Aaravos

47 3 31
                                    


  
   - Cine ești? întrebă ea confuză.

  - Aaravos...Aaravos Soreyn...

  Naelys rămasă câteva secunde uimită, apoi începu să râdă în hohote.

   E nebună, sau ce i se pare amuzant în asta?

  - Scuze, zisă ștergându-și lacrimile, doar că tocmai ce-mi propusesem azi să scap de membrii familiilor Soreyn, Baelerys și Zaldres ca să demonstrez că sunt demnă de titlu de matriarhă a familie Miretoma. Cine ar fi crezut că primul meu prieten va fi chiar moștenitorul familie Soreyn? Soarta e așa ironică, oftă ea.

  - Mie-mi spui? Tocmai ce am avut cu sora mea o discuție pe tema asta. Ea zicea că familiile noastre ar trebui să facă pacea în loc să se războiască, iar eu cnsideram că cel mai bine v-am extermina.

  - Exterminați? întrebă ea râzând. Sunten Miretoma! Toma înseamnă cinic în valyriană, elfule. Avem cinci haruri, avem unicul dragon cu cinci capete și o zeiță cu cinci fețe. Voi ce aveți? Magia de sânge obișnuită și niște dragoni ordinari? întrebă Naelys râzând.

  - Fără dragonul ăla cu cinci capete, Aeranya, Mândria Mov a Valyriei, și fără harurile voastre, ați fi fost niște lorzi de importanță nesemnificativă. Noi, cei din familia Soreyn, suntem o dinastie ce stă la baza formării Valyriei, o dinastie de mii de ani, zisă Aaravos mândru. Dar voi? Dacă nu s-ar fi născut Tomerya, anomalia aceea cu cinci fețe, și dragonul ei Aeranya, în urmă cu 500 de ani, probabil că ați fi ajuns niște sclavi rhoynari. Aveți sânge impur!

   - Ha? Vorbește despre sânge impur cel cu mamă elfă? întrebă Naelys râzând. Așa e, Tomerya a avut mamă rhoynară și tatăl valyrian. Noi suntem combinația dintre vrăjitorii apei, rhoynarii, și vrăjitorii focului, valyrienii. Poate și de aceea prima Miretoma, Tomerya, s-a născut cu cinci fețe. O fi un blestem, sau o binecuvântare. Dar cert e că a urcat de la un nimeni, la una din cele mai importante persoane din Valyria. A fost singura care a putut cutreiera Sothoryosul fără să se îmbolnăvească de vreo boală, fără să fie ucisă de animale sau de triburi de sălbatici. Datorită ei Valyria are singura hartă exactă a Sothoryosului, așa că nu mai comenta. În plus, de la ea am început să preluăm și noi obiceiul valyrian, căsătoria între frați și surori. În 500 de ani, noi deja avem sânge pur Miretoma, ceea ce...N-ai putea să spui și tu despre tine și familia Soreyn, nu? întrebă Naelys ridicând dintr-o sprânceană.

  Mireroma arogantă ce e!

  - Nenorocito! se răsti Aaravos la ea și formă un semn magic luminos în aer pe care îl aruncă spre ea.

  Naelys ridică un zid de întuneric în fața sa. Simbolul făcut de el îi distrusă zidul, dar nu mai fu suficient de puternic să o rănească.

  Cum poate face asta? Nu știam că ei pot manipula și umbrele...

  - Ce e asta? întrebă Aaravos uimit.

  - Întuneric, duuuh!

  - De când controlați voi întunericul? întrebă el neîncrezător.

  - Scuze, nu dau raportul la dușmani.

  - Chiar trebuie să fim dușmani? se auzi vocea surorii sale din spatele lui.

  Aelirya? Ce caută ea aici?

  Se întoarsă și o văzu pe sora sa mai mică, cu părul ei argintiu suflat de vânt în toate direcțiile. Își dădu din el după urechile ei ascuțite și se uită zâmbind la Naelys.

