< Inceputul - Licoarea Dragostei >

1.3K 49 9
                                    

  Era inceputul celui de-al 6-lea an la Hogwarts.

  La prima ora de Poțiuni din acest an elevii și-au întâlnit noul profesor. Dupa mulți ani de predare, Severus Snape și-a primit, în sfârșit, postul pe care și-la dorit dintotdeauna, să predea ora de Aparare contra Magiei Negre. În locul lui a venit Moody Ochi-Nebun.

  Elevii, adica cei din casele Slytherin și Gryffindor faceau cunostinta cu acesta pentru prima data, cu toții cu excepția lui Harry.

  Totul pare obișnuit, profesorul s-a prezentat elevilor apoi le-a indreptat atenția către centrul clasei unde erau asezate trei ceaune care conțineau cate o poțiune.
  Profesorul enumera ce contine fiecare:
-Primul ceaun conține poțiunea pentru schimbarea înfățișării, al 2-lea este pentru ștergerea memoriei iar ultimul este Licoarea Dragostei.
  Hermione se apropie de cea din urma si încercă sa-i simtă mirosul, atunci profesorul Moody o intrebă:
-A ce miroase?
- Am... a carte noua, iarba tăiată si... încercă sa identifice parfumul și pe fata ei a apărut o expresie de nelămurire urmată de niste obraji înroșit, a tacut.
-Și ce mai stii despre aceasta poțiune?
-Mirosul ei e diferit pentru fiecare.
-Corect.
  Pana atunci totul parea ca o lecție obișnuită, dar profesorul anunță:
-Acum elevii celor două case se vor rearanja la mese dupa cum spun eu, formând trei grupuri.
  Profesorul Moody sa gandit sa faca un grup aparte doar cu preferați lui.
  -Harry, dragul meu, vino aici , te rog, împreună cu prietena ta, Granger, la acesta masa.
  Harry si Hermione s-au ridicat uitandu-se ambii către Ron. Hermione era surprinsă, placut surprinsă, în cazul lui Harry era total invers, se așteptă la așa ceva.
  Profesorul continuă:
-Acum de la Slytherin sa se apropie domnișoara Parkinson și... trecu printre elevi cu privirea oprindu-se la Draco Malfoy, sigur, s-a gândit acesta, pot sa il adaug la lista mea de preferați, fiul lui Lucius Malfoy, unul din sponsorii școlii, se merita. Și continuă:
-Și domnul Malfoy.
  Draco se ridică putin derutat, decizia noului profesori lui il surprinse, normal ca abia astepta sa faca parte din grupul de elevi special al profesorului Moody, auzise de la tatăl lui ca elevii săi ajungeau mereu personalități recunoscute și respectate și atunci și-a dat seama ca ar fi fost o ofensă la adresa lui si familei sale sa nu fie remarcat printre toți acesti vrăjitori semipuri sau chiar sânge-mâl, el fiind un Malfoy...dar sa fie la aceiasi masa cu 2 dintre cei mai iritanți reprezentanți de la Gryffindor, adică serios? se aștepta la răsfățatul și nesuferitul de Potter dar cum a ajuns acolo sânge-mâl-ul de Granger?, daca il mai alegea și pe Weasley gașca de care el si prietenii lui preferau sa-si bată joc era completa.
  Nu putea să puna la îndoială numele familie sale, a acceptat ideea. Totusi cand a trecut pe lângă Harry,
fara a-l privi, a lasat sa-i scape un zâmbet sarcastic din colțul stâng al gurii. S-a așezat în cel mai departe cu putință loc al mesei rezervată grupului sau însă:
-Domnule profesor, spuse Harry.
- Nu ai putea sa-ți închizi gura aia, Potter?, s-a gândit Draco.
-Da, Harry?
- Imi cer scuze dar eu si prietenul meu Ron nu avem manuale...
-A...Ron Weasley, da?
-Da...Domnule, răspunde timid Ron.
-Pai, Domnule Weasley, puteti merge in depozit, acolo sigur trebuie sa mai fie cel putin o carte mai veche din anii trecuți.
  Ron sa intors din camera de alaturi cu un manual pe care îl ținea în aer.
-Domnule profesor, am găsit doar un manual.
-Bine, acela va fi al tau...
-Mulțumesc, spuse încet Ron si se așeză in liniste uitandu-se la Harry cu o ușoară îngrijorare în privire.
  Moody se uita la masa celor 4, calcula putin opțiunile si se apropie de masa spunând:
-Domnișoara Granger, mutați-vă în partea cealaltă de masa, faceti echipa cu Parkinson și Malfoy va face pereche cu tine, spuse profesorul uitandu-se la Harry.
  Observa expresia lui, care reprezenta in același timp și nelămurire și dezgust și înfricoșare, toate provocate de ideea ca ar trebui sa lucreze in echipa cu Draco.
  Profesorul continuă fara a da mare atenție ăcestui lucruri.
  Draco se așeză lângă Harry pe fata lui se putea citi dezgustul pe care nici nu incerca sa-l ascundă.
  După ce în clasa se așeză liniștea Profesorul Moody spuse:
-Elevul, sau grupul - se intoarse către masa preferatilor -  care va face o poțiune ce se va apropia cel mai mult de original va câștiga un premiu.
Cei din casa Gryffindor vor face potiunea din primul cazan, adică pentru schimb de înfățișare, Slytherin - pierderea memoriei si grupul acesta - Licoarea Dragostei.

urmează ceva interesant))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Imi cer scuze pentru greșelilepe care le-ați putea întâlni si va rog sa lăsați un comentariu cu parerea voastră, vreti sa continui?

O poveste DrarryWhere stories live. Discover now