Második Rész

48 6 2
                                    

Sage hét elején költözött a városba. Miután megreggelizett, felkapta a fülhallgatóját és elindult. Éppen úton volt a kávézó felé, ugyanis valahol munkát kellett szereznie, amikor nekiment valakinek.
- Nem lát? - fakadt ki az úr, akinek nekiment, majd el is esett.
- Már elnézést, de mint látja van két jó szemem, úgyhogy elég értelmetlennek találom a kérdését - válaszolt Sage.
- Talán ha nem nyomkodná azt a ketyerét, és még a dugót is kiszedné a füléből, akkor nem lökne fel embereket, és elkerülhetné a balhét! - a férfi felemelte a hangját, nem tűrte, hogy ilyen tiszteletlenül beszéljen vele bárki is.
- De gondolom maga nyilván látta, hogy jövök, akkor igazán kikerülhetett volna! - erre már Sagenek is elege lett, és visszakiabált a férfira.
- Mi ez a nagy kiabálás? Elég legyen! - hallatszódott egy éles hang a kávézó ajtaja felől.
Sage és a férfi is odanéztek, és megláttak két rendőr ruhába öltözött férfit. Egyből elkezdtek magyarázkodni, de ennek csak az lett a vége, hogy még nagyobb hangzavar keletkezett. Sage és a férfi próbálták túlkiabálni egymást, ám sikertelenül, ennek az egyik rendőrnyomozó vetett véget.
- Azonnal fejezzék be mindketten! Egyszerre csak egy beszéljen! William Price nyomozó vagyok és kérem jöjjenek be velünk a kávézóba, egy kávé mellett megbeszéljük.
Ezután mind a négyen elindultak, és helyet foglaltak a hangulatos kávézó épületében.
- Szóval kisasszony kérem kezdje Ön mi történt.
-Éppen úton voltam ide a kávézóba és zenét hallgattam, amikor nekem jött ez az ember. Elestem és még Ő volt felháborodva. - mesélte el az Ő szemszögéből Sage az esetet.
- Badarság! Nem is így történt! Nem elég, hogy figyelmetlen és tiszteletlen, még hazudik is! - kelt ki magából a férfi.
- Uram, kérem csillapodjon le, most Ön is elmondhatja a maga szemszögét.
- Úton voltam haza a feleségemhez, amikor nekem jött ez a lány és elestem. Nem figyelt oda, a füle be volt dugva, és a kütyüjét nyomkodta. Ezért szerintem jogos a felháborodásom.
- Jól van, kisasszony szeretném, ha elnézést kérne az úrtól, majd mehetnek mind a ketten a saját dolgukra - zárta le az egészet Murray.
- Bocs - vetette oda Sage flegmán a férfinak, majd felkapta a táskáját meg egy újságot, és kiviharzott az épületből.
Útközben leült egy padra, és szemügyre vette az újságot. A Weekly Hampgate hetilap volt nála, címlapon az újabb halálesettel.
"Újabb holttestet találtak a rendőrök az Emergrave erdőben" írja a főcím. Sage kinyitotta a megfelelő oldalon az újságot és elkezdte olvasni a cikket. "A héten már a második holttest kerül elő városunk erdejéből, szakértők szerint öngyilkosságok történtek. Ezt a tényt Jack Murray nyomozó ezredes erősítette meg. Az első esetnél Marvin Smith volt az áldozat. A 24 éves férfi önként vetett véget életének, testére az Emergrave erdőben talált rá egy arra járó család. A másik áldozat Meghan Evans. A 22 éves lány szintén önmaga vetett véget az életének, akire egy futó talált rá a késő esti órákban. Városunk rendőrei ennyit árultak el nekünk az esetekről."
Sage érdeklődését igen felkeltette ez a cikk. Egészen különösnek találta, hogy ugyanazon a napon találták meg az első testet, mint amelyik nap beköltözött új házába. Furcsa ötletnek tartotta, hogy bármi osszefüggés legyen a kettő között, ezért el is vetette a gondolatot.
Időközben elkezdett fázni, ezért elindult haza. Útközben megállt bevásárolni, de nagy szerencsétlenségére találkozott a férfival akinek nekiment és a feleségével. A hölgy kedvesen mosolygott rá, Sage visszamosolygott. Utána ránézett a férfira, de tőle csak egy morcos pillantást kapott. Sage kifizette a hozzávalókat, majd folytatta útját haza.
Miután hazaért, főzött egy nagy adag bolognai spagettit. A tál étellel felment a szobájába és bekapcsolta laptopját. Keresett egy filmet, és éves közben megnézte. Valahol a film közepe tájékán járhatott, amikor felvillant egy üzenet a telefonján.
"Remélem tetszett, amit olvastál az újságban, készülj fel a katasztrófára."
Ennyi állt az üzenetben, amit ismeretlen feladó küldött. Saget megijesztette ez az egy sor ezért jobbnak látta, ha gyorsan lezuhanyzik, majd lefekszik aludni.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: May 07, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

A halál erdeje [szünetel] Where stories live. Discover now