Hoofdstuk 8

22 1 0
                                    

"Ik besef me opeens wat, jongens.", vertelt Martin. "We moeten Joe nog testen, die zit nog in de kelder."
"Goed punt.", vult Willem aan. Pierre zegt dat zij dan met z'n drieën naar de kelder moeten gaan, en dat Torres dan maar boven moet wachten. Zo geschiedt. Als het team naar beneden loopt, ruikt het erg naar olie. Willem doet de deur open, maar Joe zien ze nergens. "Joe?" roept Martin. Er is geen spoor van hem te herkennen. "Moet je is kijken," zegt Willem. "Wat hier in de grond zit. Het lijken wel gleuven." "Misschien zijn het wel gleuven, Willem. Stamp er eens hard op? Misschien gebeurt er dan wat."
Willem begrijpt wat Pierre bedoelt, en springt op het vierkantje, waarna het hout het begeeft en de vloer met Willem en al breekt. "Gaat het?" roept Martin. "Ja", kreunt Willem. Er bleek nog een ruimte onder de kelder te zitten. "Oh mijn god", roept Willem naar zijn maten. "Kijk eens wat er hier zit!". Pierre en Martin springen naar beneden en zien een ingewikkelde constructie met dingen die onbekend voor hen zijn. "Zijn dat onderdelen van de sneeuwwagens?" vraagt Pierre. "Dat betekent dat Joe ook geïnfecteerd is. We moeten hem verbranden als we hem tegen komen."
"Vergeet niet dat de vlammenwerper het niet meer doet. Al het gas is op. We hebben nog wel explosieven om te gebruiken, als je die kan gebruiken, ten minste. Ze zijn wel gevaarlijk." Als Pierre klaar is met zijn zin, gaat opeens het licht uit. "De elektra ligt eruit. Als we niet snel wat doen, vriezen we dood. We kunnen alleen het complete pand opblazen, en hopen dat die parasiet voor eens en voor altijd uitgeroeid is." vertelt Pierre. "Dan is dat exact wat we gaan doen.", antwoordt Willem.

The ThingKde žijí příběhy. Začni objevovat