|52|

110 11 1
                                    

P.o.v Lotta

"Fuck, fuck, fuck." Dat is het geluid waar ik wakker door word. Moeilijk open ik mijn ogen om Terra te kunnen zien. Ze staat met beide handen in haar haar en kijkt ons allemaal paniekerig aan. Zodra ze ziet dat ik wakker ben loopt ze naar me toe. Ik ga rechtop zitten, Terra knielt naast me neer zodat ze niet te hard hoeft te praten.

"Sorry, ik moet nu meteen weg. Veel plezier bij je nieuwe huis, ik kom wel een keer kijken. Zie je snel," zegt ze fluisterend om niemand anders wakker te maken. Snel geeft ze me een knuffel.

"Doei," mompel ik in de war en dan loopt ze de kamer uit. Niet veel later slaat de voordeur dicht. Raar. Ik kijk om me heen, zie dat ik in slaap ben gevallen op een matras en dan de rest nog slaapt. Joost en Link liggen bijna op elkaar, Sarah ligt op de bank, Harm ligt helemaal aan de buitenkant bij het raam, Jeremy naast me tegen de bank aan en Mira is van het matras afgerold dus ligt ze op de grond.

Langzaam sta ik op en loop naar de keuken. Ik pak een aantal glazen en vul ze met kraanwater. Als ik een keukenkastje opentrek op zoek naar paracetamol komt er iemand de kamer in lopen.

"Hey," mompelt de schorre stem van Jeremy. Meteen moet ik denken aan de zoen van Jeremy en Mira gisteravond. Zuchtend kijk ik hem aan, maar moet een lach inhouden als ik zie hoe hij er uit ziet. Jeremy was, By far, degene die het meest gedronken had gisteren.

"Heb je paracetamol?" Ik knik en draai me weer om. Ik trek het pakje uit de kast en zie dat er nog maar twee tabletten in zitten. Dat is dus echt niet genoeg voor iedereen hier. Ik geef het pakje aan Jeremy en loop dan naar de gang.

"Ik ben zo terug, ga even nieuwe paracetamol halen. Zorg even dat er niks kapot gaat." Met die woorden loop ik de deur uit. Meteen trek ik mijn fiets uit de schuur en race naar de drogist.

"Ik ben terug," roep ik en gooi de deur achter me dicht. "Niet zo hard," kreunt Mira waardoor ik moet lachen. Meteen loop ik door naar de keuken waar iedereen -nog niet helemaal wakker- aan de keukentafel zit. Ik gooi de twee pakjes paracetamol op tafel en meteen ontstaat er een klein gevecht om de doosjes.

"Je bent geweldig," mompelt Joost als hij zijn water heeft doorgeslikt. Met een glimlach op mijn gezicht haal ik een pak pannenkoeken mix uit de la. Ik gooi het in een bak en doe er wat melk en ei bij. Na even mixen begin ik met het bakken van pannenkoeken, we moeten wel een beetje een goed ontbijt hebben, right?

"Waar is Terra?" vraagt Link na een tijdje. We zitten allemaal te eten in stilte. Ik kijk op. "Die moest weg, ik heb geen idee waarheen." Iedereen knikt begrijpelijk en dan is er weer stilte. Het enige wat er te horen is is het bestek dat zachtjes tegen de borden tikt.

De volgende dag (pov niemand)

Lotta🐛: Hey Terra
Terra✨: Hey Lotta
Lotta🐛: kun je even je deur open doen
Terra✨: kun jij anders je deur open doen
Lotta🐛: nee mijn sleutels liggen nog binnen
Terra✨: je klimt maar door het raam
Lotta🐛: doe gewoon de deur open
Lotta🐛: het is kouddd
Terra✨: ja dat gaat ff niet nu
Terra✨: ik zit een beetje vast
Sarah🌈: Oke stop eens even
Sarah🌈: hoezo moet Terra haar deur open doen
Lotta🐛: o ja eh
Lotta🐛: grappig verhaal
Lotta🐛: Terra had even een paar dagen een opvang nodig dus nu is ze in mijn huis
Terra✨: zo ging het niet
Lotta🐛: sssstt
Sarah🌈: jullie zijn echt vaag
Terra✨: Dankje
Lotta🐛: doe nou verdomme de deur eens open
Terra✨: ik zit vast ik kan niet naar beneden
Lotta🐛: hoe zit jij vast
Terra✨: ik moest de schroef onder mijn bed vast maken en nu zit ik vast tussen de rand en de grond
Terra✨: Oke ik heb een idee
Terra✨: ik kan bij mijn sleutels die op een of andere manier op de grond liggen
Terra✨: als ik ze naar buiten gooi kun je ze pakken
Lotta🐛: liggen ze dan in de achtertuin?
Terra✨: Jup
Terra✨: nu moet ik ff normaal gooien
Terra✨: dit gaat fout..
Terra✨: Oke ze zijn buiten
Lotta🐛: ik ben al onderweg
Sarah🌈: waarom zet je je bed in elkaar
Terra✨: om in te slapen
Link😸: wanneer is de housewarming?
Lotta🐛: ik ben net een paar uur binnen man
Lotta🐛: wss volgende week ofzo
Jeremy🔥: waar woon je nu eigenlijk
Lotta🐛: Utrecht
Lotta🐛: lekker in het midden
Lotta🐛: Hey ik ben binnen
Terra✨: mooi kom me nu maar redden
Lotta🐛: red jezelf maar xx
Terra✨: ik kan ook weer weggaan?
Lotta🐛: nee je zit vast
Terra✨: ik haat je
Lotta🐛: hou ook van jou hoor

Hi
Hoe gaat het met jullie?

TalkingsWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu