1.

26 3 0
                                    

Senki se az aminek látszik!
Ezt már akkor megtanultam amikor gimnazistaként új iskolába kerültem.
16 éves voltam. A szüleim új munkát kaptak ami miatt el kellett költöznünk Kanadába. Nekem pedig mindent ott kellett hagynom Koreában. A barátaimtól könnyes búcsút vettem talán őket volt a legnehezebb otthagyni.
De most itt állok az új iskolám előtt, izzad a kezem és nagyon izgulok. Félek, hogy nem fogok senkivel se jól kijönni, vagy, hogy valamit elbénázok és azért nem fognak velem beszélni. Be kell vallanom, hogy a kiközösítés a legnagyobb rémálom számomra. Otthon vagy ezerszer megnéztem, hogy jól áll-e az egyenruhám, persze egy ráncot se találtam rajta, de most úgy érzem, hogy mindgyárt leovad rólam. Nem szeretnél elkésni az első napodon, igaz? Mert akkor embereld meg magad és nyomás befele! Gondolom magamban és már nyúlok is a főbejárat kilincséért. Először a tanárit kell megtalálnom. A portán biztos megtudják mondnai. Nem rossz az angolom úgyhogy menni fog.
-Elnézést! - a pultnál egy ötvenes éveiben járó hölgy ül és minden mozdulatomat árgus szemekkel figyeli.-Megtudná mondani merre van a tanári?-mosolygok rá a legszebb mosolyommal.
-Persze. Menj fel a lépcsőn, aztán fordulj balra a második ajtó lesz a baloldalt. - kedves hangja van.
-Köszönöm szépen. -bólintok egy aprót.
Fel a lépcsőn aztán balra. Aha ez lesz az. Mintha nem lenne jól láthatóan kiírva rá, hogy "Tanári".
Kopogok egyszer. Kopogok kétszer, de senki se válaszol. Benyissak vagy ne? Aaargh! Annyira utálom az ilyen helyzeteket. Kiborulásomat végül a nyíló ajtó akadályozza meg. Egy fiatal tanárnő kukucskál ki a résnyire nyitott ajtón.
-Jó napot kívánok! Egy új diák vagyok. Miss Wellst keresem.-pillantok le a papír fecnire, amit még anyu nyomott a kezembe reggel, hogy őt keressem, mert ő az osztályfőnököm.
-Áá! Igen! Én lennék az. Gyere beljebb oda adom a könyveidet és az órarended. A legtöbb órád az E22-tes teremben lesz. A többi meg a kémia, földrajz és biológia teremben. Azt majd az osztálytársaid megmutatják. Mivel átjelentkezett diák vagy ezért gondolom máshol jártatok az anyagban, mint mi és az se biztos, hogy ugyan azt tanultátok. Remélem felt udsz zárkózni hozzájuk.-nyom egyszerre hét könyvet a kezembe. Aztán még kutat egy ideig, majd újra szembe fordul velem.-Tessék az óra rend. Most gyere megmutatom az osztályod.-és elindul kifelé. Gyorsan behajítottam a könyveket a táskámba.
-Az egyenruha nem kötelező, csak év nyitó -és záró ünnepségeken. Honnan is jöttél?
-Korea.
-Ott kötelező az egyenruha. Ugye?
-Igen. Elég szigorúan veszik.-ebben a pillanatban értünk a terem elé. Basszus nem néztem, hogyan lehet ide eljutni.
-Maradj kint majd szólok, hogyha bejöhetsz.-nyitja ki és lép be az jatón. Még hallom, hogy csendre inti a bentieket, majd felkonferál és kéri, hogy menjek be.
-Bemutatom az új diákot. Kérlek mutatkozz be.
-Sziasztok! A nevem Kwon A-Yeong. Koreából jöttem. A szüleim munkája miatt ide kellett költözzünk. Remélem jól kijövünk majd! Köszönöm.-nagy mosoly!! Nehogy megremegj mert még megesznek. Olyan érzésem van mintha én lennék a gazella és az előttem ülők az oroszlánok.
