9.

539 25 15
                                    

"Ja ne mogu da vjerujem da moramo na ovo sranje." Anja je iznervirano hodala kroz stan.

"Slažem se." Uzdahnula sam pa otišla u kuhinju da se napijem vode.Moramo da idemo na neko predavanje frankfurtskog medicinskog fakulteta na temu 'Bez medicine nema života'.Glupost, znam..

"Ne znam ni šta da obučem! Poludjeću!" Hodala je po stanu vidno nervozna.Kasni joj menstruacija hahaha.

"Ja ću poludjeti zbog Ante." Iznervirano sam rekla pa me upitno pogledala."Ne javlja se cijeli dan." Objasnila sam.

"Pa javi se ti njemu." Slegnula je ramenima.

"Neću.Rekao je da će pisati kad završi s treningom.Al' ko trenira cijeli dan?" Prevrnula sam očima.

"Seronja." Sjela je na kauč pa ušla na YT i pustila neki mix pjesama.

"Anja kad će pizza?" Upitala sam nakon par minuta.

"Za pet otprilike.Moram nazvati Nemanju da pitam kakvu će košulju obući na Mijatovo i Vedranino vjenčanje da bih i ja znala kakvu ću haljinu."  Zabrinuto je uzela telefon pa sam se ja počela smijati.

"Šta je? Pitaj i ti Rebića.Zamisli ti obučeš crvenu haljinu a on žutu košulju.Mislim užas!" Podigla je dramatično ruke u vazduh.Tačno se vidi da treba dobit'.

"Slažem se, to bi bilo užasno.Pitaću ga, ako se  javi do vjenčanja." Prevrnula sam očima pa otišla u kuhinju da donesem pizzu.

Nakon što smo jele otišla sam gore da nađem šta da obučem.Stala sam ispred ormara i opet isti problem kao i svaki put - Nemam šta da obučem! Izvukla sam neku plavu haljinicu al' je baš prekratka i kurvasta i definitivno nije za ovo formalno predavanje.Na kraju ormara ugledala sam žuti komplet, tj. žute hlače koje su uske dok se pri nogavicama šire i žuti sako.Izvukla sam bijelu svilenu majicu na bretele koju sam kupila s Anjom u New Yorkeru prije par dana i stavila na krevet.Pripremila sam obične sandale na štiklu crne boje i ušla u kupatilo.Skinula sam haljinicu u kojoj sam bila i ubacila je u korpu za veš pa ušla pod hladan tuš.Nasula sam u ruku kupku od vanilije i rastrljala po koži i pustila da mi voda pada po tijelu.Nakon par minuta ugasila sam vodu, obmotala ručnik oko sebe i prošla do kreveta da se obučem.Poslije pola sata bila sam spremna pa sam sišla dole i sjela na kauč.Ante se još nije javio i mene to toliko nervira.A neću da mu se javim jer je rekao da ga NE zovem.

"Spremna?" Anja me prekinula u nerviranju zbog Antinog nejavljanja.

"Da." Popravila sam hlače i pokupila ključeve sa stola.

U 21h prezentacija je bila gotova i nismo imale pojma gdje ćemo sad.Kući nam se ne ide, Vedrana se ne javlja, a Ante je konj koji se nije javio cijeli dan.

"Uno, Vedrana je napisala da idemo u Coctail's bar na piće.Došla je Lukina Anđela pa su izašle." Obavijestila me Anja dok smo se vozile prema stanu.Skrenula sam u ulicu lijevo i okrenula auto, pa krenula u smjeru tog bara.

"Anđelu nisam vidjela sto godina." Prokomentarisala sam izlazeći iz auta.

"Ni ja." Slegnula je ramenima pa me uhvatila za ruku jer je unutra užasna gužva.Nekako smo se progurale do terase, koja gleda na cijeli Frankfurt i gdje su bili viseći stolovi.Skroz na kraju ugledale smo Anđelu i Vedranu pa smo im prišle.Kad smo se pozdravile, privukle smo dvije stolice i naručile flašu Möeta.Oko 1 poslije ponoći dobila sam poruku od Ante.

Bebi stigli smo tek sad, nisan stigao da ti pišem danas.Imali smo naporan trening jutros i taman kad san se spremio da krenem kući Mijat mi je rekao da moramo u Berlin na neko grupno slikanje.Pričao san ti neki dan al' san skroz zaboravio na to.Ps. ako ste za, dođite na koktel u Trocadero, znamo da ste sve zajedno.Ljubin💋

Pročitala sam poruku dva puta pa se udarila po čelu! Kako sam mogla zaboraviti da je otišao s Eintrachtom u Berlin.Prodrmala sam Anju i pokazala joj poruku pa je klimnula glavom s razumijevanjem.Baš sam glupa i džabe sam se nervirala.Eksirala sam onu čašu i nazdravile smo, a kad smo ispraznile flašu krenule smo prema Offenbachu, gdje se Trocadero bar nalazi.To je kafić kojeg drže neki ljudi iz Hrvatske.Znate kako je sin gazde dobaaaar.Mama mia, da nisam s Antom davno bih ga zaskočila.

