Capitol 4 (ro)

983 69 1
                                    


Mă gândesc la el, iar pentru o clipă chiar sper să vină cu noi în această seară. Are ceva ce-mi place și care mă face acum să îmi dau seama că m-aș bucura să îl revăd.

Poveștile îmi captează atenția din nou și continui turul la fel de fascinată ca și înainte.

— În zilele astea am văzut aproape tot ce aveam pe listă, remarcă Sabina uitându-se pe planul făcut de noi. În prima zi am vizitat obiective cât pentru două zile.

Încep să râd văzând tonul ei îngrijorat.

— Sunt sigură că mai sunt o mulțime de locuri de parcurs și multe lucruri de făcut.

— Da... mai avem două zile în care sunt programate niște piețe cu antichități și mall-uri...

— Și nu te încântă un pic de shopping?

Privirea ei se ridică ironică spre mine.

— Ai uitat cu cine vorbești? Dacă era după mine, le puneam primele pe listă, dar e mai bine să laşi la final lucrurile care te bucură cel mai mult, caun desert.

— Și, ca de obicei, până ajungi la desert, îți dai seama că deja ești sătul și abia mai poți să îl savurezi.

— Nu și în cazul nostru, spune ea cu convingere. Mai avem destulă energie și timp o grămadă să le facem și pe acelea.

— Mâine poate o lăsăm mai moale cu kilometrajul... zic, verificându-mi aplicația din telefon; am parcurs peste cincizeci de kilometri de când am venit!

Surprinse de performanța noastră ne simțim mai puternice și începem să râdem.

— Dar ne menținem în formă, nu ne jucăm!

— Nici nu ne mai trebuie sală, zic eu.

— În cazul ăsta, poate mâine ne orientăm la ceva mai prin zona noastră, să mai acumulăm niște energie.

— Mai vedem, spun, știind că niciodată planul de-acasă nu se potriveşte cu cel din târg, cel puțin în ceea ce privește organizarea noastră legată de obiectivele turistice.

Noul prieten al Sabinei ne invită să mâncăm înainte de a mergem în acel pub, aşa că după turul plin de istorie și povești, ne întoarcem la hotel unde avem câteva ore la dispoziție să ne odihnim picioarele și să ne pregătim pentru acea seară.

Încerc să îl sun pe Mihnea pe whatsapp, însă îmi respinge apelul și îmi dă un mesaj că este la cină cu clienții. Îi spun și eu că o să ieșim și dacă nu mai apucăm să vorbim, îi doresc să aibă o seară frumoasă, iar el îmi răspunde că speră să mă distrez.

Răspunsuri scurte care mă fac să mă gândesc dacă are rost să îi tot dau raportul la ce fac, pentru că oricum nu pare să îl intereseze prea tare ce palate am văzut sau cu cine ies. Nu-i dau alte informații, pentru că totodată nu vreau să își facă impresii greșite.

— De ce îți faci atâtea griji ce gândește el despre tine cât ești aici? mă întreabă Sabina văzând conflictul meu interior. Tu crezi că la cinele astea care se lasă și cu petreceri pentru clienți, prin cluburi și baruri, el are vreo mustrare de conștiință vizavi de tine?

— Sunt situații total diferite, Sabina. El muncește acolo, iar dacă mai râde cu una sau cu alta, o face tot în interes de serviciu.

— Este un lucru bun să ai încredere în el, dar dacă prin absurd el ar depăși limita și tu nu ai afla

niciodată, crezi că relația dintre voi s-ar schimba?

— Nu și dacă comportamentul lui față de mine nu s-ar schimba...

The Right Choice - Alegerea potrivită [+18] (eng/ro)Where stories live. Discover now