-Köszönyjük A-Yeong. Kérlek ülj Mendly mellé.-mutat az egyetlen üres helyre ami egy alacsony rövid szőke hajú lány mellett van. Aki bőszen integet és mosolyog.
-Jól van gyerekek. Még szünet van úgyhogy mehettek.
Nem is tudom miért gondolkoztam azon, hogy békén fognak hagyni.
-Sportolsz valamit?
-Szereted a cicákat?
-Van háziállatod?
-Milyen filmeket nézel?
És még hasonló kérdésekkel bombázták amire buzgón válaszoltam.
-Hogyan szólíthatunk?- egy hosszú, barna hajú lány tette fel a kérdést.
-Yeong megteszi.- mosolyogtam rá.-Téged, hogy is hívnak?
-Az én nevem Klara. De a legtöbben Raranak szólítanak.
-Cuki ez a név.
Akart valamit mondani, de abban a pillanatban egy kéz csapott az asztalom lapjára. Velem szemben egy hosszú, szőkére festett lány állt, akinek látszott, hogy mindene műanyagból van. Hósszú műkörmei mindenféle színre lettek kifestve és a bőréhez képest világítottak. Gondolom nem a napon barnult le ennyire. Üvölt róla, hogy gazdag családból való és egy örök öröm lány.
-Új vagy itt, úgyhogy elmondok neked néhány szabályt. -kezdett bele nyávogós hangján. -Először is. Nem flörtölsz a pasimmal. Másodszorra az én helyem neked tabu, ahogy mindenki másnak az osztályban. Ebben az osztályban van egy csapat. Nevezünk ha úgy akarod és kiallod a próbákat.
-Nem vágyok a ti csapatotokba, ha mindenki olyan nyávogós mint te. -ezen néhányan felkuncogtak.
-Ja és, hogyha ezekkel az izékkel fogsz beszélni...-int Rara és Mendly felé.- Ne is álmodj arról, hogy bármikor is hozzád szólok. -a mondat végére egy grimaszba vágta az arcát.
-És mi van ha én amúgy se akartam veled beszélni?- vágok neki vissza, mire mintha azt mondtam volna neki, hogy nem létezik a föld. Mondjuk kinézem belőle, hogy elhiszi.
-Te~!! Hogy mered ezt mondani?!- csap az asztalomra és mászik bele az arcomba.
-Nyugalom lányok. Nancy ne húzd fel magad ilyeneken. -mintha megváltozott volna a jelleme. Nagy mosollyal ugrott a mellette álló fekete hajú fiúnak a nyakába.
-Nyuszikám hol voltál ilyen sokáig? Azt hittem nem is jössz ma suliba.
-Bárcsak úgy lett volna, de hallottam, hogy új osztálytársunk lesz.-küldd felém egy csábos mosolyt amitől hányni tudnék.-De nem gondoltam, hogy ilyen csinos. Van kedved ma velem lazulni?
-Mi van? Nem elég neked egy csaj?-lehet ezt nem kellene megtenni, de sérti a becsületem, hogy így beszél velem.
-De fel vágták a nyelved cicus.
-Markuci~. Hagydd őt inkább foglalkozz velem!
-Majd még találkozunk cicus!- kacsint rám és kezét Nancy csípőjére simítva megy a hejére.
-Hallod nem vagy semmi!-böki meg arcom a mellettem ülő Mendly.
-Még senki nem beszélt vissza Marknak.
-Előbb utóbb úgy is az ágyában fogod végezni. -dől hátra a székében Mendly.
-Miért ti már lefeküdtetek vele?-húzom fel egyik szemöldököm.
-Nekem van pasim. Rarát meg szinte senki se veszi észre.
-De hát én látom!-nézek az álló lányra.-Szerintem mi jó barátok leszünk!
-És engem kihagysz a mókából?-emeli fel sértődötten az állát Mendly.
-Persze, hogy nem!-nevetem el magam.
A nap további részében nem volt jelentősebb esemény. Mark elvolt Nancyvel, aki mint egy rossz kurva illette neki magát. Mendly és Rara megmuttatak mindent a suliban, hogy merre vannak a mosdók, az étkező, a termeket ahol óráink lesznek és az új kedvenc helyemet az iskolában a tetőt.

Át olvasva👍

Senpai...?Where stories live. Discover now