikrek felvonszolták magukat a lépcsőn, fáradtan bedőltek az ágyba. Gyorsan átöltöztek, és mire James kimondta volna, hogy jó éjszakát, már aludtak is.

Másnap reggel megkapták az órarendjeiket. A kása fölé hajolva tanulmányozták és csúnyán káromkodtak.
-Ma az első óránk gyógynövénytan. Ez végülis jó.
-'Ersze Lee, 'ag a 'övekező bajialan!- felelte George teli szájjal.
-Ez azt jelenti, hogy még ma találkozunk Pitonnal?- Alica nagyon jó volt bájitaltanból, de így is nagyon utálta.
-Utána viszont átváltoztatástan McGalagonnyal!- visította Angelina, aki imádta a házvezető tanárjuk óráit.

Amilor elfogyott a kása, elsétáltak az egyes számú üvegházhoz, ahol előző évben is kezdték az óráikat.

Andy és Lily, a lányok szobatársai már ott voltak. Alicáék gyűlölték őket, mert ahogy Angelina mondta: Hülye, beképzelt, picsák.

Bimba megérkezett, majd beterelte őket a hármas számú üvegházba.
-Idén ottjagyjuk az egyes házat,- kezdett bele a professzor- és a ebben fogunk dolgozni. Itt sokkal veszélyesebb növények vannak, vagyis sokkal több figyelem is kell az órákon. A mai órán a mandragórákkal fogunk foglalkozni. Valaki el tudja nekem mondani, mit kell tudni ezekről az élőlényekről?
Lily keze a magasba lendült.

-A mandragóra egy olyan gyógynövény, amelyből ha elixírt készítünk számos dologra jó.- hadarta- Levelei a felszínen vannak, de a föld alatt található a fejük.

-10 pont a griffendélnek, de azért nem mondtál el mimdent. A mandragórák úgy fejlődnek, mint a varázsló gyerekek. Ezek még csak babák. Ahogy nőnek egyre nagyobb cserépbe kell ültetni őket. Amikor tinik lesznek buliznak és pattanásosak lesznek. Amikor felnőttek, átköltöznek egymás cserepébe. Ám a mandragóra sikítása halálos. Míg kicsik vsak elájulunk tőle, de inkább feltesszük ezeket a fülvédöket.- mutatott a tanári asztalon fekvő kék és rózsaszín alkalmatosságra. A mai feladatunk az lesz, hogy átültessük másik cserépbe. Egyenként gyertek ide és vegyetek el egy fülvédőt!

Mindenki felpattant és lökdösődve próbált a sor elejére kerülni, hogy jusson kék.

Lee odasúgta az ikreknek- Egész keveset hagyott csak ki Lily...- az ikrek felnevettek, viszont Andy is meghallotta és barátnője védelmére kelt.
-Mert te aztán jobban tudod igaz?
-Mi nem is próbálunk okosnak látszani.- kezde Fred.
-Viszont mi nem is vagyunk sík hülyék.- fejezte be George.

Ha Bimba nem lép közbe nagyon összeverekdtek volna.
-Ugye nem veszekednek? Inkább a kezük járjon! Magának is Johnson!

Az óra további részében Andy és Lily duzzogva, a többiek pedig fülig érő szájjal dolgoztak. Mondjuk káromkodtak is rendesen, amikor egy mandragóra megharapta az ujjukat, vagy egyáltalán ki se akart jönni a földből.

Az ikrek azt játszották, hogy az egyik káromkodik, a másik meg megpróbálja kitalálni, hogy melyik csúnya szó volt.

Bimba többször is rájuk szólt, de végül azért hagyták abba, mert kifogytak a káromkodásokból.

A Difficult Year  [Egy Nehéz Év]  Hp ffWhere stories live. Discover now