Első Fejezet

16 0 0
                                    

Talia reggele nem indult túl fényesen. Éjszaka félálomban rosszul csavarta vissza a kupakot a vizes palackra, amit mindig az ágya mellett tartott, és aztán sikeresen fel is lökte, mert a sebtében levetett ruhái csurom vizesek voltak, amikor felébredt, a palack pedig üresen hevert mellettük. Ez még nem lett volna akkora tragédia, csakhogy Talia sosem volt a koránkelés híve, és a nem tervezett galiba miatt elkésett a reggeli úszóedzésről, amit az edzője a későknek járó szokásos plusz tíz bemelegítő hosszal hálált meg.

- Ne szívd mellre! Tudod, Tucson milyen – mondta Patty már az öltöző felé menet. – Öt percet késel, és a szemében összedől a világ.

- És persze még egy hónapig a fejedhez is vágja – tette hozzá May egy fintor kíséretében.

Talia megforgatta szemeit, de a többiek jó kedve ragadós volt, és ő sem tudta megállni mosolygás nélkül. A mosoly azonban gyorsan szemöldökráncolásba csapott át, amikor az öltözőbe visszaérve meglátta, hogy 15 nem fogadott hívás várta Kaylától, ami reggel fél kilenckor semmi jót nem jelenthetett, főleg nem Kayla jelenlegi állapotában.

Talia azonnal visszahívta legjobb barátnőjét, csendben számolva a hívó hang idegesítő búgását és magában nógatva Kaylát, hogy vegye már fel.

- Talia? – Kayla hangja rekedt volt.

- Kay?

- Adam...

- Mi van azzal a szemétládával? Próbálkozott valamivel? Bántott? – Talia fejében szörnyűbbnél szörnyűbb képek kergették egymást.

- M... Meghalt.

Talia agya leblokkolt. Biztosan rosszul hallotta. Az nem lehetett. Hiszen két nappal korábban még eléggé életben volt ahhoz, hogy megcsalja Kaylát. Ez csak valami félreértés lehetett.

- Kay?

- Adam m-meghalt, Tali. Meghalt – zokogta Kayla, és Taliának fogalma sem volt róla, mit is kellene mondania most.

Az első gondolata – „Nem kár egy ilyen patkányért." – semmiképpen nem lett volna helyénvaló, ezt még ő is tudta. Akkor sem, ha tulajdonképpen – egy szemernyi túlzással – igaz volt. Adam Matterson lehet, hogy egy orbitális seggfej volt, aki összetörte Talia legjobb barátnőjének a szívét, de Talia sosem kívánta a halálát. Legalábbis nem komolyan. Akkor sem, ha két napja felajánlotta Kaylának, hogy megöli Adamet, ha szeretné.

- Hogy történt? – kérdezte jobb híján, de Kayla csak még jobban sírni kezdett, így Taliának nem maradt már választása, minthogy megígérje Kaylának, hogy nem sokára ott lesz nála. – Ne csinálj semmi hülyeséget, oké? – tette még hozzá búcsúzóul, de Kayla nem válaszolt.

- Mi történt? – kérdezte Patty aggódva.

- Minden rendben?

- Valami baj van?

Talia csapattársai felé fordult, karja félig az úszódressz ujjában ragadva. Kinyitotta a száját, de nem jött ki rajta hang. Megpróbálta újra, de a szavak nem jöttek, így végül csak megrázta a fejét és sietve kihámozta magát a dresszből, hogy magára kapkodhassa a ruháit.

- Most komolyan, Talia, mi a baj? – Patty ujjai acélpántként fonódtak Talia vállára, nem eresztve őt.

- Adam meghalt – bökte ki Talia, a szavak savként marva nyelvét. Patty nagy barna szemei kerekre tágultak. – Kayla azért keresett, hogy elmondja.

- De...

- Hogy történt? – kérdezte Jennifer elcsukló hangon. Az arca sápadt volt és a szemei furcsán csillogtak, mintha a könnyeivel küszködött volna. Talia fejében szöget ütött a gondolat, hogy vajon Jennifer honnan ismerhette Adamet.

Hullám/SírWhere stories live. Discover now