3

32 7 33
                                    

Η Ευτυχία έκλαιγε. Η Ευτυχία δεν είχε τίποτα άλλο να κάνει, είχε καθήσει στο πάτωμα του μπάνιου αγκαλιά με τα πόδια της και έκλαιγε με λυγμούς. Κατηγορούσε τον εαυτό της εν μέρει, αυτή ήταν μιλούσε στον Αργύρη την ώρα που οδηγούσε και δεν είχε εκείνος το νου του στον δρόμο και για αυτό την αδερφή του τον έψαχνε, για αυτό την πάτησε ένας άσχετος.

Για αυτό.

[...]

22 Ιουνίου 10:30 πμ

Τα πρωινά του Ιουνίου είναι πάντα τόσο ανάλαφρα. Δεν έχεις κάτι να κάνεις έτσι απλά ξυπνάς και κάθεσαι στο κρεβάτι και αράζεις. Η Ευτυχία είναι αυτή η ταμπέλα μαθήτρια που με το ζόρι εμφανιζόταν την πρώτη ώρα. Όμως σήμερα απλά σηκώθηκε γιατί ήδη κοιμότανε δώδεκα ώρες και η μητέρα της θα την ειρωνευόταν αν δεν σηκωνόταν κάποια στιγμή σύντομα.

Με βαριά καρδιά σηκώθηκε και πήρε το κινητό της και έβαλε μουσική. Ήθελε να χορέψει μήπως είχε ένα παραπάνω κίνητρο να φύγει από το ζεστό της κρεβάτι. Έβαλε ένα δυνατό κομμάτι και άνοιξε τα παράθυρα του δωματίου της. Ένα απαλό ροζ δωμάτιο με λίγα και χρήσιμα πράγματα μέσα, χωρίς κάποια ιδιαίτερη διακόσμηση όπως παράλληλα τόσο ολοκληρωμένο. Κοιτάχτηκε στον καθρέφτη και θυμήθηκε.

Τα είχε ξαναζήσει όλα αυτά.
Μόλις χτες.

Κοίταξε αμέσως το κινητό της. Ήταν όντως 22 Ιουνίου και αυτό δεν έβγαζε νόημα στο μυαλό της. "Μαμά!" Φώναξε και πήγε στην τραπεζαρία να δει την μητέρα της να μαγειρεύει ήδη το φαγητό. "Καλημέρα καλή μου, θέλεις να σου φτιάξω κάτι να φας;" Την ρώτησε η μητέρα της και αυτή κούνησε αρνητικά το κεφάλι της. "Τι μέρα είναι σήμερα;" Την ρωτάει αμέσως ελπίζοντας να φύγει η αίσθηση του déjà vu. "22, καλέ, δεν είδες το ημερολόγιο;" Της απαντάει η μητέρα της και την κοιτάζει γλυκά.

"Καλά, ό,τι πεις". Λέει η Ευτυχία και φεύγει από την κουζίνα. Η πρώτη σκέψη της είναι ότι ο Αργύρης δεν έχει πεθάνει, ούτε η Ήβη, απλά είδε έναν εφιάλτη χτες βράδυ και την επηρέασε υπερβολικά πολύ. Πηγαίνει στο δωμάτιο της και ετοιμάζεται. Είχε ραντεβού σήμερα, το πρώτο μετά από τον Αργύρη και έπρεπε να είναι έτοιμη.

Όμως, σαν να άκουσε το όνομα του ο Αργύρης εμφανίζεται στο κινητό της Ευτυχίας. "Τι θες;" Τον ρωτάει ενοχλημένη. "Ήθελα απλώς να σου ευχηθώ καλή επιτυχία για το ραντεβού σου σήμερα, έμαθα ότι θα βγεις με τον Σάκη". Της λέει με έναν ειρωνικό ύφος λες και αυτός θα περνούσε καλύτερα στο τρελό παρτάκι που θα πήγαινε το βράδυ.
"Δεν θα την χρειαστώ. Ο Σάκης είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και σίγουρα θα τα πάμε καλά". Απάντησε με αυτοπεποίθηση απορημένη που ανακάλυψε ότι θα βγει σήμερα. "Ηρέμησε, Ευτυχία, δεν είναι ο Ρουβάς". Της απαντάει ειρωνικά και το κλείνει χωρίς άλλη λέξη.

Λίγο πριν το αντίοDonde viven las historias. Descúbrelo ahora