Σταύρωση

217 12 2
                                    

03/04/2019
Σάλεμ Όρεγκον, Εκκλησία Αγίου Αυγουστίνου

Κάθε περιοχή κρύβει μυστικά. Μπορώ να την δω αλλά όχι να πλησιάσω. Βρίσκεται δεμένη πάνω σε έναν τεράστιο ξύλινο σταυρό. Ουρλιάζει, βρίζει και οδύρεται. Η φωνή της ακούγεται σαν αντίλαλος στα αυτιά όλων μας. Ο ήλιος δύει αφήνοντας την τελευταία του ακτίνα να φωτίσει το δωμάτιο πριν η εικόνα του αμαυρωθεί.


Τα μάτια της τα έχει κατακλύσει μια μαύρη ουσία, ενώ η φωνή της πλέον δεν είναι γλυκιά, δεν έμοιαζε με γυναικεία. Είναι βαριά. Είναι βραχνή. Με κάνει να ανατριχιάζω κάθε φορά που μιλάει. Φωνάζει, και ψιθυρίζει σε μια αρχαία γλώσσα. Ο πάτερ Αντώνιος με τους βοηθούς του ξεκίνησαν τον εξορκισμό. Η τελετή κράτησε αρκετή ώρα. Ο ουρανός σκοτείνιασε και η καταιγίδα δεν άργησε να έρθει. Από την οροφή στάζουν σταγόνες νερού. Η μητέρα είχε πει ότι ο δαίμονας χλευάζει μέσω της βροχής τον αγιασμό.


Οι ψαλμοί, οι ψίθυροι, τα ουρλιαχτά αναμειγνύονται κάνοντας τα παράθυρα να σπάσουν. Ο αγιασμός στάζει επάνω της και η σάρκα της αρχίζει να καίγεται, ενώ οι φλέβες στον λαιμό της φαντάζουν μαύρες. Το μόνο που ακούω ξεκάθαρα είναι το γέλιο της και τον ήχο από τα θυμιατήρια. Η οσμή έχει κατακλύσει το δωμάτιο.
« Στο όνομα του Ιησού Χριστού δαίμονα πες μου το όνομα σου.»
« Δεν έχετε καμία πιθανότητα να κερδίσετε πριν η εξουσία σας είναι ισάξια της δικής μου» φώναξε και ακούμπησε το κεφάλι της ξανά στο ξύλο φτύνοντας αίμα.
« Δαίμονα πες μου το όνομα σου.» ούρλιαξε ο πάτερ.


Με κοιτάει. Ξέρει ότι είμαι εδώ. Σηκώνει το κεφάλι της και κάνω ένα βήμα προς τα πίσω τρομαγμένη από την εικόνα της.
" Βελζεβούλ" άκουσα σαν ψίθυρο στο μυαλό μου. Δεν το είπε σε κανέναν, παρά μόνο σε εμένα. Γελάει με το αίμα να έχει βάψει κόκκινη την οδοντοστοιχία της.
Φοβάμαι. Κλαίγοντας μπόρεσα να βγω από την εκκλησία. Κοίταξα τον σκοτεινό ουρανό και έπειτα ακούω την καμπάνα. Ο ήχος διαπέρασε το χωριό, που μέχρι τώρα είχε βυθιστεί στην ησυχία και το σκοτάδι.
Κοίταξα προσεκτικά τον σταυρό πάνω ακριβώς από την καμπάνα. Στο μάγουλο μου έσταξε μια σταγόνα αίματος. Ήταν εκείνη. Ήταν σταυρωμένη ανάποδα πάνω στον σταυρό της εκκλησίας.


Είναι μόνο η αρχή. Η ιστορία συνεχίζεται με περισσότερη αγωνία. Ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση♡

Η Κόρη του φεγγαριού: Ο Διάβολος μου είπε το ονομα τουΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα