KURALLAR - SORU VE CEVAPLAR

5.1K 75 0
                                    

 HEDEF  : Öncelikle ne istediğinize karar verin. Vereceğiniz bu kararın kesin olmasına dikkat edin ve hedeflerinizi kısa süreli olarak belirleyin. Örneğin yaza kadar şu durumda olacağım yerine 1 ay sonra şu durumda olmalıyım gibi…

BESLENME : Diyet programlarının kurallarını uygulamaya çalışın. Yani az ve sık yiyin, yiyeceklerinizi glisemik indeksi düşük besinlerden seçin gibi. Egzersiz öncesi karbonhidrat, egzersiz sonrası protein alımına azami özen gösterin.

 DİNLENME :İnsan vücudu gece uyurken enerji sistemi olarak yağları kullanır. Yani uyurken %100 oranında yağ yakarız. Ayrıca büyüme hormonu da gece 00:00 – 03:00 arası maksimum salgılanır. Ama sadece uykuda salgılanır. Büyüme hormonunun maksimum salınımıyla kas organizasyonu en üst düzey olur, bazal metabolizmanız büyür buna paralel olarak ta uykuda yağ yakımınız artar. Sonuç olarak gece uykusu hedeflerinize ulaşmak adına çok önemlidir.

EGZERSİZ: Haftanın minimum 3, maksimum 4 günü yağ yakım nabzında yapacağınız cardio (Yürüyüş, bisiklet v.b. ) egzersizleri ve programlı kas egzerizleri metabolizmanızı hızlandırır ve büyütür. Unutulmamalıdır ki kaslarımız yağlarımızı yaktığımız fabrikalardır. O nedenle kas egzersizlerini es geçmemek çok önemlidir.

DİSİPLİN: Hedeflerinize hızlı ve sağlıklı bir şekilde ulaşmak yukarıda açıkladığım konuları hedefinize ulaşana kadar düzenli ve istekli bir şekilde yapmanızla mümkündür ancak. Yılmamalı, bıkmamalı istediğinizi alana kadar mücadele etmelisiniz. EĞER BURDA YAZILANLARI YAPARSANIZ KISA SÜREDE ÇÖZÜM GÖSTERİRSİNİZ. 


ŞEKER KİLO ALDIRIRMI ? TUZUN KİLOYA ETKİSİ NEDİR ?

Şeker kilo aldırırmı? Rafine edilmiş bir besin olan şekerin bir gramında bulunan 4 kcal, şekerin kiloya etkisini açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Bu nedenle, şekerin mutfakta kullanımından olabildiğince kaçınmak gerekmektedir. Şeker, ve şekerli yiyecekler ile içeceklerin kiloya çok yüksek bir etkisi olduğunu belirtmemiz gerekmektedir.
Tuz kilo aldırırmı? Tuzun kiloya etkisine bakmak istersek, ilk olarak, tuzun enerji değerinin bulunmadığını belirtmemiz gerekmektedir. Bu da, tuzun, tek başına, kilo alımında bir etkisinin bulunmadığını gösterir. Ancak tuz, vücuttaki su tutulumunun önemli nedenleri arasında yer almaktadır. Ve su tutulumu; yani ödem, insanlarda şişliğin, dolayısı ile de kilonun işareti olarak kabul edilmektedir. İnsan vücudunun tuza ihtiyacı bulunmamaktadır. Yediğimiz besinlerden, gereksinimimiz olan tuzu rahatlıkla alabiliriz. Hem bunu, hem de tuzun, gerek tansiyon, gerekse de kalp sağlığına olan olumsuz etkilerini göz önüne alarak, tuz tüketimini olabildiğince az gerçekleştirmemiz gerektiğini belirtebiliriz.

KAHVALTIDA NE YİYEBİLİRİM ?

Neden kilo alıyorum diyenler, kahvaltıda, kendilerini gün içerisinde tok tutacak besinlerin tüketimini gerçekleştirmelidirler. Bu nedenle, kilo aldırmayan, ancak tok tutma özelliği gösteren yumurtayı, kilo almamak için kahvaltıda ne yemeliyiz diyenlere öneriyoruz. Bir tane haşlanmış yumurta, kilo almamak için kahvaltıda önerdiğimiz bir besindir.
Kilo almamak için kahvaltıda ne yemeliyiz diyenlerin tok tutucu özelliği olan bir diğer besin niteliğindeki zeytinyağını da tüketmelerini öneriyoruz. Zeytin ya da peynirinize karıştıracağınız zeytinyağı, tok tutma özelliğine sahip olmak ile birlikte, bir tatlı kaşığından fazla tüketilmemelidir.
Neden kilo alıyorum diyen kişilerin kahvaltı öncesinde iki bardak ılık su tüketmeleri de bir diğer önerdiğimiz detaydır. Bu sayede hem metabolizma hızlı çalışacak, hem de bunun yanında şişkinlik etkisi yaratacağından dolayı fazla kalori almanızı önleyecektir.
ARKADAŞLAR BURDA  Bİ KONUYA DEĞİNELİM ŞİMDİ KAHVALTIDA HAŞLANMIŞ YUMURTA ZATEN YİYİN MUTLAKA EKMEK YEMEYİN Bİ DİLİM BİLE BEN 10 GÜNDÜR 1 DİLİM EKMEK YEMEDİM. EKMEK YİYİP ZAYIFLAMAYI DÜŞÜNMEYİN BİLE. HAMUR KESİNLİKLE YOK. DOMATES SALATALIK PEYNİR ZEYTİN SALAM SOSİS YEŞİL BİBERDEN OLUŞAN Bİ KAHVALTI HAZIRLAYIN KENDİNİZE ÖNCESİNDE SPOR MUTLAKA YAPIN BENİ BİLİYOSUNUZ SABAH 7 DE UYANIYORUM. YEŞİL ÇAY İÇİYORUM Bİ BARDAK SONRA SPORA GİDİYORUM 8,30 9 A KADAR YÜRÜYÜŞ YAPIYORUM VE SPORDAYKEN SU ALIYORUM Bİ KERE YARIM LİTRE BİTİYO İKİNCİ ŞİŞEME BAŞLIYORUM EVE GELENE KADAR O DA BİTİYO. YANİ KAHVALTIDAN ÖNCE 1 LİTRE SUYU GARANTİLİYORUM. BİRAZ ÖNCE DEDİKLERİMDEN OLUŞAN Bİ KAHVALTI YAPIYORUM VE İNANIN DAHA AZ ÇÜNKÜ O KADAR SUDAN SONRA YİYEMİYORUM. BİDE SU İÇMEYİ KENDİNİZE EZİYET OLARAK GÖRMEYİN SEVEREK İÇİN SUYUNUZU :)

Şişman Kız (zayıflama)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin