14

56 5 2
                                    

,,Tak poď! Vstávaj!" povedala som mu po chvíli obímania a postavila sa. Nastavila som mu ruku. On ju prijal a postavil sa. Obliekol si druhé tričko, ktoré neviem, odkiaľ vzal. Spolu sme došli za ostatnými. ,,Kde je Pupet?" opýtala som sa. Pokrčili ramenami. Vtedy sa tam objavil. Prešiel okolo nás bez slova. Zrazu ale chytil Goldieho pod krk a zvolal: ,,Ty ju nedostaneš!" Začal ho škrtiť. ,,Dosť!" vykríkla som ho a odsotila ho od Goldieho, ,,Spamätaj sa!" Pupet bol zmätený. ,,Čo? Takže ty ma nemiluješ?" naštval sa, ,,Tak v tom prípade nebudeš nikoho!" Vrhol sa na mňa a začal škrtiť pre zmenu mňa. Chalanom chvíľu trvalo, kým ho odo mňa dostali. Pozrela som sa mu do očí. Mal ich plné zloby, pomsty a zlomeného srdca... Bože! Čo som to urobila?! Pupet útočil na všetkých v miestnosti. Najviac ale na mňa a Goldieho. Toho sme aj využili. Ja s Goldiem sme odviedli pozornosť a Silver so Springim ho chytili. Mykal sa a to veľmi. Podišla som k nemu. Kývla som na chalanov, aby ho pustili. Najprv váhali, ale nakoniec ho predsa len pustili. Hneď sa chcel na mňa vrhnúť, ale ja som ho objala. Bol zmätený. To som využila a vypla ho. S rachotom padol k zemi. Zavládlo ticho. ,,Goldie, pomôž mi! Odnesieme ho do jeho krabice," povedala som bez emócií. Nenamietal a odložili sme ho naspäť do krabice. Vrátili sme sa späť. Zvyšok dňa sa niesol v tichej atmosfére. Nikto sa nezmohol na slovo. Všetkým nám to bolo trapné.

Next day

Normálne sme konečne otvorili. Hneď sa dnu nahrnuli všetky deti. Mali sme na dnes naplánované 4 detské oslavy. Na každej sa pýtali, kde je Pupet. Vždy som odpovedala, že pár dní nebude pracovať, lebo je v oprave. Najhoršia výhovorka, akú som kedy vymyslela. No, len dúfam, že ho nebudeme musieť tak často zapínať. Prečo? Na štvrtej oslave ho ľudia zapli. Hneď, ako sa zobudil, tak sa len tak udržal, aby nás nezabil. Keď sa končila oslava, bolo pätnásť minút pred zavretím. Boli tu ešte nejaký ľudia, ale aj tak som nejakým spôsobom nepozorovane Pupeta znova vypla. V noci sme sa všetci zišli na mojom pódiu. ,,Čo budeme s ním robiť?" opýtal sa Spring.,, Neviem. Vôbec netuším," povedala som a dala si hlavu do dlaní, ,,Bude lepšie, keď ho zapnete a ja sa nejak nabúram do systému a preradím sa do inej pizzerie. Alebo pôjdem skočiť z útesu. Aspoň tu bude pokoj," Bola som plná beznádeje. Som hrozná! Strašne, strašne hrozná! Niekto ma objal. Bol to Silver. ,,Nejako to vyriešime. Zatiaľ ho necháme vypnutého a vymyslíme, čo s ním. Nemôžeme ho len tak nechať," povedal. ,,Máš pravdu," prisvedčil mu Spring. Goldie len pokýval hlavou na súhlas. ,,Ja si vás asi ani nezaslúžim," povedala som. Nakoniec sme si zahrali fľašu. Ukázala na Springiho a Silvra. ,,Pravda alebo úloha?",,Úloha.",,Takže, Silver. Zatancuješ striptíz!" Pľasla som si po čele. To isté i Silver. Prečo mám pocit, že je Spring gay?

Dookola a dookola. Fľaša sa točila stále dookola. Už sme hrali dve hodiny a všetci sme boli pripitý. Aj ja. Teraz to začala byť zábava. Hrali sme posledné kolo. Fľaša ukázala na mňa a Goldieho. ,,Pravda/úloha?" opýtal sa. Chvíľu som premýšľala. ,,Úloha?" opatrne som povedala. ,,Tak, čo ti dáme... Daj dole triko a zatancuj brušný tanec a potom chcem pusu." Nevedela som, čo robím a už som aj dotancovala. Pomaly som sa skláňala k nemu, že mu dám pusu na líce, ale on sa otočil, takže sme sa normálne bozkávali. Nakoniec sme všetci zaspali na jednej kope.

Goldieho Príbeh  Where stories live. Discover now