Ostrov Svetlej Hviezdy

350 26 20
                                    

Recenzia preVeronicaTheDarkness

Cover:

Zaujímalo by ma, či si si ho robila sama, alebo ti ho niekto robil. Nie je zlý a ku príbehu sa hodí, no aj tak mi tam niečo vadilo. Máš tam až príliš veľký nadpis a je taký... Obyčajný. Skôr by som tam dala menší nadpis a použila aj inú farbu a premiestnila ho. Byť tebou, tak by som ho dala hore.

2 z 3

Popis:

Popis sa ti celkom dosť dobre podaril. Príbeh by som otvorila aj keby si ma nepožiadala o recenziu. Napísala si to pútavou formou, ktorá núti čitateľa sa dozvedieť niečo viac. Nechala si čitateľa napätého, no predsa tomu ešte niečo chýba. Podľa mňa by nebolo na škodu, keby si tam dala ešte nejakú scénku a dotiahneš to. Inak máš u mňa palec hore.

2 z 3

Dej:

Nechápem prečo tvoj úvod začal tým, že si čitateľa oslovila. Síce to bolo originálne, no aj také... Čudné. Mala som pocit akoby si odrádzala od čítania, no zároveň aj lákala do čítania. No skrátka to bolo veľmi čudné... A ešte nechápem pár vetám, čo si tam napísala, no to uvediem o niečo nižšie.

Prišlo mi dosť komické, keď si ďalšiu časť začala týmto: Všš Prásk. Nie sme v komikse, nemusela si to tam písať a človek by si aj tak vedel domyslieť zvuk rozbitia fľaše.

Hlavný hrdina hovorí, že neprišiel piť do krčmy, ale hľadať prácu, no aj tak pije? Nechápem.

Chcela som sa ťa opýtať prečo si nepísala a o minulosti hlavného hrdinu? Na začiatok by ma to aj dosť zaujímalo. ..

Prečo si piráta Rum Moryho vykreslila presne ako piráta z rozprávky? Ja by so skôr brala, keby bol dojazvený, nie bez jednej nohy a s páskou cez oko. Bolo by to tak viac originálne.

Ešte som nepochopila, prečo hlavný hrdina bol taký... Posero keď bol už pri jeho posádke a lodi. Chcel sa stať pirátom a pri tom to nevedel ani povedať a koktal? To nie je dobré.

3 z 5

Originalita:

Síce ja moc takéto príbehy o pirátoch nečítam, no aj tak mi to prišlo dosť originálne.  Až na tie chyby čo som ti vytkla vyššie.

2 z 3

Gramatika

Dávala si celkom dosť dobre čiarky, no mala si tam dosť preklepov.

Kráľ nám nesiaha  ani po päty a za všetko, čo spravíte v pirátskej službe  budete potrestaní.

Eh? Vieš ako to znie? Vyznáš sa v tom? Lebo ja som sa stratila. Neviem či si to tak napísala naschvál,  aby si čitateľov zmiatla alebo to máš chybu.

črepy s fľaše 

=>črepy z fľaše

obvinení s pirátstva 

=>obvinený z pirátstva 

nepirátsky ľusia

=>nepirátski ľudia 

s ktorej

=>z ktorej

s ktorého

=>z ktorého

s celej sily

=>z celej sily

Ukázala som ti len také najčastejšie chyby, ktoré robíš. 

2 z 3

Slovná zásoba:

Ty si mala slovnú zásobu   vskutku dobrú. Nemám ti čo vytknúť.

3 z 3

Opisy:

Síce si nespomenula ako žil predtým, opisy ti celkom išli. Vedela som si dokonale predstaviť či už krčmu, alebo postavy. Alebo aj posádku a ich loď.

4 z 5

Celkový vzhľad:

Nehovorím, že je tvoj príbeh zlý, no nie je to niečo pre mňa. Má niečo do seba a je trochu iný od tých ostatných, no ako som spomínala, nič pre mňa. Veľmi ma prekvapila tvoja slovná zásoba a opisy. Môžeš byť na seba hrdá. Pracuj na  zdokonaľovaní sa a skús príbeh trošku... Naladiť iným smerom. Vieš, čo by bolo fajn, keby sa hlavný hrdina nechcel stať od malička pirátom a keby sa mu to ani tak ľahko nepodarilo. Pretože mi to potom prišlo také nereálne a s nádychom klišé.

Príbeh by som odporúčala milovníkom pirátov a dobrodružstva.

 To je na dnes všetko.

-Yumeko-

RecenzieWhere stories live. Discover now