Jej vlasy

75 6 0
                                    

Mala krásne vlasy. Viem, že často menila farby. Dohromady ich mala 4. No najviac sa mi páčila s jej prirodzenými, blond, kučeravými vlasmi. Vyzerala ako slniečko. Keď som sa na ňu pozrel, môj deň bol hneď krajší. Vlasy začala meniť asi v 16 rokoch. Nikdy jej žiadna nevydržala dlho. Pamätám si ich všetky. Postupne. Jej prvá bola svetloružová. Páčilo sa mi to, vyzerala ako princezná. Na prvý pohľad bola vždy tak šťastná. No jej vlasy už neboli tak krásne kučeravé.

Jej ďalšia farba bola ryšavo-červená. Bola celá taká ohnivá. Stále bola krásna. Tak divoká. Hodili sa jej. Vtedy sa začala maľovať. Stále bola ako slniečko, no tentoraz naozaj. Bola stelesnením ohňa a jej výrazné linky tomu len pridali.

Nasledovala čierna. Nerozumel som tomu. Čo sa stalo? Veď čierna je temná farba a farba smrti. Stále bola krásna no pripadala mi taká pochmúrna. Smutná, už sa nesmiala toľko, ako kedysi. Pokúsil som sa ju rozveseliť,potajomky. Posielal som jej kvety, veľakrát. A počul som, ako o mne rozpráva. Ako sa teší. Ale stále nebola úplne šťastná. Pomyslel som si, že jej možno len niekto chýba. Vtedy som dostal skvelý nápad. Moja príprava trvala pár dní ale myslím, že stála za to. Až jedného dňa som jej pred dvere doniesol obrovskú škatuľu. Zazvonil som a utekal som sa schovať za kríky. Ten pocit šťastia v jej očiach keď otvorila škatuľu a z nej vyleteli balóny, krabica sa rozpadla a zbadala malé chlpaté šteniatko zlatej farby. Vtedy som vedel že jej vlasy už viac nebudú čierne a jej pohľad nešťastný. Bola tak šťastná, ako som si ju pamätal. 

A mal som pravdu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

A mal som pravdu. Na druhý deň kráčali popred môj dom dve zlaté slniečka. Boli spolu na prechádzke. Keď som sa na ne zadíval, nebol som si istý, kto koho venčí. Ale ona bola šťastná. Naozaj šťastná. Smiala sa a šteňa pobehovalo okolo nej. "Maxi, poď ideme!" zakričal naňho počas smiechu. Boli spolu taký rozkošný. Ako blondína bola najkrajšia. Dnes má vysoký cop a vlasy opäť kučeravé. Maxík už je starší ale stále pobehuje okolo nej ako blázon. A ona sa stále smeje a má radosť v očiach. 

Škoda, že tam nemôžem byť s ňou.

OnaWhere stories live. Discover now