  - Am putea fi prieteni, tu nu crezi? întrebă Aelirya.

  - Prieteni? Noi? întrebă Naelys ridicând dintr-o sprânceană.

  - Da! Aaravos va ajunge Lord Soreyn, iar tu Lady Miretoma. Imaginați-vă doar o alianță între unele din cele mai puternice familii din Valyria. Împreună le vom învinge pe toate celelalte!

  - Eu nu voi conduce familia Miretoma, ci vărul meu, Sothirys, zisă Naelys încruntându-se.

  - Oare? Am putea să te ajutăm să ajungi tu matriarha familie. Dar doar dacă lucrăm împreună, zisă Aelirya rânjind.

  Ce tot spune acolo? Nu cred că va ieși prea bine planul ei...

  - Eu n-am niciun cuvânt de spus? întrebă Aaravos.

  - Haide, Aar! Ai nevoie și de alți prieteni înafară de mine! În plus, fata Miretoma pare de treabă, nu cu nasul pe sus ca cei din familiile Baelerys, Zaldres și așa mai departe, zisă Aely râzând. Apropo, eu sunt Aelirya Soreyn, îmi pare bine, zisă sora lui și dădu mâna cu Naelys.

  - Sora ta e mai de treabă ca tine, zisă Naelys zâmbind.

   Minunat...acum sora mea mai mică s-a împrietenit cu o Miretoma. Naelys pare de treabă la prima vedere, mi-ar plăcea să putem fi prieteni, dar e prea periculoasă.

   - Câți ani ai? o întrebă Aelirya.

  - Am 7... zisă Naelys încă ușor nesigură.

  - O, ești cu un an mai mare ca mine și cu aproape un an mai mică decât fratele meu! Tu ai un dragon?

  - Aelirya, hai să mergem acasă! îi zisă el serios.

  - Mai vreau să stăm puțin! zisă ea ignorându-l și o privea fascinată pe Naelys, de parcă ar fi fost o nouă specie descoperită.

  Cred că se simte ciudat să fie privită așa...oricine s-ar simți...

  - Încă nu am revendicat un dragon, zisă Naelys tristă.

  - Sunt sigură că vei revendica un dragon puternic ca tine. E adevărat că ești cea mai puternică Miretoma din ultimii 400 și ceva de ani? Poți face un vulcan să erupă cu harul de elemental? Poți chema animalele la tine și să le faci să te asculte? E adevărat că poți controla toate elementele? Care e treaba cu harul războiului? Mă poți învăța să mă lupt ca o războinică? În ce constă un oracol? Dacă ești toxic și încerci să te sinucizi cu otravă, nu mori? o întrebă sora lui fascinată, iar Naelys începu să râdă.

  - Aelirya! Acasă! Acum! îi ordonă el.

  - Ascultă-ți fratele. Dar dacă vreți să fim prieteni, puteți veni mâine aici la aceași oră și să vă învăț câteva trucuri de războinic, zisă Naelys ridicându-se.

  - Da! Da! Daaa! Vom veni! zisă Aelirya entuziasmată.

  - Eu nu am spus asta, zisă el încruntându-se.

  - Vom veni, știu că și Aaravos vrea, dar nu vrea să o recunoască acum... Știi, începu ea să-i șoptească, dar el încă o auzea, ești prima fată înafară de mine cu care a vorbit atât de mult fără să fie obligat de ai noștri! zisă ea râzând, iar Naelys începu să râdă și ea.

  - AELIRYA! strigă el la sora lui.

  - Paaa! Ne vedem mânie! îi zisă Aely lui Naelys și îi făcu cu mâna.

  - De ce ai făcut asta? E o Miretoma! îi zisă el după ce se îndepărtară.

  - Da, dar ea nu e ca ceilalți, ea e drăguță! Putem învăța multe de la ea, și ea multe de la noi.

  Da...aș putea afla informații despre familia ei...Niște slăbiciuni poate! Poate că Naelys e șansa noastră să scăpăm de Miretoma...

Queen of DeathUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum