4: Hufflepuff

15K 809 206
                                    

SEÇMEN ŞAPKA:

Belki de düşersin Hufflepuff'a
Haksızlığı hemen kaldırıp rafa
Adalet uğruna savaş verirsin
Her yere mutluluk götürmek için.

Helga Hufflepuff, Hufflepuff binasını kuran, 4 büyük büyücüden birisidir. Binasına, barışcıl, sakin ve adaletli olanları almıştır.

Helga Hufflepuff, babası için çok üzülüyordu, çünkü babasının çiftliği onlara hiç para kazandırmıyordu. Bu yüzden Helga, iyi bir fikir bulmuştu. Helga, birkaç ay sonra olağanüstü başarısı ile yeni büyülü bitkiler geliştirdi ve yeni bitkileriyle yeni iksirler ortaya çıkardı. Gerçekte, Helga Hufflepuff Biçim Değiştirme İksiri'nin (Çok Özlü İksir) orijinal yaratıcısıdır. Başlarda bu iksir fazla bilinenlerden değildi, çünkü hiçbir zaman değiştiğin biçimden geri dönüşümü olmamıştı. Genç Hufflepuff bunlardan sonra babasına çiftliğinde yeni yöntemlerle çalışmasını öğretti.

Helga, buradaki hayatından sonra adalara göç etti ve bilgisiyle; yeni iksirler, karışımlar ve bitkiler bulmaya devam etti. Bu seyahatlerin birinde neredeyse ölmek üzere olan bir porsuk aldı ve Helga, bitkiyi sahibine iyileşmiş olarak geri verene kadar baktı. Böylece Helga porsukları iyileştirmek için yeni bitkiler yarattı. Bu arada da Hufflepuff, arkadaşı ile Hogwarts'ın kara gölünde bulunan siyah-beyaz-ve-gölgelerle-kaplı balığa bayağı bir ilgi besliyordu. Hufflepuff'ın okulun bahçesi yapımında oldukça fazla bir rolü vardır. Helga Hufflepuff, Salazar Slytherin ile Godric Gryffindor'un arabulucusu idi. Fazla kavgalara karışan biri olmayan Hufflepuff, inandıklarına her zaman güvenirdi.

Slytherin okuldan ayrıldıktan sonra Hogwarts kurucuları birbirinden ayrıldılar. Hufflepuff ormanına geri döndü ve söylenenlere göre orada orijinal porsuğunu bularak huzurlu yaşamına devam etti ve sevdiği bitkiler arasında öldü.

Yaşadığı Yer: Helga Hufflepuff'ın doğum günü ve doğduğu yer zaman içinde kaybolup gitmiştir. Söylenenlere göre kendisi küçük bir çiftlikte dünyaya gelmiş ve genç yaşta çalışmaya başlamıştır.

Görünüş: Canlı bir yüzü ve dalgalı kızıl saçları vardır.

Görünüş: Canlı bir yüzü ve dalgalı kızıl saçları vardır

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Eşyaları: Hufflepuff Kupası

Amblemi: Porsuk

Bina Rengi: Sarı ve Siyah

hogwarts housesWhere stories live. Discover now