sıfır: önsezi

1.2K 82 58
                                    

Jasiel telefonda. Jimin'in uzun süren yolculuğunun ardından Kaliforniya'ya inişi hakkında konuşuyorlar. Kendisini uçaktan indiği andan itibaren garip hislerin koynunda bulan Jimin'in gözyaşlarına boğulmasına saniyeler kala telefon kapanıyor ve üzerinde oturmanın bile acı verdiği toprağın kirli tenine düşüyor.

Buraya gelmeden evvel bu zor kararı üstlendiği odasındaki son gecesini geçirmekteyken, Santa Ana'ya bastığı ilk adımının ardından dayanamadan duygularına yenileceğinin farkındaydı. Zira Park Jimin'in bu vaziyette oldukça yabancı hissettiren havayı ciğerlerine doldurması ile birlikte insan içinde ağlıyor oluşu, bu yoğun ve sancılı durumu olduğunca net bir şekilde açıklıyor.
Sevgisini adadığı, şiddetlice büyük bir hayranlık beslediği grubun ani ve şok edici ölümünün ardından iki ay geçti. Yaz geldi, ve Jimin kendisini kazanın yapıldığı Santa Ana şehrine atarak tüm işlemlerini tamamlamış bir şekilde buraya taşındı.

Bu onun Kaliforniya'da geçmekte olan ilk saatleriydi.

Sakin bir havaalanındaki yaz yağmurlarından ıslanmış çimlerin üzerinde çömelmiş olan bedenini ayaklandırıyor. Hafiften başı dönmüş. Buraya gelmeden evvel hazırlamış olduğu tüm planlar zihninden uçmuşken, kendisini tamamen boş ve ani bir his ile birlikte dayanılmazca güçsüz hissetti. Velhasıl bu onu durdurmadı ve Jasiel amcasının canlı Indie müzikleri için açılmış barına gidebilmek adına telefonundaki gönderilmiş konumu açtı.

Sırtında asılı olan bir bas gitar, elinde büyük bir kutu, ağırlığından kendini belli eden valiziyle birlikte binmesi gereken otobüs için durağa gidiyor. Kulaklığında henüz hiçbir şey çalmıyor, çünkü korkmuş. Çok korkmuş. Henüz hâlâ cesaret edemediği şey ölümün onları kucakladığı bu şehirde müziklerini dinlemek iken onların hayallerini bu yolda devam ettirebilmek adına ardından geçip kilitlediği kapıyı, artık yalnız başına yürüyeceği yolu düşünüp duruyor. Elinde değil; koskoca bir yük oturuvermiş yüreğine. Tüm bunların farkında olmasına rağmen avuç içleri yanaklarını silmekten harap olmuş.

Epeyce uzun bir vakti uçağın içerisinde geçirmekten dolayı kırış kırış oluvermiş kıyafetleri. Ağlamaktan ötürü kırmızılaşan gözleri ve artık elinde tutmaktan oldukça yorulduğu valiziyle birlikte sonunda gelen otobüsüne biniyor, ve düşlerinin başlangıcı olacak Jasiel amcasının barına doğru yola koyuluyor.



min, binbir zorlukla oluşturulan, sızılarıyla, inançsızlıklarıyla, fakat bir o kadar da şiddetli olan arzularıyla bir birlik hâline getirmek istediği, Indie Rock gruplarını kurmak adına park'ı ikna etmek ister. 

sevgili her's grubu için.

california'ya hoş geldiniz, yoonminHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin