Capitolul 2 - Licoarea Dragostei

905 41 4
                                    

  -Și grupul acesta vor face Licoarea Dragostei, spuse profesorul.
  Din momentul în care Harry si-a dat seama ca va face pereche cu Draco Malfoy nu se mai putea concentra pe nimic altceva. Cum putea sa gândească limpede când inamicul lui era chiar aici, la o întindere de braț distanța.
  S-a întors instinctiv, pentru o singura, neînsemnată secundă spre Draco. Aceasta miscare era sa treaca neobservată daca in acelasi moment Draco nu ar fi făcut același lucru.
  Pentru o clipă privirile li s-au întâlnit.
  Desigur, cei din jur nu observase și chiar dacă cineva ar fi facut-o, nu ar fi reactionat la fel de exagerat ca și ei, totusi sunt in acelasi grup, era ceva normal... bine, aproape normal.
  Treci peste, se gândi Harry, e doar inceputul, acum trebuie sa folositi acelasi manual.
  Era prea aproape, prea aproape pentru el, se gândea Draco, ei nu fuseseră niciodată atât de aproape, nici cand se înfruntau în dueluri, cand se intalneau pe holuri sau in luptele pentru Hoțoaica Aurie ... acum ca se gândea acestea erau momentele cand ei se intalneau însă inafara de acestea, el il mai observa pe Harry si in sala de mese - păi da, mereu trec cu privirea prin toată sala- se îndreptăți el. Dar la orele de Poțiuni ale lui Severus Snape? se întrebase pe el însuși, Draco - păi pentru ca la orele profesorului Snape, Harry mereu face ceva si e criticat sau pus la punct de către Snape, si oricum, toti din casa noastră fac asta, mereu ne uitam la cei de la Gryffindor pentru ca profesorul Snape ii devalorizează.
  Acum ca se gândea, iar fi lipsit lectiile de genul acesta, cum ar fi daca ar face orele împreună cu alta casa.
 
  Harry vroia sa deschida manualul la pagina indicată de profesor dar totuși... nu era cartea lui - și nu avea nevoie de încă vre-o problema care sa-l includă pe Draco.
  Chiar era gata sa-i spuna ceva lui Draco, asa se putea folosi de moment sa-i mai spuna și ceva dușmănos, însă când il privi parea îngîndurat, de parca ceva din cuvintele lui Moody il afectatse.
  Acum Harry sigur era cel care se uitase prea mult la celălalt, își dăduse seama de asta prea târziu pentru ca Draco "se trezise" din tăcere lui si deja se holba urat la el.
  - Ce faci?, spuse Draco pe un ton enervat în timp ce își afișa fața pentru momentele in care îl privea pe Harry.
  - Potter? 
Harry tăcu, nu-și întoarse privirea, cine era el de trebuia sa se simtă rușinat.
  Draco răsuflă o data demonstrativ si întrebă scurt:
  - Ce pagina?
  - 22, spuse Harry.
  Ambii îsi îndreptără privirea spre manual, Draco incepu sa-l rasfoiasca.
  Harry trecu cu degetul arătător peste denumirea potiunii lor - Licoarea Dragostei, apoi coborând pe pagina ajunse la lista de ingrediente.
  Amândoi așteptau, cine mergea dupa ingrediente? cine va amesteca?
  Harry se ridică si se îndrept a spre masa cu ingrediente gandindu-se ca poate, totuși, Draco nu va încerca să îi facă viața un chin si ca măcarde data asta nu-i va sta in cale.
  Văzând că Harry merse dupa ingrediente, Draco își îndrepta privirea către cazanul sau, se gândi și decise sa nu riște cu cazanul lui  - "cine știe ce ciudățenii va face cu el Potter".
  Harry întinse pe masa toate ingredientele necesare si isi îndrepta privirea către Draco care stătea cu bagheta îndreptată spre cazanul său.
 

O poveste DrarryWhere stories live. Discover now