"Ante." Srećno sam ga pozdravila zagrlivši ga s leđa.Okrenuo me prema sebi pa sam zapela za njega.Nije ni čudo s obzirom na količinu alkohola u mom organizmu.

"Hej.Jesi li ti to pijana??" Upitao je ostavivši poljubac na mom vratu.

"Mmm možda malkice." Nasmijala sam se pa ga poljubila na blic.Sjela sam mu u krilo i mahnula ostalim pa me Ante opet okrenuo ka sebi.

"Ne može to tako." Ozbiljno je rekao pa pokazao svoje ravne i bijele zube.Kako je sladak.I samo moj.Nek' puše sve kurve što gledaju u nas trenutno he he.

Una 1 kurve u kafiću 0.

"A kako može?" Zaigrano sam upitala spustivši ruku na njegov čvrsti stomak.

"Ovako." Stavio je ruku na moj vrat i povukao me prema sebi spustivši svoje usnice na moje.Mislim da mi Ante nikad neće dosaditi.

"Mmm." Promrmljala sam kratko pa se odmakela.Skoro je 4 ujutro i meni nije dobro.Počelo me je baš hvatati i imam previše energije.

"Idemo Una?" Anja je spustila svoju haljinicu i ubacila telefon u torbicu.

"Ako nemaš ništa protiv ja ću je povest'." Ante se oglasio.Opa Ante prva pametna večeras.Klimnula sam Anji glavom i pružila joj ključeve svog Audija.

"Pazi ga dobro." Našalila sam se i kad smo se pozdravile Ante je isprepletao naše prste i povukao me ka izlazu.Mislim da je u momentu cijeli kafić pogledao u nas.Zadovoljno sam se nasmijala i ušla u njegov auto.

"Što se smiješ?" Upitao me dok je provjeravao nešto na telefonu.

"Ma ništa." Nasmijala sam se pa zatreptala par puta jer mi je nešto uletjelo u oko.

"Moran samo nazvati Luku na sekund pa idemo." Obavijestio me pa sam klimnula glavom i ušla na Instagram.

Tek oko 5 smo stigli u stan.Znači malo mi je falilo da se prevrnem kad je otvorio vrata stana.Preumorna i prepijana sam.Ako taj pridjev uopšte postoji.Odmahnula sam glavom jer razmišljam o glupim stvarima i prošla u dnevnu sobu.Ante ima baš lijep stan.

"Ajde u sobu." Ušao je nakon par minuta s čašom vode.Ustala sam pa prošla u spavaću za njim.

"Ante daj mi nešto da se presvučem.Ne mogu spavati u ovom." Pokazala sam na majicu.Smrdim na alkohol i cigare i moram se istuširati.

"Evo sad ću ti nać' nešto." Ustao je sa kreveta i otišao u drugu sobu.Vratio se s nekim bijelim gaćicama pa sam ga upitno pogledala.

"Ante neću nositi stvari od tvoje bivše." Rekla sam ozbiljno.

"To je Katino." Ozbiljno je uzvratio pa smo se oboje počeli smijati jer nam je smiješno što smo ozbiljni.Otvorio je svoj ormar i sa vrha mi dao neku narandžastu CK majicu.I liiiike it.

"Ahaaa.Tenks bejb." S olakšanjem sam rekla i ostavila mu poljubac na obrazu pa ušla u kupatilo.

"Nikad nisan doveo curu ovdje.Ili san ja išao kod nje ili smo išli u hotel.Ovdje nijedna nije bila.Ti si prva koju san doveo." Zaderao se iz sobe dok sam skidala majicu.Taman kad pomisliš da Ante ne može biti slađi čuješ ovo.Ostavila sam stvari na korpu za veš pa se vratila nazad u sobu i čvrsto ga zagrlila.Dirnulo me ovo na jedan način.

"Hej hej, šta ti je?" Zbunjeno me upitao odvojivši me iz zagrljaja.

"Ništa, samo mi je drago što te imam." Poljubila sam ga nakratko pa brzo ustala i pobjegla nazad u kupatilo.

"Nastavićemo ovo!" Zaderao se iz sobe pa sam se nasmijala i odmahnula glavom.

...

Ćao drugarice🤗 Kako izdržavate ove vrućine? Ja jedva čekam na more! Hoćete li i gdje ćete vi na more ove godine? Ljubim vas i pozdrav iz sunčanog Frankfurta💋

MIRACLE ✨ / Ante Rebić /Where stories live. Discover now