-2-

52 0 0
                                    

ne zaman?
-ney ne zaman?
-ne zaman istemeye geliyorlar?
-Yarin aksam kizim kabul ediyormusun?
-evet sirf senin icin sen ekmek teknesiz kalma diye Annemm.
-O zaman ben babana haber vermeye gidiyorum.
-tamam.. Anne seni cok seviyorum
- bende canim kızım.
-tamam anne
Mehmet, Ece kabul etti yarin aksam gelip istesinler diyor. Tamam hanim. Askama guzel yemek yap konusalim yine. Tamam da ne konuşacağız. Akşam görürsün hanim. Aksam olur ve yemek yedikten sonra babasi Ece'yi aşağı çağırır. Kizim bu teklifi kabuk ettigin icin tesekkur ederiz hepsi senin için. Birsey degil. Hanim su kredi kartinida alda kizimla yarin alisverise gidin presesim ne isterse alin. Baba peki bu evlilik oluşluk ben onla ayni evdemi yaşayacağım? Evet ama mutlu olmazsan ayrila bilirsin biz biyi böyle deneyelim tabi ilk once senin mutlulugun önemli prenses kizim benim. Peki baba okuluma devam edecegim demi? Tabikide kizim hicbir kimse senin okumana engel olamaz. Hemi senin en büyük hayalin okuyup avukat olmak. Bunun peşininden gidiceksin elbet. Tamam babacığım diyecek bir şeyiniz yoksa ben yatmaya gidiyorum. Yok kizim. Iyi geceler size iyi geceler biricik kizim. Sey kizim bir sey de demek istiyorum yarin hani kiz isteme olacak ya mutluymus gibi davran tamammi canim kizim yani somurtgan davranma. Tamam babacigim ben istediginiz gibi davranirim haydin ben yatmaya gidiyorum tekrardan iyi geceler. Ve yarın olur sabah Alarımın sesiyle kalkilir yataktan. Lavobo ihtiyaci gorulur, kahvalti yapilir ve dünden yarim kalmis hazirliklara devam edilir. Saat öğlen 13.00 da alışverişe gitmek için yola koyulur. Alinan seyler ise kıyafetdir . Uzun abiye bordo renk, siyah topuklu ayakkabi alınır. Ve yemek icin malzemele alinir, 17. 40 civari evde olunur. Ve aksam 19.50 gibi kapi calinir ve Ece kapiyi acmaya gider acar ve gelen kisiler dünürlerdir. Ece ilk önce Ahmet beyin sonra Dilber hanimin elini öper. Sonra elinde bir cikolata ve bir papatya ile Onur bey cikar. Elinden cicekleri ve cikolatayi alamaz cunku cesaret edemiyordur çünkü kendisine zarar vereceğini düşünüyordur. Sonra annesi yardimiyla Onur'un elinden çiçekleri alirlar. Ve dimdirek yemek masasina buyururlar. Yemekleri yedikten sonra kahve fastina gecilmek amaciyla oturma salonuna buyur edilirler. Ve annesi Ece'ye kahve yapmasi icin mutfaga gitmesini söyler. Ahmet ve Osman bey şekersiz, Dilber ve Güllü hanimda orta şekerli, Onur bey ise sekerli içmektedir diye listelenir.
Ve Ece mutfaga gider kahveyi yapmaya baslarken annesi gelir yardim eder ve fazla durmadan geri iceri gider. Ece kahveleri getirir iceri 1. Osman 2. Ahmet 3. Dilber 4. Güllü hanima ve sonuncu olarak Onur beye tuzlu,kara biberli ve aci biberli kahvesini ikram eder. Sonra Osman bey söze girer "Allah'ın emri Peygamberin Kavli ile kızınız Ece'yi, oglumuz Onur'a istiyoruz" dedi. Ahmet bey de kizim Ece'yi, oglumuz Onur'a verdim gitti dedi. Herkes orda alkışlarken Ece'nin o her alkış sesinde hayat damarlarindan birisi kopmus gibi aci veriyordur. Sonra o aksam yüzükler takiliyor. 2 gun sonraya düğün gunu karari veriliyor. Ve bu süreçten dolayı bir hafta boyunca okula raporlu olaraktan gitmeyecektir. Aslinda Onur hiç okula gitmemesini istiyordur. Ama şu zamanda söylemiyledur. Çünkü söylediği anda babasinin okula gitmesi konusunda israrci birisi oldugundan dolayı Onurla evlenmesine karşı çıkar düşüncesinden dolayi şimdilik bunlar dememektedir. Ve yüzükler takıldıktan sonra Onur nişanlısı Ece'ye yarından için kimseye söz vermemesini, onunla düğün için alışverişe gitcegini söyledi. Ve onlar gittikten sonra babasi kizini yanina çağırdı ve teşekkür edip, alnindan öptü. Annesi sadece teşekkür etti cunku bir kiz çocuğunu 16 yaşında evlendirmek, en azindan Ece kadar zordur. Ve son olarak birbirlerine iyi geceler diyerek bugünde son buldu. Yarin oldu güzelce bir kahvalti yaptilar ve tam masadan kalkarken, alışverişe gitmek için Onur aradı.
Ece onura hazırlanıp hemen çıkacağını söyledi ve Ece odasina gidip hazirlanmaya başladı. Ve üstüne yarim bluz, altina ise kisa mini etek giymiştir. Pencereden baktığında Onur'un kapının onunde siyah bir arabayla bekledigini görürve onur korno çalar. Arabaya dogru yol alir. Ve onun geldigini gören Onur kapısını açmak için arabadan iner. Indigi gibi kiyafetleri süzer ve kaşları çatık bir halde, sesini yükselterek bu kıyafetlerin neden kisa ve açık der. Ece'de tavirli bir sekilde "sanane" der. Onur bu seferlik bir şey demiyorum ama bir daha görmeyi der. Ve Ece arka tarafa binmek isterken Onur sert bir tavirla sen benim nişanlımsın, yakindada karim olucan zaten çekinmeye gerek yok der ve Ece'yi mecburen ön tarafa oturtturmayi başarır. Ve alışverişe giderler gelinlik vs. Şeyler alirlar. Ece gelirken öne degilde arkaya binmek istediğini söyler Onur neden dediginde ise durmadan bacaklarimi dikizlediginden dolayi rahatsiz oldugunu der. Ece'nin annesi çeyizlikinin olmadigini, çeyizsiz bir gelinin olmayacagini söyler. Dilber hanim ise çeyizin düğünden sonra getirelebilecegini söyler. Bu sözün üstüne Güllü hanim kabul eder. Ve düğünün olmasina saatler kala heyecan dahada artmaya başlamıştır. Gece Onur, Ece'ye mesaj olarak yarın sen benim kadınım olucaksın" ve ardından "sen benimsin benimm" mesajini atmistir. Ve bu mesajdan sonra Ece daha fazla korkmaya başlamış, ağlamıştır.

ZORAKİ EVLİLİKTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang