STOP BULLYING" este un proiect initiat de Asociatia Telefonul Copilului, care isi propune sa atraga atentia asupra unei probleme cu care se confrunta foarte multi copii si adolescenti, fie la scoala, fie in cercul de cunostinte. O problema careia in Romania nu i se acorda o foarte mare importanta, dar care in alte state se regaseste printre problemele cele mai importante din domeniul protectiei drepturilor copilului.

"STOP BULLYING" este primul proiect de acest fel derulat in Romania, declansat de Asociatia Telefonul Copilului pe fondul inregistrarii unui numar tot mai mare de solicitari de consiliere si indrumare din partea copiilor si adolescentilor, la 116 111.

In limba engleza se numeste scurt si cuprinzator bullying....In limba romana - comportament ostil/de excludere si de luare in deradere a cuiva, de umilire. Cum se manifesta? Un copil este etichetat, tachinat, batjocorit in cercul sau de cunostinte sau de catre colegi care il striga intr-un anume fel (facand referire la aspectul fizic sau probleme de ordin medical/familial). Uneori aceste tachinari se transforma in imbranceli sau chiar, in unele cazuri, in atacuri fizice. Ii auzim de foarte multe ori pe copiii din jurul nostru spunand lucruri mai putin frumoase la adresa altor copii sau folosind apelative de genul: grasule/graso, aragaz cu patru ochi etc. Ceea ce poate nu ne dam seama este in ce masura aceste cuvinte dor sau masura in care aceste cuvinte afecteaza copilul si perceptia 

În cadrul campaniei de prevenire a bullying-ului, iniţiată în 2017 de Asociaţia Părinţilor Isteţi şi Itsy Bitsy FM, a avut loc la Parlament o nouă dezbatere la care au participat peste 40 de reprezentanţi ai Guvernului, Parlamentului, ONG-urilor, psihologi şi experţi în gestionarea fenomenului de bullying. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Cât de periculos este bullyingul şi cum ajung copiii jigniţi şi hărţui... Cum a reuşit Finlanda să combată hărţuirea din şcoli. În ce măsură mod... Hărţuirea online sau cyberbullying-ul este una dintre cele mai mari pr... Ce este bullyingul? Sfaturi esenţiale de la psihologi pentru îndreptar... Şcoala şi internetul, terenul de joacă al bullying-ului, fenomenul car... Motivele care stau în spatele fenomenului de bullying. Ar trebui să şt... Obiectivul acestei acţiuni a fost analiza fenomenului de bullying din România, a legislaţiei în vigoare, a programelor de prevenţie şi intervenţie deja existente şi identificarea unor soluţii legislative şi programe naţionale de prevenire a bullying-ului. Acţiunea a fost organizată de deputaţii Andrei Pop şi Petre Florin Manole, Asociaţia Părinţilor Isteţi şi Itsy Bitsy FM. După mai bine de două ore de lucru împreună, autorităţile şi societatea civilă au stabilit următoarele acţiuni menite să conducă la prevenirea şi combaterea fenomenului de bullying în şcoli şi în societate: • Definirea conceptului de „bullying", în vederea creării unui cadru unitar de înţelegere a fenomenului, în baza căruia să poată fi dezvoltat un text legislativ corect şi eficient, în combaterea şi prevenirea fenomenului de bullying în toate formele sale, atât din punctul de vedere al formelor de manifestare, cât şi al contextelor în care se manifestă; • Definirea rolului tuturor participanţilor la bullying, inclusiv a martorilor – şi includerea lor în cadrul legislativ; • Conştientizarea fenomenului în societate, la nivelul tuturor stakeholderilor; • Organizarea/înfiinţarea unui centru de raportare şi monitorizare a tuturor cazurilor de bullying, conform definiţiei. Stabilirea modului de organizare şi funcţionare a acestei instituţii; • Comunicarea, revizuirea şi îmbunătăţirea (acolo unde este cazul) legislaţiei deja existente, care reglementează violenţa asupra copiilor, hărţuirea, dreptul la demnitate; • Identificarea unor soluţii legislative de optimizare a activităţii consilierilor şcolari prin normarea posturilor acestora de la 800 la 400 de copii; • Crearea unui program naţional de prevenire şi conştientizare a fenomenului de bullying în România; • Implicarea copiilor în analiza şi definirea termenului de bullying şi prezenţa lor în dezbaterea despre stoparea fenomenului de bullying în România; • Implicarea mediului universitar în dezbaterea despre stoparea fenomenului de bullying în România.

Anti-HartuireWhere stories live. Discover now