Hantu Stories

390 Stories

SARANGKALA by riankobe
#1
SARANGKALAby rian ramdani
Demit penculik bayi yang meneror sebuah kampung di kota Banten
CREEPYPASTA INDONESIA - ORIGINAL BY LINTANG TIMUR (CERPEN HOROR SERAM!!) by Lintang_East
#2
CREEPYPASTA INDONESIA - ORIGINAL B...by Lintang East
Story ini akan memuat cerita pendek bergenre horror. Horror alias seram merupakan pengalaman dan keadaan yang pernah kita alami dalam hidup ini. Horror tidak terbatas pa...
TEROR NEK IPAH by Ramdan_Nahdi
#3
TEROR NEK IPAHby Ramdan Nahdi
Kisah tentang teror dari sosok bernama Nek Ipah yang dialami seorang anak bernama Dani (7 tahun). Tidak hanya Dani saja, bahkan penduduk kampung pun ikut diteror oleh so...
Completed
That Nightmare Again by ZahraTuss9
#4
That Nightmare Againby ZAHRATUSITA
Itu lagi.. Mimpi buruk yang selalu datang disetiap tidurku, mimpi buruk yang selalu mengganggu aktivitasku, mimpi buruk yang selalu datang tanpa diberi undangan. ()()()...
Misteri meninggalnya rachel by khaniaa25
#5
Misteri meninggalnya rachelby Khrnnissa
Pemujaan pun dimulai, Brashhh!.. wanita yg tadi berada di atas meja itu pun langsung dipenggal kepala nya oleh sosok jubah hitam yg memegangi kapak besar itu ....
Puteri Bunian Bulan by AliffMustafa96
#6
Puteri Bunian Bulanby Aliff Mustafa
Alam raya ini bakal menyaksikan perubahan keramat menjelang era pengakhiran akhir zaman. Maka satu per satu khalifah di Nusantara pun mula dibangkitkan. Bukan di alam ny...
3 BERADIK by kemalfoy
#7
3 BERADIKby kemalfoy
membuat keputusan untuk berpindah ke rumah tersebut merupakan keputusan terburuk dalam kehidupan 3 beradik itu. satu demi satu kejadian yang berlaku menjadi tanda tanya...
Shroud: Jinn by QuixoteChic
#8
Shroud: Jinnby Dina Damanhudi
In the year 1951, one small particular village in Singapore was infamous for unusual sightings of the supernatural. But when mysterious deaths and unfortunate infanticid...
Permintaan ketiga by SimonMalik
#9
Permintaan ketigaby Simon Malik
Bila dia mengetahui yang dia kini mempunyai pendamping, kehidupan Cikgu Noi berubah 180%. Nak kata saka, bukan. Nak kata jin yang minat pun bukan. Tapi dalam diam dia m...
Misteri Setan "KALAP" by zeriandrifin
#10
Misteri Setan "KALAP"by zeri andrifin
Gimana jadinya kalo lo harus berhadapan dengan setan "KALAP" dan masuk dalam perangkapnya? Dia adalah hantu/ setan yang hidup di sungai, di laut, atau di tempa...
Takut by aprilliouz
#11
Takutby Bayu Alamsyah
Beberapa kisah dari mereka yang tak selalu kamu lihat
Completed
Tanah ini butuh getih by M_Ridwan
#12
Tanah ini butuh getihby Ridwan
Cerita ini diangkat dari kisah nyata saat pendakian ke sebuah gunung, Nama tokoh dan Nama gunung disamarkan.
Mantradio: Parade Tengah Malam by Erzullie
#13
Mantradio: Parade Tengah Malamby Mas Er
Masih terkait dengan cerita "Mantra coffee". Bercerita tentang Andis yang menjadi host Podcast di channel radio 66.6 FM Mantra Radio, acara Parade tengah malam...
Rumah Santet by pavelovich
#14
Rumah Santetby Pavel Igorevich
cerita 2 orang wanita kakak beradik, mereka memutuskan meninggalkan ibunya di rumah yang dirawat oleh saudaranya, mereka meninggalkan kampung halamannya di jogja untuk c...
Completed
CREEPYSTORY by MuhammadFatrim
#15
CREEPYSTORYby Muhammad Fatrim
SERAM? Fakta Satu : Setiap 200 orang yang anda jumpa di jalanan, 2 daripadanya adalah hantu. Fakta Dua : Apabila anda terbangun jam 3 pagi, anda sebenarnya berteman...
A Gift or A Curse ? (melihat apa yang tak terlihat) by CChristie_
#16
A Gift or A Curse ? (melihat apa y...by CChristie_
Apa keuntungannya melihat apa yang tak manusia lain lihat? Apa gunanya mendengar apa yang tak manusia lain tidak lihat ? Tanyaku dalam hati . Inilah kisahku, seorang ana...
BERJANJI DENGAN JIN by Daire31
#17
BERJANJI DENGAN JINby Daire31
Assalamualaikum Dayrèss ! Ni 1st time aq tulis story kt wattpad😅 Story ni aq copy paste je dri website lain sbb nk save crita tu kt cni. So Senang aq nk baca balik. ...
Completed
KAMU DAN SEMESTAMU by teajusenakkk
#18
KAMU DAN SEMESTAMUby Mr.A
[a story by argita] Ini kisahku. selain bumi dan langit, lalu minyak dan air, apa lagi yang tak bisa bersatu? [Hantu dan manusia] ? Queenara Azzalea itu namaku, menjadi...
12 Kisah Seram by ana5909
#19
12 Kisah Seramby Ana
Kisah seram yang dikongsi diadaptasi daripada pelbagai sumber. Semoga perkongsian ini mampu memberi manfaat kepada pembaca. Selamat membaca! #kisahseramsuamsuamkuku
KISAH by FebbyFebby102
#20
KISAHby Febby Febby
Cerita kisah nyata di dalam penjara