Až do úplného konce

1K 103 39
                                    

Kámen zůstal nedotčený dalšího půlstoletí. Děti vyrostly, měly svoje vlastní děti a život šel dál. James Sirius se zamiloval do Havraspárky z jeho ročníku. Albus Severus konečně vyznal svoji lásku jedné Mrzimorce, se kterou pracoval na hodinách lektvarů. A Lily Luna potkala svoji lásku v Krucáncích a Kaňourech, což jak říkala, bylo hrozné klišé. Největším překvapením ale byla Rose Weasleyová, která se zasnoubila se Scorpiem Malfoyem.
Sám Harry prožil plno šťastných dní. Jako desetiletému chlapci, který ještě nepoznal tenhle svět zázraků, se mu v životě nesnilo o takové blaženosti, kterou dennodenně prožíval. Ale dny ubývaly a on to věděl, jeho čas se chýlil ke konci.

Byl nádherný slunečný den, obloha bez mráčků a slunce ho hřálo až do morku kostí. Ginny si v zadní zahradě hrála s vnoučaty a Harry jí dal poslední polibek na čelo.
,,Budu jenom v přední zahradě, dobře?"
Vykouzlil pro ni ten největší úsměv, jaký mohl.
,,Jasně." Usmála se na něj.

,,Miluju tě."

,,Taky tě miluju, ale přeci nejdeš nikam daleko." Protočila oči a zvonivě se zasmála. Harry se na ní dlouze zadíval, dlouhé stříbrné vlasy jí vlály v letním vánku a její krásné čokoládové oči na něj hleděly s láskou a úctou. I po tolika letech byla stále nádherná. Sevřel v ruce drobný kámen a vydal se do přední zahrady, plné barevných květin.

,,Je čas, broučku." Řekl známý hlas a posadil se vedle něj. Jeho matka usedla na trávu, stále ve své jednadvacetileté podobě.

,,Já vím." Usmál se Harry.

,,Ostatní už na tebe čekají." Oznámila mu trochu smutně. ,,Jsi připravený?"

,,Ano." Harry se naposledy ohlédl na svůj dům, než se natáhl a dotkl se matčiny nabízené dlaně. Tentokrát její ruka byla pevná a zároveň tak hebká, jak si ji vždycky představoval.

A tak se chlapec, který zůstal na živu, přivítal se smrtí, jako se svojí starou známou.

---------------------------------------------------------

Děkuji moc za přečtení příběhu, prosím, nezapomeňte hlasovat, udělá mi to moc radost!💜

Poslední rozloučeníWhere stories live. Discover now