Sbohem

28 2 0
                                    

Už uplynul týden a Kaya se od toho dne neusmála.Pořád chodí k jeskyni i když tam Ignis neni.Vždycky tam zůstane asi tak 3 hodiny a pak de domu.Další den udělá to samé. "Kayo co se stalo?" Utěšovala matka Kayu"Kamarád odešel"

"Najdeš si jinýho" Kaya vstala"Zadnýho nechci! Nemůžu Ignise jen tak nahradit! Nikdo takový už neni!" Naštvala se a běžela k jeskyni.Když tam doběhla, napadla jí ta potvora co předtím. Ten medvědovlk. Kaya vůbec neměla strach. I Když se postavil na nohy,řval a máchal kolem sebe ocasem a drápama,Kaya prošla okolo něj. Když chtěl zaútočit, Kaya se na něj podívala a vlkomedvěd ztuhl.Když viděl ten její výraz, dostal strach a ani se nehnul."To nic.Mě se bát nemusíš" Kaya hned začala brečet. Vlkomedvěd šel ke Kaye a strčil do ní čumákem."To nic" řekla Kaya se smutnym výrazem. Najednou se začala otřásat země. Kaya se koukla na oblohu a tam k ní přiletěl neznámej drak.Měl takovou vybledlou červenou kůži, spíš šupiny a křídla potrhaná."Ty si ten člověk co ho tak změnil! " Kaya nechápala co myslí"On se měl dát ke mě a zničit lidi! Ale místo toho se s jedním kamarádil a kvůli TOBĚ se ke mě nepřidal a za to zaplatíš" jakmile to dořek,vypustil z tlamy oheň. Kaya zavřela oči.

Co to? Ten oheň nepálí...

Otevřela oči a před ní stál Ignis."Co tady děláš? " zeptal se jí. "Já sem ti říkala že sem budu chodit." Ignis se usmál a kouknul na draka."Co tady děláš? Byl si vyhnán"

"Chtěl jsem aby ses přidal ke mě a zničili lidi a mágy ale místo toho si se s jedním spřátelil a za to ta holka zaplatí. " začali se hádat a pak to přešlo na bitku."Ale já nejsem sám" Z lesa vylezli různý bestie."Tak ty si ovládnul bestie jo?" Drak se usmál "A nejen to" z lesa vyšli asi tři černý psi. Ignis se zděsil"Jak se ti povedlo-To jsou!...to sou pekelní psi!Jak jen.."

"Ha ha! Ha! Ha! Uzavřel jsem smlouvu! Se samotnym PEKLEM! Ha!ha!ha! Tím že mi pomůžou tě zabít, jsem jim dal můj život.Dali mi 5 let abych ještě žil a pak si pro mě přijdou. Ale stojí to za to vidět tě v louži krve jak prosíš o svůj život a jak se snazší zachránit tu malou holku" Ignis ho přesvědčoval ať to nedělá ale on udělal pravý opak.Poslal ty psi přímo na něj. Měli velkou sílu ale ta se nerovnala tý Ignisovi.Ignis vyhrával ale nevšiml si že jeden pes de po Kaye.Než stihnul cokoliv,pes se jí zakousl do nohy(holeně) .Kaya začala křičet a mlátit psa ale to jí nepomohlo.Ignis se jí snažil zachránit, jenomže mu to ten druhý drak nedovolil.Ignis začal krvácet a bestie se na něj všechny vrhli.Když Kaya viděla, že Ignis leží na zemi a teče mu krev z všemožných míst, začala brečet ještě víc."Ignis!" Křičela pištivim hlasem.Kolem ní se objevil oheň, kterej spálil i pekelnýho psa.Oba draci byli v údivu. "Kayo ty..." Ignis nevěděl co říct. "Slezte z něj! " podívala se zlověstnym pohledem.To v bestiích vyvolalo strach.Slezli z Ignise a utekli."Tak ty si jedna z dragobijců co?" Zazubil se."Já ti to říkal Ignisi!" Zařval drak."Sklapni!"zařvala Kaya" Nikdy bych nikomu nic neudělala! Já sem ani nevěděla že jsem dragobijec! Ignis je můj kamarád a nedovolím aby se k tobě přidal! To co děláš je zlí! " Ignis se na ní koukal a pak si stoupnul"Má pravdu.Já se k tobě nikdy nepřidám a nedovolím aby se mí kamarádce něco stalo." Usmál se a toho draka to naštvalo "Tak chcípni" řekl a pustil se do Ignise.I když měl Ignis vážná zranění, přesto bojoval aby Kayu ochránil. Nakonec draka zabil.Nebyl moc nadšený.Podíval se na Kayu a padnul."IGNIS!" Běžela k němu. "To zvládneš Ignis.Všechno bude v pohodě"

"Kayo..chtěl bych ti poděkovat. Za to že si mi otevřela oči a vytáhla mě z temnoty.Za to že si mě považovala za kamaráda a taky za tvůj úsměv. "

Kaya začala brečet

"Nebreč.Měla by ses usmívat."

"Ale to nejde"

"Všechno de když chceš.Usmívej se jak jen dokážeš a už neplakej.V životě potkáš spoustu lidí a proto se usmívej a předávej smích dál. "

"Ale já...mě stačí být jen s tebou."

"Chci ti něco dát" řek a natáhl k ní ruku a dotkl se její hrudi.Jakmile se dotknul,její hruď začala zářit červeným světlem. Bylo to zářivý,hřejivý světlo."Jsem rád že jsem tě potkal Kayo.Sbohem." řekl a jeho ruka spadla.Kaya se na něj podívala a začala brečet"Ignis,Ignis...IGNIS!! Ááa...Ignis..." probrečela asi dvě hodiny a domu přišla pozdě večer. "Kayo kde si byla!?"ptala se ustrašeně matka.Kaya prošla okolo ní a pak se zastavila.Otočila hlavu,zatla pěstí, usmála se a řekla"Rozloučit se s přítelem"Měla zavřený oči aby nebylo vidět, že brečela. Otočila se zpátky a šla do svého pokoje.Zavřela dveře a sjela po nich až dolů na zem.Tam seděla a brečela.Dala si nohy k sobě a hlavu do klína. Měla zatlý zuby a plakala."Ignis..."

DoragonKde žijí příběhy. Začni objevovat