•Romantizmi Betimlemek•

17 7 0
                                    

  Herkese selam diyelim Okulsu'dan!

  Bu gün sizlere romantizm konulu kitaplarınızda herhangi bir olayı nasıl daha hoş ve güzel betimleyebileceğinizin örnekler halinde  göstereceğim. Bunsar sadece tavsiye. Eğer bu betimlemelerden örnek alarak giderseniz çok güzel işler başaracağınızdan eminim.

Biliyorsunuz ki geçen bölüm romantizm konulu kitap yazamk için gerekli kısımları madde madde yer vermiştik. Şimdi size bir kaç kitaptan aldığım betimleme örneklerini göstereceğim.

 Şimdi size bir kaç kitaptan aldığım betimleme örneklerini göstereceğim

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Bu da birinci betimleme.

Bu da birinci betimleme

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Bu da ikinci betimleme.

Bana göre gayet uzun ve yeterli betimlemeler. Gerek akıcılığı gerek güzel bir şekilde anlatılması olsun. Beğendiğimi söyleyebilirim.

Kısacası betimlemelerinizi, özellikle karakter betimlemelerinizi yaparken benzetme yapmaya özen gözterin. Mesela siyah saçlı yerine gece saçlı gibi benzetmeler kullanabilirsiniz.

Ben de buraya kendim yazdığım bir örnek bırakıyorum;

~~~

Kulübenin ardında iki katlı, yaşlı bir bina vardır. Bir bırakılmıştık duygusu taşır, lodosun eskittiği yüzünde camlarda yağmur izi... Gençliğine duyamamıştır. Alt katında kimi işlemez dükkânlar, üst katında ise küçük bir sahil lokantası. Sanki dekorunu ve yemeklerini yıllardır hiç değiştirmemiş bir sahil lokantası... Bu meydandaki her bina, her yol, her ayrıntı denize göre konum almış gibidir; denizle yüzleşir durur.

~~~

Harika bir betimleme değil tabii ki. Ama açıklayıcı, tıpkı bir nesnenin fotoğrafını çekermiş gibi anlatıyorsa betimlemedir yine de. Bunlar sadece bir kaç tane örnekti.

Şöyle bir şey düşündüm ki eğlenceli olacağa da benziyor.

Sizce yaptığınız betimlemeleri yarıştırdığımız bir yarışma düzenlemeli miyim? Hatta yarışmamızın ödülleri bile bulunabilir. Fikirlerinizi belirtmeyi unutmayın. 💐

-Okulsu

BEST OF ROMANTİZMWhere stories live. Discover now