Hoofdstuk 4

30 1 0
                                    

Nadat de mannen van de zieke husky af waren gekomen, hebben ze besloten dat ze niet gaan slapen. Cole verzorgt de overlevende honden, Chris en Paul bellen de hulpdiensten, en Joe gaat iets doen in zijn eigen kamer, maar de anderen weten niet wat.

Joe zit voor zijn computer met een pen, een journaal en heel veel papier. Hij ging proberen uit te rekenen hoe groot de kans is dat de husky iemand van de bemanning had geïnfecteerd. Hij tekende wat figuurtjes op het papier en meette de afstand. Joshua is 1.84 meter, dus 1.84 centimeter, waarbij het gewicht van de hond meegerekent was, kwam uit op 82%. De kans dat een willekeurig ander persoon geïnfecteerd was, was 59%.
Joe deed de deur open. Hij ging naar de kennel.

Chris loopt naar de radiokamer. "Zo, ik heb ze gebeld hoor, Paul-." Chris kon zijn zin niet meer afmaken. Hij zag Paul, helemaal gewikkeld in de tentakels die hij ook bij de honden had gezien, die onder bloed en saliva zaten. "Verdomme!", riep hij. Chris rende naar buiten waar Frits en Joshua met elkaar aan het praten waren. "Het is Paul! Hij is geïnfecteerd!", schreeuwt Chris naar ze. De drie mannen rennen terug naar binnen, waar ze Paul-ding tegenkomen die naar buiten rent. Inmiddels zijn alle onderzoekers geälarmeerd en rennen achter Paul aan. Het struikelt echter en de mannen gaan om hem heen staan. "In de hel kan alleen de duivel je nog helpen...", schreeuwt Chris stoer terwijl hij zijn vuurblazer op Paul richt en het tot een zielig hoopje as brandt. "Zag je hoe de husky geen halsband meer had en Paul geen kleren meer had? Het virus kan alleen huid en botten imiteren." zegt Willem. Frits denkt terug aan het vest van Pierre. "Dan moet Pierre ook geïnfecteerd zijn", zegt hij.

Als de onderzoekers terug bij de basis komen zien ze dat alle overlevende honden onthoofd zijn. "Neeeeeee!", huilt Cole. "Dat is niet het enige", zegt Samuel. "Alle rijvoertuigen zijn ook stukgemaakt!". Chris wijst de rest erop dat alle Radio-apparatuur ook helemaal aan flarden is geslagen. "Gelukkig had ik al een reddingsploeg gebeld", stelt hij de rest gerust. Het team stapt de Radiokamer. En daar staat Joe. Met een vuurbijl en een revolver.

Frits is echter niet geïnterreseerd in met Joe vechten. Hij ziet in de schaduw van de studeerkamer iemand naar buiten lopen. "Hallo..?", zegt hij voorzichtig. Geen antwoord. Frits volgt de gedaante naar buiten.

The ThingWhere stories live. Discover now