4 ( Ardından - I )

231 65 46
                                    

1Gündüzler gece olurdu gözlerine baktığımda

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

1
Gündüzler gece olurdu gözlerine baktığımda. Gözlerim kararır, nefesim kesilir, ölüm çağırsa beni o an ey Azrail hoş geldin derdim.

Gün batar özlem yansır duvarlara, bir mum ışığında gözlerim, bir o anıya dalar bir bu anıya. Sen adım adım giderken, ben gidişine bile hayrandım. O güzel kalbine bakınca kalbim, gözlerim sende güzelden başka şey görmüyordu. Beni üzen şey seni bir daha görememek ama kalbini güzelleştirecekse yokluğum, senden uzak kalıp seni özlemlerde sevmekle avunurum.

2
Eski günleri özlüyorum, yağmurda gezilen günler, soğuk ve akşam karanlığında kaldırım taşlarında yürüdüğüm o günleri hatırlıyorum. Baktığım her şeyde seni görüyor, gözlerim saçlarına takılıyor mesela. Sarhoş adımlarla seni arıyor kalbim. Sen aklıma gelince sanki bir kaynar su dökülüyor kalbime ve kış soğukları kayboluyor içimde. Dışımda soğuk içimde bir sıcak, eşsiz bir sanatsal buluşma yaşıyorum bu soğuk günlerde. Kalbim bu sanat işlemesini hayranlıkla, nakış nakış örüyor damarlarımda. Sevgin kıvrım kıvrım akmakta gönlüme, yükseliyor dalgalar ve senin varlığını bilmek bile huzur oluyor yüreğime.

3
Bugün soğuk bir rüzgar kapıdan sızıp tenimi üşütmekte ve saçlarımı okşamakta usulca. Soğuk bana sarılmak ister bir dost gibi ama incitmek istemez, soğutup öldürmek istemez kalbimi. Bazen döker içini bana yağmurlarla, karlarla, sonunda benide kendi gibi ağlatır, bazen yol boyu bazen pencere kenarı dertlerşiriz uzunca.

4
Bir şeyler yazmak istiyorum sana ama ne yazacağımı bilmiyor gibiyim. Yeni yeni anlıyorum ki akıl neyle meşgulse ona dikkat kesiliyor ve yeni bir iş demek yeniliğe kendini hazırlamak demekmiş. Uzunca ders çalıştıktan sonra edebi bir yumuşak seyahate geçmek, ağırlaşmış bedenini göklere çıkarmaya çalışmak gibi.

Seni hatırlıyorumda Nastenka yardım sever ve cömertliğin aklıma geliyor. Beni sana bağlayan en sıkı düğümler bunlar. Biliyor musun Nastanka? Senin güzelliklerle bezenmeni kendimden evla istemekteyim. Senin herkesçe sevilen, dev suların derinliklerinde güzel bir inci olman, seni arayıpta bulamamaktan hoştur kalbime. Sevgin güzellikle akmakta bu yüreğe, kalp güzelliğinin artması, sana kavuşamamaktan geçse, inan bu sana kavuşmaktan yeğdir bana. Çünkü güzele su gerek toz toprak içinde olmak yakışmaz hiçbir insana, değil ki bir güzele. Sen bir mum olsan ben etrafında dönen bir kelebek olmaya razı olurum, elbet yanmak bana daha evladır. Ateşine bir kömür olmak isterim, suyun olupta o ateşi söndüren olamam ki ey Güzel.

Gözlerine bakıpta kalbini kıran olmak istemem.

[Duygu, düşünce ve yorumlarınızı paylaşmanız bizleri mutlu edecektir.]

]

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.
Bir Kış Yağmuru CümlelerHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin