1: Ravenclaw

28.9K 1.2K 243
                                    

"Ravenclaw kısmetin belki,
Oradakilerin hiç çıkmaz sesi,
Mantıktır onlarca önemli olan,
Öyle kurtulurlar tüm sorunlardan."

Ravenclaw, Harry Potter serisinde anlatılan Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'ndaki dört ana binadan Rowena Ravenclaw'un kurduğudur

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ravenclaw, Harry Potter serisinde anlatılan Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'ndaki dört ana binadan Rowena Ravenclaw'un kurduğudur. Bu bina, zeka, bilgi ve erdeme değer verir. Ambleminde kartalı kullanır. Ravenclaw'ın ambleminin kartal olmasının kısaca bir öyküsü vardır:

Rowena Ravenclaw'ın seyahate çıktığı bir gün bir çukurun içine düşer ve ne yaparsa yapsın kendini çukurdan kurtarmayı başaramaz. O sırada bir kartal gelir ve onu çıkarır ancak bu sefer de asası aşağıda kalır. Bu yüce kartal inip asasını da alır ve Rowena'ya verir.

Ravenclaw, renk olarak da mavi ve bronzu benimsemiştir. Filius Flitwick, Ravenclaw'un başkanıyken, Gri Leydi binanın hayaletidir. Bina, Hogwarts'ın kuzey cephesindeki bir kulede bulunmaktadır. Ravenclaw ortak salonu arması gibi mavi ve bronz renktedir. Tavanında Büyük Salon'daki gibi hareket eden yıldızlar ve bulutlar vardır. Odanın bir köşesinde Rowena Rawenclaw'un bir heykeli, heykelin başında da Diadem vardır. Heykel özel bir büyü ile korunmaktadır. Binanın ortak salonuna parola ile girilmez. Kapıya gelen her öğrenci tokmağı çevirir, kapı onlara bir soru sorar, eğer öğrenci soruyu bilirse kapıdan geçebilir. (Örneğin 7. kitapta Minerva McGonagall ve Harry Potter ortak salona girmek için geldiğinde kapı McGonagall'a "Kaybolan nesneler nereye gider?" diye sormuştur. Mcgonagall ise "Boşluğa!" cevabını vermiştir.) Öğrenciler soruları bildiklerinde kapı onları över. 

Rowena Ravenclaw, bir efsaneye göre kırık kalbi yüzünden ölen, çağının en yetenekli cadısıydı. "Zekası keskin olanlara eğitim vereceğiz." dediği söylenir. Rowena ile Helga Hufflepuff samimi arkadaşlardı.

Görünüş
"Issız vadiden gelen adil Ravenclaw"

"Adil" kelimesi solgun tenine veya saçına olduğu kadar, genel çekiciliğine de hitap eder. Hiçbiri kesin olarak geçerli olmasa da, Rowling'in sitesindeki çizimde ve orijinal çikolatalı kurbağa kartında uzun koyu renk saçlı ve kahverengi gözlü olarak tasvir edilmiştir.

Yaşadığı YerSeçmen Şapka'ya göre Ravenclaw "ıssız vadi"den gelmiştir, bir okuyucuya göre de bu muhtemelen İskoçya'daki Glencoe veya Loch Ness'in olduğu bölgede bulunan "Büyük Vadi" anlamına gelmektedir

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Yaşadığı Yer
Seçmen Şapka'ya göre Ravenclaw "ıssız vadi"den gelmiştir, bir okuyucuya göre de bu muhtemelen İskoçya'daki Glencoe veya Loch Ness'in olduğu bölgede bulunan "Büyük Vadi" anlamına gelmektedir.

( Not: İngilizce'de "ıssız vadi", "glen" anlamına geldiği için bu varsayım yapılmıştır. "The Great Glen" de "Büyük Vadi" olarak çevirilmiştir. )

Aile
Helena Ravenclaw
"Gri Leydi" olarak bilinen Ravenclaw hayaleti

Yetenekler
Çikolatalı kurbağa kartında yazdığı üzere hareket eden merdivenler planını onun önerdiği sanılıyor. En çok yaratıcılığı ve zekasıyla anılır.

Eşyaları
Takıldığında zeka bahşeden, üzerinde "Sınır tanımayan bir zeka, en büyük hediyedir insana." sözleri kazılı olan bir diadem.

Arnavutluk'a kaçıp onu bir ağacın kovuğuna saklayan kızı tarafından çalınmıştır. Daha sonra Tom Riddle tarafından bulunup hortkuluk yapılarak İhtiyaç Odası'na saklanmıştır. Diadem Zebani Ateşi ile yok edilmiştir.

Amblemi
Kartal

Renkler
Mavi ve Bronz

hogwarts housesWhere stories live. Discover now