~Bölüm 5~ (Kader Ortağı)

54 2 2
                                    

Evet, Her şeyin bir sonu vardır. İnsanların birbirine olan sevgisi gibi, sevdiğiniz kişiden başkasını sevemezsiniz değil mi?
Ben de öyle düşünüyordum, onsuz hayat nefessiz hayat gibi bir şeydi benim için.
Hayatınızda sevdiğiniz hoşlandığınız kişiler olabilir ve ben bugün büyük bir aşktan sonra hoşlandığım kişiye açılıyorum. Soğuk bir gün 30 dakikalık dokunun yağmasını kahvemi alıp pencere başında izlemeye devam ederken aklıma ilk defa başkası geliyor, şaşırtıcı bir his.
Yağmur damlalarının benim ona olan sevgim olmasını istiyorum artık.
Gecenin bir saatinde kapşonlu sweatimi ve kulaklığımı alıyorum, apartman kapısını açmadan önce şarkımı ayarlıyorum. Ayarladım dışarıdayım ve kulağımda şarkı aklımda o "Mishaal - Runaway" şarkısı beni benden alıp götürüyor aklıma ondan başka biri gelmiyor. Telefonuma yeltenip elimi sweatimin cebine koyuyor telefonu almak istiyorum. O da ne? Dün gördüğüm amca bugün de burada ve bu sefer ellerinde birakar ve sigara yok geçen sefer soramadığım soruyu sormak istiyorum bu sefer amca yorgun dizleriyle yokuşu tırmanırken sesleniyorum "Hey! Amca bir dakikanı almayacak şekilde soru sorabilir miyim?
O da" tabi yeenim, buyur sor" diyor ve bütün gece o biraları ve sigaraları be yapacağını düşündüğüm adam karşımda ve şu soruyu soruyorum
-Amca,Sizin derdiniz mi var yani dışarıdan öyle bir görüntünüz var
+Otur bakalım yiğenim. Sen beni anlayacak gibi duruyorsun diyor.
-Buyur amca anlat.
Diyaloğu geçtikten sonra hiç tanımadığım sadece iki kere gördüğüm adamla gecenin bu saatinde başbaşa sokak kaldırımlarına oturup sohbet ediyorum neyse işte amcanın hikayesine geçiyorum.
+Yiğenim benim adım Fikri seninki?
-Ahmet amca benimki de memnun oldum.
-Eveet, anlatıyorum, dinle.
Bir gün bir kadına aşık oluyorum yiğenim. Ondan başkası gelmiyor aklıma, anlarsın ya her yerde o gibi çimenlere yatıp bulutları izlediğimde o geliyordu aklıma amaaa tabi yaş 25 - 30 civarı bıçkın delikanlıyım. Elimde bir çiçek Hiç unutmam bir demet açelya alıyorum elime ve gidiyorum kızın kapısına. Zili çalıyorum aşık olduğumdan melodiyi aklımda tutuyorum ancak zile bastığımda açan kimse yok geri gidiyorum evime ve bir şiir yazıyorum
"Ey güzel gözlüm seni seviyorum.
Hep böyle gidecek bir aşk ve senden
Asla soğumayacağım bunu da buraya not bırakıyorum afet gözlüm"
Bu Kağıdı alıp yırtıyorum ve ceketimin iç cebinden eksik etmiyorum ertesi gün işe gidiyorum arkadaşım var, Ali. Aliye diyorum "Ulan Ali ben bu Gülcan'ı ne çok seviyorum." Ali gülümseyip kavuşursun inşallah kardeşim hayırlısı diye karşılık veriyor bana. Ben inşallah diyorum ve işimize devam ediyoruz iş çıkışı, Aliyi arabama alıyorum (Fikri amca Maltepe marka sigarasını çıkarıp bir dal yakıyor)
Basıyorum gaza aklıma Gülcan geliyor gülümsüyorum arabayı sürerken Ali diyor kardeşim birer vodka atar mıyız?
Ben yok Ali haftaya sözüm olsun diyip onu evine bıraktıktan sonra, basıyorum gaza ibre 100ü gösterdikten sonra yavaşlıyorum aklıma bir çorba içmek geliyor bir çorba hüplettikten sonra eve nasıl geldiğimi bilmiyorum uyumuyorum sabah kalkıyorum ve telefonumdan bugünün pazar olduğunu görüyorum, zar zor Gülcan'ı arıyorum,
*Çalıyor, çalıyor, çalıyor.
Açıyor telefonu heyecandan kalbim çıkacak gibi oluyor yiğenim diyor bana ve yutkunuyor Fikri Amca.
Fikri amca sonra ne oldu diyorum kalkıp gidiyor ben de fazla kurcalamıyorum Bana dönüp yarın bu saatte burada ol yiğen diyor.
Ben meraktan çıldıracak seviyeye geliyorum ve yapacağım işi unutup Süvariye dolaşmaya gidiyorum ve acilen bir park bulup çimenlere uzanmam gerek. Bir park bulup çimenlere uzandıktan sonra belki içerim diye yanımda tuttuğum ama ağzıma sürmediğim sigaramı çıkartıyorum.
Ardından bir bakıyorum Fikri amca hafif bir tebessüm ardından telefonuma bakıp saat gece 4.17 olduğunu görüyorum.
Fikri amcayı çardağa davet edip kullanmadığım sigaramdan ikram ediyorum. Alıyor, yaktıktan sonra bir off çekip ağzına götürüyor sigarayı.
Anlat diyorum fikri amca devam et
+Yiğen aradım açtı ya hani
- Evet amca
+Telefonu tok ama tanıdık bir ses açıp kimsiniz? dedi
B B Ben Heyecandan ismimi değiştiriyorum ve Ben Ali diyorum birden
Telefondaki tok ses bana bir kahkaha atıyor ve bana şöyle diyor "Sevgilimi arayıp bana benim olduğumu söylüyorsunuz. kimsiniz? diyor.
Telefonu kapattıktan sonra Benim bakmaya doyamadığım Gülcanla Ali sevgili oluyor.
-Amca sana nasıl böyle bir şey yapıyor?
+İnsanlar senin elinden sevdiğini Hayatını Alabilir evlat dediğinde gözünden akan bir yaş ve yaşadıklarım aklıma geldikten sonra
Fikri Amca "Sen anlat yiğen neden bu gecede dışarıdasın?"
Başlıyorum anlatmaya...

Sanırım, Tükenmedim Where stories live. Discover now