2. nap

96 10 16
                                    

A mai napra a kiírás:
"A song you wish you discovered earlier"
Azaz "egy dal, amit bárcsak korábban felfedeztél volna".

Hűha! Most bajban vagyok, mert nálam szinte az összes Queen szám ilyen: a film előtt 3 kivételével egyiket sem ismertem, szóval... nehéz kérdés.
De, ha úgy vesszük, a film 8 hónapja jött ki (ezt kimondani is durva amúgy, olyan mintha tegnap lett volna, mikor először láttam :o), szóval amit az az utáni időszakban (olyan két hónapban kb.) hallgattam, azokért iszonyat módon tudtam lelkesedni, és rongyosra hallgattam mindegyiket. Én két hónapig semmi mást nem hallgattam, mint Queent.
Nem olyan régen találtam rá a Back Chat című számukra, ami azért is nagy meglepetés számomra, mert a Hot Space-n van, és azt az albumot mindenki lehúzza, hogy milyen szar, pedig például ez a szám szerintem istenkirály. Csak mivel már nem vagyok a film hatása alatt, és már úgymond kicsit kezdek "kiszeretni" a Queenből (amit nem szó szerint kell érteni, imádom a Queent, és fogom is, csak már létezik rajtuk kívül más is, és nem vagyok akkora eksztázisban a számaiktól, mint 5 hónappal ezelőtt, meg nem vagyok képes egy számukat mondjuk 8x egymás után meghallgatni), ezért nem hallgattam meg annyira sokszor, és így nem is értékelem annyira, hogy milyen jó, és nem is tudom a szövegét úgy, mint azoknak, amiket a lelkes 2-3 hónapban hallgattam. Emiatt sajnálom kicsit, hogy nem korábban fedeztem fel még a "nagyon lelkes fázisban", de azért örülök, hogy így is rátaláltam. :) Annak ellenére, hogy eltér a Queen alapvető stílusától, és meglehetősen discos (mert ki más írta volna, mint Disco Deacy? :D), nagyon jó szerintem zeneileg, és baromira fülbemászó, úgyhogy, aki nem ismerné (bár szerintem kevés olyan van itt, de azért hátha), mindenképpen hallgassa meg. Megéri! ;)


30 napos Queen zenei kihívás (2019)Where stories live. Discover now