Nama ku Zikri
kejadian ini dialami oleh ibu ku sendiri,saat mengunjungi salah satu saudaranya yang dirawat di sebuah Hospital.
Kejadian ini sebernanya sudah lama,tetapi malam semalam ibu ku bercerita kembali kejadian itu ketika sedang bercakap kosong dengan saudaranya.
Begini ceritanya
Malam itu,ibuku bersama adik ku yg sudah berjanji untuk melawat saudaranya yang sedang dirawat tersebut.Saat itu waktu menunjukkan tepat pukul 8 malam,dimana waktu berkunjung biasanya berakhir.Tetapi dengan kebenaran pengawal keselematan kedua dua mereka dibenarkan masuk.
Dalam satu sayap bangunan terdapat lift.Ibu dan anak perempuannya bernama lisa segera menuju ke lift untuk pergi ke lantai dimana saudaranya sedang dirawat semasa menunggu lift turun,kedua duanya bercakap seperti biasa.tiba tiba jauh dari lift,seorang jururawat muncul.
sebagaimana penampilan jururawat secara umumnya,dia memakai baju putih dengan cap jururawat hospital.Si jururawat bergegas menuju ke lift dimana tempat ibu dan lisa berdiri,sepertinya dia akan pergi ke tingkat atas juga.
Si jururawat kini berdiri tidak jauh dari ibu dan lisa.Melihat jururawat itu,Ibu pun tersenyum dan mengangguk dan dibalas dibalas dengan anggukan dan juga tersenyum ramah jururawat itu.
Akan tetapi ibu ku tidak begitu peduli dan terus bercakap dengan lisa sambil menunggu lift turun.
Apabila sedang bercakap ,ibu melihat pengawal keselematan yang sedang memberi tanda panggilan,tangannya melambai lambai pada ibu ku dan sedikit berteriak,"Kak tolong ke sini sekejap"teriak perlahan
"lisa kita dipanggil oleh pengawal keselamatan tu kenapa?"tanya ibu ke lisa
"Jomlah Ibu kita pergi kesana! sepertinya ada yang penting!"
kemudian mereka berdua bergegas ke pengawal keselematan.
"Ada apa dik kenapa kami berdua di panggil?"tanya ibu
"itu kak jangan terkejut dan jangan tingok belakang!"jawab pengawal keselamatan itu membuatkan ibu ingin tahu.
"₩ah! memang ada apa dik?"tanya ibu lagi tanpa berani melihat ke belakang begitu juga lisa.
"Itu kak yang di sebelah kakak tadi itu bukan jururawat,Dia pontianak kak!! Penghuni hospital ini" bisik pengawal keselamatan
"DuaaAAAR......!!! Baik ibu mau pun lisa mereka seolah olah dipaku bumi,keduanya mengigil dan kaku di tempat tersebut
"ta...tapi dia muncul dari sebelah lift dik,Ada bilik kan disitu?" tanya ibu sambil mengigil.
"Dia memang selalu muncul dari situ kak.tapi sebelah lift tu tiada bilik apa apa"jawap pengawal keselamatan menjelaskan.
tubuh ibu ku berketar ketar dan mengigil.ia terus membaca doa apa yang patut ,dengan tetap tidak berani menoleh ke belakang.
"Dia sudah pergi kak,Sudah menghilang.Tadi sejenak dia berubah ke wujud sebernanya.wanita berambut panjang kusut dengan bergaun putih yang lusuh"jelas pengawal keselamatan itu.
"Saya sudah biasa kak,saya hanya takut kalau kalau kak dan adik ini tidak kena apa apa dengan pontianak itu di dalam lift"tambahnya lagi.
HUH~,tak terbayang apabila masuk bersama di dalam lift itu bersama pontianak itu tadi.
Akhirnya mereka berdua naik keatas ditemani oleh pengawal keselamatan tersebut.
「TAMAT」
YOU ARE READING
KISAH HANTU TIDAK KASAT MATA
Horror※♡Salam seram guys♡※ ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||| Kalau ada persamaan nama,tempat dan waktu ,hanyalah kebetulan saja,tidak ada maksud untuk menyudutkan pihak pihak tertentu. tujuan dibuatnya cerita ini bukan unt...
