4. Deo

3K 158 4
                                    

Uletela je u skladište kao da joj gori pod nogama. Bila je svesna pažnje koju je privukla time što je utrčala u svoju kancelariju pomalo zadihana.

Videvši Stefana kako drži neke papire u ruci dok se okreće ka njoj, bojala se da su joj se strahovi obistinili. Kad se Stefan okrenuo gledali su se nekoliko sekundi kad su se vrata otvorila.

,,Meredit, upravo vas je neko zvao i rekao da vam prenesem poruku"

,,Slušam?" 

Zar misliš da sam toliko lud da ti te papire ostavim u kancelariji? Doćiću da ti ih donesem lično - Konačno je mogla da diše. Pokazala je rukom devojci da izađe i sručila se na stolicu

Jesi ti to potrčala?

Nije mi do šale, reci šta oćeš?  - Mahnuo je papirima ispred nje

Ultimatum... - Rekao je na šta je Meredit tela da ga momentalno zagrli, i to bi čak došlo u obzir jer sve je bolje od toga da on sazna za one papire

Uredu, daj mi ih... - Rekla je i uzela ih, bila je optimistična jer joj je zamalo zeznuo dan, a nakraju je sve ispalo dobro. Mada je zadobila Stefanov zbunjen pogled. I upravo se namrštila

Očekuješ da ti od svakog posla dam pola zarade?

Stefan ju je gledao celo vreme i proučavao. Njen ulazak je bio svecki, uletela je u kancelariju. Koji su papiri zbog kojih je tako pobledela i ko je taj koji se tako zeza sa njom? Video je da je odahnula nakon što joj je devojka rekla da papiri nisu ti koje je pretpostavljam ona pretpostavila da on drži. Kad  joj je pokazao uslove, bila je i više nego smirena čak sam mislio i da će pristati. Ali sa ovom rečenicom znao sam da neće.

Očekuješ da ti od svakog posla dam pola zarade?

Da...

Nemoj to očekivati. - Pruzila mi je papire zatim krenula ka izlazu

Odbijaš?

Odbijam!

Krenula je ka izlazu iz kancelarije, otvorila je vrata kada ih je Stefan zatvorio i stao skroz blizu nje. Okrenula se, nalazili su se licem u lice bilo je razmaka svega par centimetara.

Imam predlog?

Ako je dobar kao ovaj, nije mi do slušanja. - Gledala ga je prkosno u oči, kad je progovorio

Ovo je predlog mog oca, sad saslušaj moj

Ne bi, hvala - Rekla je te otvorila vrata i pokazala mu rukom da prođe

Još ćemo se videti - Izašao je iz kancelarije uz te reči

Brzo se sabrala zatim pozvala Olivera da joj donese te papire, operacija počinje za tri dana, a ona ne zna još ništa morala je to srediti. Nije prošlo dugo kad je ušao unutra.

Izvoli - Dao joj je papire

Mogu da prođem ovde - Pokazala je prstom na mapu koja je bila razvijena na stolu

Tuda Andersonovi treba da prođu, deset kamina to im je najveća isporuka koju su do sad imali

Od njihovih deset neće videti moja tri 

Lukavo, dakle kako ćemo... - Razrađivali su plan, Meredit je pred njim bila opuštenija nego pred bilo kim, razlog tome je što su oboje završili istu školu. Ne samo srednju nego i akademiju. Čaku su i jedno vremne radili zajedno za FBI.... Sve dok Meredit nije svatila da ne može nauditi Andersonovima ako nije u igri.

Tri dana kasnije

Meredit se zadovoljno smešila znajući da su Andersonovi ostali bez deset kamiona dok je ona prošla bez problema. Nikad nije razumela zašto Andersonovi prevoze po deset kamiona odjednom, znala je da što je veći broj kamiona  teže je preći. U tom trenutku joj je zazvonio telefon. Divno hitan sastanak. Čudno da su se i nje setili, izgleda da je važno. Pokupila je stvari i krenula na mesto događaja.

Stigla je, elegantno izašla, a zatim ušla u objekat de se sastanak održavao. Čekali su neko vreme dok se svi nisu okupili. Bilo ih je puno, što znači da nešto nevalja.

Verovatno se pitate zašto smo sazvali sastanak. Mada mnogi verovatno i pretpostavljaju. Danas je na granicama bila povećana kontrola. Niko nije uspeo da preveze, ama baš ništa - Meredit ih je slušala.

Nova jedinica je nemoguća, a to što nemamo doušnika među njima kao ni određenih detalja, čini ih još moćnijim. - Stao je kao da razmišlja, kada se Stefan ubacio.

Da li je ipak neko uspeo da preveze nešto? - Pitao je radireda, ali Meredit je odlučila da ustane.

Prevezla sam tri kamiona bez problema - Zadobila je pažnju svih prisutnih, videla je Stefanov zbunjen pogled koji je govorio "kako"

Ako vas dragi moji zanima kako, a zanima vas! Iskoristila sam Andersonove kao mamac.

Ti si šta? - I evoga pomislila je Meredit, ljutko.

Stani, stani oni papiri... Znala si za pojačanu kontrolu ti....

Mozda... - Slegla je ramenima, kad se Stefanov otac obratio.

Izazivaš nas?

Kako ja vas izazivam? Vi ste meni već objavili rat! Nismo li počeli? - Stefanov otac Džordž je čudno gledao u Meredit

Kako smo ti mi to tačno objavili rat?

Tako što sam odbila da potpišem da vam dajem pedeset posto svoje zarade.

Stefane, šta ova priča?

Istina je.

Kako ja za to ne znam!? Od danas ti lično ja objavljujem rat, gadno ćeš se pokajati...

Ne! Niko, nikom ne objavljuje rat! - Svi pogledi su bili upreti u Stefana

Došlo je do malog nesporazuma. Moja verenica i otac se ne slažu baš najbolje, imajte razumevanja za njih.

Molim? - Stefanov otac i Meredit su rekli u isto vreme.

Ne ona neće trpeti ovakve gluposti, toliko je znala. Otišla je iz prostorije i ušla u svoj auto. Treba joj pauza, treba joj odmor. Došla je kući i odma nazvala Olivera

Reci, Meredit?

Treba mi odmor! Pod hitno!

Dakle idemo zajedno?

Bilo gde samo dalje od ove ludnice.

Završili su razgovor. Meredit je konačno imala vremena da razmišlja o svemu što se dogodilo, i nikako nije nalazila poentu onoga što je Stefan rekao. Otišla je u krevet, dugo se vrtela pa konačno zaspala.

Sledeće jutro je već spakovala kofere. Posle toga je pozvala Marijanu. Ovlastila ju je da drži pod kontrolom sve dok nje nema. Od onog incidenta sa njenim dečkom Marijana se promenila. Meredit joj je čak dala šansu da se vrati mirnom životu, ali ona je odbila. Ojačala je, dobila je jednu lekciju za svoje gluposti  koje sigurno neće ponoviti. Nakon toga Meredit se našla sa Oliverom na putu za Havaje, pet dana odmora za ovih šest godina ne može škoditi....

Titula najjače 🔚Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin