1. Kapitola

133 8 6
                                    

Milý deníčku, občas nechápu, proč zrovna já musím mít takového bratra! Mít za mladšího bráchu Daiera je fakt zlo... proč musí dělat bordel zrovna u mě v pokoji?! Co kdybych tu měla nějaké svoje osobní věcí? To zamozřejmě mám, ale jsou schované aby je nenašel. To prostě rodiče nepochopí a to mě štve. No, ve škole je to děsný, to víš, první den na střední..Kde jsou ty úžasný časy ze základky? Je tu parta holek, co vypadají jako živé Barbie. Ale tak co, každý je nějaký a mě do toho vlastně nic není. Ale nechápu je, jsou nafoukané, zlé a  sobecké. Jedné jsem nechtěně šlápla na nohu u skříněk a měla jsem co dělat, abych nezačala škytat, protože po mě ta "paní dokonalá" začala hned křičet. Kašlu na ní a na všechny ostatní!

SHRNUTÍ: Dnešek byl fakt příšernej, 2x škytavka                                                                    Diana. 

Diana dopsala svůj dnešní zápisek do deníčku a vrátila ho do své tajné skrýše (do malé škvírky mezi postelí a nočním stolkem, kde deník nebyl vidět). ,, Dájo, volá tě máma, máš jít dolů." Přišel oznámit brácha Daier. Diana pouze přikývla a nevěnovala bratrovi pozornost, furt musela přemýšlet nad tím, jaké je být oblíbená na střední škole. Diana nepatří moc mezi ty dívky, co se snaží za každou cenu zapůsobit. Nechce chodit do společnosti sama, je velice stydlivá a neumí si dělat kamarády. Proto jí zajímá, jaké to asi je. Paní Krumbocková a pan Krumbock seděli na terase a užívali si svůj šálek kávy. ,, Kde ta holka je? " Zpustil pak Krumbock. Byl slyšet mírný dupot po schodech dolů, ano byla to Diana. Jako kdyby to tušila že se o ní mluví! ,, Dájo, pojď k nám " zavolala paní Krumbocková na svou dceru. Zajímala se o to, jak se měla první den ve škole, jestli si našla nějaké kamarádky a jací jsou učitelé. ,, No uplně skvělý mami! " odsekla velmi ironicky, ale paní Krumbocková si toho nevšimla. " To je super holčičko a to ses toho tak bála!" hladila Dianu ve vlasech a mile se na ni usmívala. ,, Hm, půjdu si udělat toast.." odpověděla s nezájmem a odešla do velmi moderně a nově postavené kuchyně. Daier do sebe cpal už asi 5 toast a přitom se koukal na televizi. ,, Jsi fakt hrozný prase Daiere.." on však na tuto urážku nevnímal, jak byl doslova zažraný do svého oblíbeného pořadu o Motocrossu.

Daier chodí do 9. třídy na základní škole a je to jeden z největších průserářů na škole, ale paní Krumbocková ho furt brání i když ví pravdu. Je to klasický lamač dívčích srdcí, má tmavě až černě hnědé oči a tmavé vlasy. Pyšnil se také svým dobře vysportovaným tělem. Holky střídá jak ponožky, což se Dianě moc nelíbí a nechápe to. Kolikrát přemyšlí, jaké to asi je, chodit s klukem.. ,, Je to tak fajn jak všechny holky říkaj?" často kladená Dáji otázka..

 Poté co Diana dojedla svou porci toastů, uklidila po sobě nádobí a šla do svého pokoje. Vytáhla fotku na které byla ona a ještě jedna holčina. Začali jí téct slzy. Byla to její nejlepší kamarádka Candy, která před pár měsíci zemřela při autonehodě, když s rodiči odjížděli na dovolenou k moři. Toto byla obrovská rána, když se to Diana dozvěděla. Její jediná kamarádka. Teď je na nové škole sama a nikoho tam nezná. ,, Diano seber se, musíš jít dál! Udělej to pro Candy!!! " zmáčla v ruce fotografii a založila ji do deníku. Utřela si slzy a namířila si to zrovna k poličce, kde měla vyskládaných pár laků na nehty. Vzala si tyrkysový.

Druhý den ráno zazvonil budík s tím, že Dája musí do školy. Po cestě byla nervózní jak kdyby tam šla poprvé a říkala si, že třeba to nebude tak hrozé. Škola ji vůbec neutíkala, myslela na Candy, na svůj deník a na další různé kraviny. Diana je velmi chytrá dívka, která měla vždy na vysvědčení samé jedničky a nikdy nedostala trojku. ,, Slečno Krumbocková, řekněte nám kolik časů má anglický jazyk. " zpustil přísný angličtinář na Dianu. Odpověděla správně, ale měla na mále, nedávala pozor. Zazvonilo a žáci vyběhli ze třídy jako divoká zvěř, ale Dája se jen tak šourala a přemýšlela o svých blížících se narozeninách. Koho pozve na oslavu?  Z přemýšlení ji vytrhla holčina, která do ní vrazila a rozsypala jí všechny učebnice a sešity na zem. ,, Ježiš, promiň to jsem nechtěla " začala se ihned slečna omlouvat a sbírat věci ze země. ,, Nic se neděje, prosím tě, můžeš mi poradit kde je učebna chemie? " Diana využila situace a nahodila téma povídání. Slečna se jmenuje Evelyn a chodí do druháku. Vypadá docela jako fajn holka, začala ihned přemýšlet Dája.Takto se seznámila s Evelyn a byly spolu dobré kamarádky.

O týden později.. Den Dianiných narozenin

,, Hodně štěstí zdraví, hodně štěstí zdráví, hodně štěstí milá Diankoo, hodně štěstí a zdraví!!" zpívali všichni pozvaní na oslavě narozenin. Přišel čas na dárky. Evelyn darovala nádherný obrázek, protože umí nádherně kreslit, paní Krumbocková koupila nějaké oblečení, Daier sladkosti, Dáji babička dala rybičku Bubbla a pan Krumbock nic.. ,, Tak už mi to dej! " smála se Diana od ucha k uchu. ,, Je to nový notebook PRO". Rozbalila dárek a tam opravdu nový Notebook. Evelyn užasla. Diana ho otevčela a na ploše se objevila její fotka ve skoku. ,, To vypadá, že asi teď prdí!" žertoval pan Krumbock a všichni se smáli, i Dája - až z toho začala škytat.

Milý deníčku, dneska mi je 15! Dostala jsem parádní dárek, nový notebook!!!! Hustý co? Pozvala jsem na oslavu i Evelyn, je to fajn holka a hrozně mi připomíná Candy. Hodně si spolu rozumíme. Nádherně kreslí, dostala jsem od ní obrázek jako dárek. :) Ve škole to furt stojí za starou belu a ty protivný bárbíny mi lezou krkem, co si o sobě myslej?! No, je mi to jedno.Tenhle den byl vážně parádní. Dostala jsem ještě rybičku! Jmenuje se Bubble a je to kluk, prej:D Je to akový můj psycholog, dá se s ním hezky popovídat. Evelyn mi ještě řekla o nějakém chatu pro teenegery, takže si ho zítra založím. Myslím že se to jmenuje TeenChat. I Evelyn tam má účet.

SHRNUTÍ: Skvělé narozeniny, nový kámoš Bubble, super den s Evelyn,  nový notebook,              1x škytavka                                                                                                                                            Diana. 

_____________________________________________________________________________

Ahoj, první kapitola  je na světě! Doufám, že se aspoň trošku líbila a bavila. Dečetli jste se že Diana dostala nový notebook, svůj první.... Chce si založit účet na TeenChatu, jak to bude dál? Dozvíme se v další kapitole!                  S pozdravem TerieMinnie

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Dec 18, 2014 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Never back down!Where stories live. Discover now