Capitolul 3

144 20 5
                                    

   Ma gandesc acum, dupa somnul profund pe care l-am avut, ca poate am nevoie de mai mult somn, dar mult. Noptile albe cu carti prafuite si cafea ieftina nu sunt chiar asa sanatoase. Sunetul alarmei e distrugere in masa cand dimineata isi face intrarea mandra. Nici nu pot sa imi deschid ochii. Poate ca daca pun palma pe fata si trantesc ceasul nu o sa ma mai simt asa... amestecata. Urasc diminetile, mai ales asta, cand soarele imi face in ciuda si arunca doua trei raze printre florile de pe perdea. Am de ales. Ma duc la o intalnire cu Marga si Samuel si ma dau jos din pat singura sau, Marga vine aici si ma trezeste ea, sau dorm si pretind ca azi e Craciunul.

   Caut telefonul sub perna, acolo il tin mereu. Noaptea cand nu pot sa dorm, caut filmulete pe internet, si ajung sa vad "cum sa gasesti comoara din sertarul gol" tutorial. Dar nu asta e important. Important e ca poate daca o sun pe Marga si ii spun ca azi a venit Craciunul o sa ma creada.

 - Alo, Marga, Craciun Fericit, a venit Craciunul. Ne-auzim mai tarziu, am invitati.

 - Stai! Sunt jos, Craciunul nu a venit si tu nu ai niciodata invitati, in afara de pisica Ilincai. Deci, coboara mai repede ca Samuel nu a venit azi. Suntem noi doua, asa ca fetele. Hai mai repede ca mi-au inghetat degetele!

   Macar am incercat. Stiam ca nu sunt sanse sa ma creada, dar am sperat ca macar o sa urce la mine cu o cafea si o sa stea sa se mai uite prin cartile mele, timp in care eu dorm. Suna telefonul, si probabil e Marga spunandu-mi sa ma grabesc.

 - Da, Marga. M-am imbracat am spus! Cum adica nu mai mergem nicaieri? Pai si eu ma imbracasem degeaba... hai, te astept sus.

    Dupa atata timp tot nu ma cunoaste. Dar nici eu nu o stiu pe ea atat de bine. Ma intreb de ce nu mai mergem nicaieri; era vorba sa asist la un descantec. Ii aud tocurile cum zdrobeste aerul in lemnul de pe scari. O sa intre si o sa ma intrebe daca e cafea facuta, de parca eu asta fac imediat cum ma trezesc. Imediat cum ma trezesc, mai dorm putin, apoi fac multa cafea.

 - Pff! Eram sigura ca inca esti in pat. Am cumparat eu cafea, stiu ca nu ai facut.

 - Ah, da? Multumesc mult, pune-o pe masa si fa-te comoda. Eu ma duc sa ma trezesc.

    Ma dau jos din pat si pasesc grabita spre baie, mirosul cafelei proaspete e nemaipomenit. Las usa deschisa astfel pot sa aud ce zice ea.

 - Stii, chiar daca nu mai mergem acolo, m-am gandit sa te invat cate ceva pentru Camera.

 - Ce? spun eu pasind in dormitor.

 - Vraji, cum sa te protejezi, cum sa-ti pastrezi visele fara sa uiti nimic, sa fii protejata si in vise. Chestii in care tu oricum nu crezi. Dar de dragul meu, promite-mi ca ma asculti.

 - Nu o sa te mint. Mi se pare absurd, dar o sa te ascult.

Zambeste ca si cand a castigat un joc dupa o batalie crunta. Parca ii stralucesc ochii de bucurie. Se ridica de pe scaun si imi spune pe un ton superior.

 - Spiritele, si nu numai, nu iti fac rau decat daca tu accepti asta. Si daca nu accepti si ele tot te cauta inseamna ca ai facut ceva, le-ai luat sau au uitat ceva la tine. Timpul critic e intre trei dimineata si patru fara un sfert dimineata. Atunci se spune ca Diavolul intra in lumea noastra, sau ca atunci  el si soldatii lui blesteama Sfanta Treime. Nu exista noapte in care la ora trei sau dupa, sa nu se auda ceva, sa nu simti ceva. Ti-o zic din experienta mea. Pentagrama e un simbol ca toate celelalte dar daca stii cum si cand sa o folosesti e mai mult decat un simbol. Se poate folosi in scop bun sau rau. Daca o desenezi pe un perete spre Apus plus alte obiecte si... cuvinte, poti invoca, chema, arunca spirite, si sa nu uitam de Bahomet in centrul ei. Tot pentagrama e cea care da putere vrajitoarelor, e folosita ca scut de protectie. Daca e facuta cu anumite ingrediente. Apa sfintita, salvie, radacini de gangal, si altele. Nu are rost sa-ti spun pentru ca eu deja ti-am pregatit o sticluta. Inainte sa deschizi usa oricarei persoane gandeste-te bine daca cineva trebuia sa vina sau nu. Daca nu trebuia sa vina nimeni, nu deschizi! Inainte sa dormi iti aprinzi trei lumanari cu salvie levantica si pudra din varful Muntelui Athos si repeta asta de trei ori "Humanum sanguinem in aqua gutta roris in somnis amoris genes".

Camera RosieWhere stories live. Discover now