bir: doğum

527 48 57
                                    

"Jasiel!" diye bağırıyor Eldric. Yoğun bir neşe tınısı saklı yüz kırışıklıklarının arasında, neredeyse dökülmek üzere olan çürük dişleri heyecan dolu gülüşüne tanıklık ediyor. Sevinçten kısılmış gözlerini kapının önünde bavulu ve gitarı ile birlikte bekleyen genç oğlana doğru çeviriyor ve, "Jim gelmiş!" diye bağırıyor yüzüne takındığı neşesi ile. Neredeyse Jasiel'dan daha çok sevinen, Jimin'in 'Bay Kompleksli' olarak adlandırdığı kel başlı Eldric hızlı ve geniş adımlarla birlikte küçük barın kapısında dikilmiş gence doğru savuruyor kendisini. "Seni özledim!" demeye çalıştığında bozuk Korece'siyle, Jimin'in şefkat dolu avuç içleri kısa bir süreliğine yaşlının sırtına yerleşiveriyor.

"Merhaba Eld, ben de seni özledim." Öğlen saatleri olmasına rağmen yaşlının terli tişörtünden yükselen bira kokularının midesini bulandırmasından ziyade, Jimin aniden koku sayesinde zihnine doluşuveren eski düşleri ile yaşlıdan ayrıldığında derin bir iç çekerken buluyor kendisini. Birkaç ay öncesi, tam da burada. Sabahlara kadar içilen kokuşmuş sıvılar ve eğlenceli geçen bir günün ardından gelen kutlama merasimleri. Hiçbir şey yokken sıradan, birkaç gün. Unutulmaz anıların kol gezmiş olduğu tahta araları. Bu bara bu durumda gözü yaşlı bir şekilde gireceği Jimin'in kesinlikle aklına gelemezdi. Gelemezdi ki bu bilinçsizliğin ve dünyanın acımasızlığı verdiği sızıyla birlikte Eldric'den ayrılır ayrılmaz çaktırmadan göğüsünü ovalarken buluyor kendisini.

"Daha ne kadar orada bekleyeceksiniz!" Sahte bir sinir takındığı yüzü eşliğinde Jimin'e doğru yürüyen Jasiel, oğlu yaşındaki çocuğun elindeki valizi almadan evvel saçlarının üzerini patpatlıyor. "Hoş geldin evlat. Yerleşmeden önce bir şeyler iç, geç şöyle."

Küçük bir çocuk gibi ağlayamazdı. Tüm duygularının hâlâ zirvede olmasına rağmen gelen ağlama arzusunu, buraya gelmeden önce yeterince ağladığını düşünerek kendince reddediyor. Bambudan yapılma bar taburesine yerleşmekteyken peşini bırakmayan alkolik ihtiyar Jimin'in yanına yerleşerek Jimin'e tahta tezgahta bulunan şekerleme kasesini uzatıyor. "Yol uzun geçmiş olmalı, bugün bize bir şeyler çalacak mısın?"

"Onu rahat bırak Eld, bugün dinlenecek." Jimin'e rahatlaması adına hafif bir kahve hazırlamaya koyulmuş olan Jasiel tezgahın ardından söyleniyor. "Burada çalışacaksın değil mi? Kararını değiştirmediğini umuyorum." Jimin otobüs durağından beri yürüdüğünden dolayı boynunun kenarında birikmiş olan su damlacıklarını elinin tersiyle silerken mırıldanıyor. "Aslında bugünden başlamak sanırım benim için daha iyi olacak Jasiel amca." Önüne koyulan kahve bardağının nefis kokusu burnuna doğru süzülüyor, enfes koku eşliğinde gözlerini kapamasıyla birlikte içinden kendince söyleniyor. 'Her sabah ayılmak adına Jasiel'ın bana hazırlamış olduğu kahvelerin nefis tadına kadar her şeyi özlemişim.'

Kaşlarını kaldırmakta olan adama bakar bakmaz dudaklarına götürmekten vazgeçtiği kahve fincanını tekrardan tezgaha bırakıp, cümlesini devam ettiriyor. "Şimdilik yalnız kalmasam çok daha iyi olacak."
Kavradığı bardağı dudaklarına doğru yönleniyor ve bu sırada Eldric sandalyesini terk ederek her zamanki davranışlarından eser bırakmazken söyleniyor. "Bari ben buradayken benim dilimden konuşun." ardından ikiliyi terk ediyor ve içkisinden otlanabileceği herhangi birinin yanına doğru yol alıyor.

"Ona aldırma," Jasiel tezgaha yaslıyor dirseklerini. "İstediğini yapabilirsin, fakat fazla yorulmamaya özen göster." Jasiel'ın üstünkörü söylediği cümlesine karşın ufak bir tebessüm yerleştiriyor dudaklarına.

Ne zaman çalmaya başlayacağından ve kalacağı yerin uzaklığı hakkında ufak bir muhabbet gerçekleşiyor aralarında. Sonrasında da, Jasiel susuyor ve Jimin'i sessiz bir şekilde kahvesini içmesi için yalnız bırakıyor. Üstüne salınan gerginliği ile yalnız başına hisseden Jimin ise kahvesini bitirdikten hemen sonra kendisini küçük barın arka odalarından birisine atıyor. Küçük bir tezgah bulunuyor odanın içerisinde. Tezgahın altına boş içki şişelerinin konulduğu plastik kasalar yerleştirilmiş. İkişer adet büyük buzdolabı, ve bir de çift kişilik koltuk odanın sol kısmında yer almış. Sağ kısımda ise tuvalete açılan küçük bir kapı var ve bu küçük oda kesinlikle yoğun bir boğuculuğa sahip.

california'ya hoş geldiniz, yoonminHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin